Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓ. Βακόνδιος: "Καλές οι Δημοτικές Εκλογές, αλλά ..."

Γ. Βακόνδιος: “Καλές οι Δημοτικές Εκλογές, αλλά …”

|

Αρθρο του Πολιτευτή Κυκλάδων και υπεύθυνου Ακτοπλοΐας της ΝΔ, Γιώργου Βακόνδιου με σημείο αναφοράς τις εκλογές που έρχονται και η ανάλυση των ψηφοδελτίων κυρίως σε επίπεδο Ευρωεκλογών … “Η Νέα Δημοκρατία προτείνει Καιρίδη, Κρεμλή και ο ΣΥΡΙΖΑ Γεωργούλη και  Ραλλία Χρηστίδου”

Στις 26 Μαΐου έχουμε εκλογές.

Δεδομένου ότι την ίδια ημέρα διεξάγονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές (Α’ και Β’ βαθμού), στις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα στις μικρότερες, όπως είναι τα νησιά των Κυκλάδων, όλοι ασχολούνται με τις δημοτικές εκλογές, ίσως και τις περιφερειακές, αλλά ελάχιστοι με τις Ευρωεκλογές

Του Γιώργου Βακόνδιου (#) 

Είναι επίσης (κακή) παράδοση διαχρονικά, να μη δίδεται η σημασία που πρέπει στις Ευρωεκλογές. Εξού και έχει επικρατήσει η θεωρία της χαλαρής ψήφου.

Θεωρώ ότι είναι ανάγκη όλοι να κατανοήσουν την κρισιμότητα της σημασίας των Ευρωπαϊκών Εκλογών και βεβαίως να σταθμίσουν με σοβαρότητα την επιλογή τους.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Ευρωκοινοβούλιο παράγει τουλάχιστον το 70% της νομοθεσίας, που επηρεάζει την καθημερινότητα όλων των Ευρωπαίων και βεβαίως εμάς των Ελλήνων.

Στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς λαμβάνονται κορυφαίες αποφάσεις σε ότι αφορά την οικονομική ανάπτυξη , τη χρηματοδότηση έργων και υποδομών, την απασχόληση, το περιβάλλον και μία σειρά από άλλες παραμέτρους, από τις οποίες οι πιο αδύνατες χώρες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τις ισχυρότερες.

Ας φανταστούμε μόνο πως θα ζούσαμε σήμερα εάν είχε επικρατήσει η άποψη Τσίπρα, Βαρουφάκη, Λαφαζάνη κλπ. περί μετωπικής σύγκρουσης και εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή και Νομισματική Ένωση.

Ιδιαίτερα στην Ελλάδα αυτές οι εκλογές γίνονται ακόμη πιο κρίσιμες. Από την μία μεριά έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, που φαντασιωνόταν το ΡΙΦΙΦΙ στη Τράπεζα της Ελλάδος, αναζητούσε χωρίς αποτέλεσμα οικονομική στήριξη στη Ρωσία, την Κίνα και τη Βενεζουέλα και δήλωνε ότι στοχεύει στην ανατροπή της υπάρχουσας τάξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ευαγγελιζόμενος μια θολή και άγνωστης κατεύθυνσης αλλαγή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης αρνείται παραμονές των εκλογών να δεσμευθεί σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθεί και βεβαίως ποιον θα υποστηρίξει ως Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το θέμα αυτό είναι τεράστιας σημασίας για όλους μας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο, εκτός του όπως προαναφέρθηκε, με τη νομοθεσία και τις αποφάσεις της, επηρεάζουν σημαντικότατα την καθημερινότητά μας, λειτουργούν διαχρονικά σε ένα καθεστώς συνεννόησης, ζύμωσης αλλά και συμβιβασμών. Άρα έχει μεγάλη σημασία με ποιόν συμπράττεις και πόσο ισχυρός είναι αυτός που στηρίζεις και ακολουθείς.

Από την άλλη πλευρά έχουμε μια ξεκάθαρη θέση από τη Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία από τη φύση της είναι το πλέον Ευρωπαϊκό κόμμα στην Ελλάδα, αφού ο ιδρυτής της είναι αυτός που ως πραγματικός Εθνάρχης ενέταξε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι ανήκουμε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (αναμένεται να είναι ισχυρότερο στο νέο Ευρωκοινοβούλιο) και στηρίζουμε ως πρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής τον Μάνφρεντ Βέμπερ, οποίος αναμένεται να υπερισχύσει των αντιπάλων του, αλλά και που απερίφραστα δηλώνει ότι είναι υπέρ της αναθεώρησης του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων, για τα οποία έχει δεσμευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άρα η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνο με τους ισχυρούς (κάτι που έχει τεράστια σημασία) αλλά και με αυτούς που αναγνωρίζουν και δέχονται να επαναδιαπραγματευθούν το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας μετά την καταστροφική διακυβέρνηση και τεράστια κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Πολύ απλά μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων σημαίνει λιγότερους φόρους, ανάπτυξη της οικονομίας, περισσότερες και καλύτερες δουλειές, μεγαλύτερες επενδύσεις, δηλαδή μια καλύτερη ζωή για όλους μας.

Τεράστια σημασία έχει όμως και το Ευρωψηφοδέλτιο του κάθε κόμματος. Διότι αυτοί που θα εκλέγουν θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα και τη γνώση να συμμετέχουν σε ένα περιβάλλον, που προ πολλού έχει πάψει να είναι χώρος πολιτικής αποστρατείας ημέτερων και φίλων.

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταρτίσει ένα ψηφοδέλτιο με ικανούς και κυρίως κατάλληλους για να ανταπεξέλθουν σε αυτόν τον ρόλο.

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μια λίστα από τραγουδιστές, ηθοποιούς, συνδικαλιστές παλιάς κοπής, αποτυχημένους υπουργούς, υπερασπιστές της 17 Νοέμβρη, διαπλεκόμενους επιχειρηματίες και βεβαίως σε αυτό το ψηφοδέλτιο προσπαθεί να βολέψει και τους εξαγορασμένους βουλευτές που παρέχουν ψήφο διατήρησης στην εξουσία του συστήματος Τσίπρα.

Για φανταστείτε: από τη Νέα Δημοκρατία ο επιστήμονας και αγωνιστής της ζωής Κυμπουρόπουλος και από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ ο Κόκκαλης (χωρίς σχόλια).

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει Καιρίδη, Κρεμλή και Παναγιωταρέα, όλοι με εξαίρετες και σχετικές σπουδές και εμπειρίες με το αντικείμενο του Ευρωκοινωβουλίου και ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει Αλέξη Γεωργούλη, Ραλλία Χρηστίδου και Πάνο Λάμπρου που υπήρξε υπερασπιστής στη δίκη της 17 Νοέμβρη.

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει το Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ο ΣΥΡΙΖΑ Κουρουμπλή!!!

Θα μπορούσε κανείς να σχολιάσει όλες τις υποψηφιότητες και των δύο κομμάτων αλλά δεν έχει νόημα.

Όμως αυτές οι ευρωεκλογές για την Ελλάδα έχουν μία ακόμη σημασία.

Οι Έλληνες θα έχουν τη δυνατότητα μετά από τέσσερα χρόνια να εκφράσουν κατά πόσο θέλουν να συνεχίσει στην εξουσία η καταστροφική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει διατήρηση των υψηλών φόρων, ανεργία, εκπατρισμός των νέων και ικανών, προεκλογικοί μποναμάδες, παιχνίδια με τη δικαιοσύνη, ανομία, καταστροφή της παιδείας και πάταξη της αριστείας.

Όμως ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ για κάποιους ίσως σημαίνει και ελπίδα.

Η ελπίδα να διατηρηθεί στην εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας και το επερχόμενο καλοκαίρι, ώστε μαζί με τους υπουργούς του να μπορέσουν να απολαύσουν για λίγο ακόμη τα ακριβά τους πούρα στα κότερα των καλών τους φίλων, διαβάζοντας στην Αυγή τα κατορθώματα του Πολλάκη.

Όμως η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο.

Γι’ αυτό θα υπερψηφιστεί το Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γιατί η Ελλάδα αξίζει καλύτερα, γιατί η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να πάει μπροστά.

# Ο Γιώργος Βακόνδιος, είναι πολιτευτής Κυκλάδων και Υπεύθυνος Ακτοπλοϊας της Νέας Δημοκρατίας 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν