Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΓ. Βακόνδιος: "Η μητέρα των μαχών"

Γ. Βακόνδιος: “Η μητέρα των μαχών”

|

Αρθρο του Πολιτευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Βακόνδιου σχετικά με τον σκοπό της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Σύρο 

Μου πήρε μερικές μέρες για να μπορέσω να καταλάβω, τι ακριβώς ήλθε να κάνει στη Σύρο την Παρασκευή 24 Αυγούστου ο «πρωθυπουργός».

Προφανώς δεν ήλθε για το Νεώριο.
Το Νεώριο ήταν μία δικαιολογία.
Το Νεώριο έκλεισε επί ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μπήκε σε τροχιά επαναλειτουργίας με πρωτοβουλία ιδιωτών επενδυτών, των εργαζόμενων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πιστωτών.

Άρα γιατί ήλθε στη Σύρο;

Προφανώς ήλθε στην αναζήτηση ενός καλύτερου σκηνικού, από αυτό της Ιθάκης, για να παίξει το δεύτερο επεισόδιο της σειράς «Ο ΣΥΡΙΖΑ σας έβγαλε από τα μνημόνια».

Στην ουσία ήλθε για να καπηλευθεί την ιστορία της Σύρου (εξού και οι αναφορές στο ιστορικό των απεργιακών κινητοποιήσεων), να καπηλευθεί την προσπάθεια ιδιωτών, επιχειρηματιών, εργαζόμενων και τοπικής αυτοδιοίκησης για την επαναλειτουργία του Νεωρίου (εξού και οι αναφορές για 3.000 εργαζόμενους μελλοντικά, λες και έχει κάνει το business plan) και βεβαίως να σπεκουλάρει πάνω σε ανθρώπινα συναισθήματα, (εξού και οι αναφορές σε επιχειρηματίες που χρεωκόπησαν επιχειρήσεις και έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό).

Για το τελευταίο ένα μόνο μπορεί κάποιος να παρατηρήσει.

Εάν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, οπωσδήποτε καταδικαστέα, γιατί κυβερνάει τέσσερα χρόνια χωρίς να οδηγεί τους υπαίτιους στη δικαιοσύνη;

Από ανικανότητα ή από σκοπιμότητα;

Το υπόλοιπο παραμύθι για το τέλος των μνημονίων είναι το απαραίτητο επίκαιρο σκετσάκι του θιάσου.

Έχει τεθεί σε ισχύ ήδη το τέταρτο μνημόνιο και το μόνο που άλλαξε είναι, ότι λήγει ή το πρόγραμμα χρηματοδότησης και η Ελλάδα οδηγείται στις αγορές.

Δυστυχώς όμως τα spreads δείχνουν ότι οι αγορές δεν πίστεψαν λέξη από το παραμΙΘΑΚΗ.

Διότι οι αγορές προεξοφλούν την πορεία της οικονομίας η οποία με υπερφορολόγηση, υστέρηση επενδύσεων, μείωση διαθέσιμου εισοδήματος, έλλειψη ασφάλειας, αύξηση γραφειοκρατίας, επιδοματικές πολιτικές, αποσάθρωση της δικαιοσύνης, ξεχαρβάλωμα της παιδείας και κυρίως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν πάει πουθενά.

Όσο για τους ισχυρισμούς περί μείωσης της ανεργίας η απάντηση είναι οι ευέλικτες μορφές εργασίας με μισθούς 250 ευρώ και η φυγή στο εξωτερικό 600.000 νέων και ικανών ανθρώπων.

Σε όσα είπε για την ανάπτυξη του τουρισμού θα πρέπει να σημειώσουμε ότι καμία σημασία δεν έχει ο αριθμός των επισκεπτών, αλλά το εισόδημα που παράγεται για εκατοντάδες χιλιάδες εμπλεκόμενους στην τουριστική αγορά και βεβαίως τα κέρδη των επαγγελματιών, δηλαδή ότι μείνει μετά την κάλυψη των εξόδων, την απόδοση φόρων και βεβαίως την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών.

Μια και βρέθηκε όμως στη Σύρο, κάποιος έπρεπε να του ζητήσει να σχολιάσει τη προγενέστερη δήλωση του συγκυβερνήτη του και συνυπεύθυνου Πάνου Καμμένου στον ίδιο χώρο.

Είχε πει τότε ο συγκυβερνήτης του: «Η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά είναι παράνομη και αντισυνταγματική».

Έχει να πει κάτι γι’ αυτό ο κος Τσίπρας, οι υπουργοί που τον συνόδευαν ή έστω οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Φοβάμαι όμως ότι η εμμονή προσκόλλησης στην εξουσία, διότι αυτό είναι το μόνο που τους απασχολεί, θα οδηγήσει και σε πολλές άλλες παραστάσεις, τέτοιου είδους, στο άμεσο μέλλον.

Διότι αυτή η εμμονή ομολογήθηκε τρεις μέρες μετά από την παράσταση στη Σύρο κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί ο πρωθυπουργός αποκάλεσε τις επικείμενες εκλογές «ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ».

Αυτό αντιλαμβάνεται για την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία. Την αντιλαμβάνεται σαν μία μάχη, κάτι σαν «να τους τελειώσουμε» με λάφυρο την εξουσία.

Αλλά να είναι σίγουροι ότι δεν θα γίνει πόλεμος.

Ο κόσμος θα εκφρασθεί δημοκρατικά και θα γιορτάσει την επερχόμενη πολιτική αλλαγή.

Και αυτοί θα μείνουν με τις τύψεις τους για τα θύματα των πλυμμηρών, των πυρκαγιών, των πλειστηριασμών, της εγκληματικότητας και της οικονομικής καταστροφής.

Βεβαίως θα τους παρηγορούν ο Καρανίκας, ο Κουφοντίνας, ο Φλώρος και όλοι οι προστατευόμενοι του νόμου Παρασκευόπουλου.

Γιώργος Βακόνδιος
Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Πύργο Μπαζαίου (03/08), καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι στη Νάξο

Η νέα μουσική παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά «προσγειώνεται» στο Φεστιβάλ Νάξου, την Κυριακή 3 Αυγούστου, στο μαγευτικό περιβάλλον του ιστορικού Πύργου Μπαζαίου

Κωμιακή, 2 Αυγούστου: Από τον καύσωνα στην ομίχλη – Το καλοκαίρι… θυμήθηκε το φθινόπωρο

Ο καιρός «αναποδογύρισε» απότομα στην ορεινή Νάξο – Σκηνικό ομίχλης, 19 βαθμοί και μια ανάρτηση από την Κωμιακή που έγινε viral

Ρεκόρ στο λιμάνι Πάρου: 8.249 επιβάτες και 1.099 οχήματα την 1η Αυγούστου (!!!)

Ο Αύγουστος μπήκε εκρηκτικά για την Πάρο – Ημέρα με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση του φετινού καλοκαιριού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου

Ανάσα για τη ΡΕΔΗΣΕ Σύρου, oριστική διευθέτηση 20ετούς οικονομικής εκκρεμότητας

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης ανακοίνωσε την οριστική ρύθμιση προστίμων και προσαυξήσεων του ΕΦΚΑ – Διασφαλίζεται η λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου και του οπτικοακουστικού αρχείου

Η Πορτάρα αφύπνισε θεσμούς, αλλά όχι αιρετούς, η ανάρτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Οργισμένη αντίδραση από το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου για την απουσία της πολιτικής ηγεσίας μετά τη βεβήλωση του αρχαιολογικού χώρου – Το “τυχαίο κλικ” που έφερε την ανατροπή

Παγκόσμια ημέρα φάρων 2025: Περιήγηση στη ναυτική κληρονομιά της Ελλάδας

Στις 17 Αυγούστου, πολίτες και επισκέπτες καλούνται να γνωρίσουν από κοντά τη σημασία των φάρων και τη συμβολή των φαροφυλάκων.

Αεροδιακομιδή Φολεγάνδρου: Επίσημες διευκρινίσεις από το ΕΚΑΒ για το χρονικό και τις καθυστερήσεις

Το ΕΚΑΒ απαντά στις καταγγελίες για πολύωρη καθυστέρηση στη μεταφορά ασθενούς – Τι αναφέρει για τα επιχειρησιακά πρωτόκολλα, τον ρόλο της Πολεμικής Αεροπορίας και τις καιρικές συνθήκες

16ο Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων: Στη Μύκονο ο διάλογος για τη βιωσιμότητα

Πάνω από 100 γυναίκες από όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα συζήτησαν για την αειφορία, την τοπική ταυτότητα και τη συμβολή τους στην τουριστική ανάπτυξη.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδριάζει (05/08), στην ατζέντα, καθαρισμοί ακτών, ναοί και αφαλάτωση στη Σχοινούσα

Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων θα εξετάσουν σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν το περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και τις υποδομές στα νησιά του Δήμου.

6 νέα πυροσβεστικά οχήματα για τις Κυκλάδες – Παρέμβαση Μονογυιού

Τέσσερα ISUZU 4x4 και δύο υδροφόρα οχήματα ενισχύουν την επιχειρησιακή ικανότητα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Κυκλάδες.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.