Γ. Βλασερός: "Η Κέα παραμένει χωρίς παιδίατρο"

Αρθρο του Γιάννη Βλασερού - γιατρού και υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων με το ΚΙΝΑΛ - για το θέμα της απουσίας παιδιάτρου από την Κέα... Μεταφέρει τις απόψεις του Συλλόγου Στήριξης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κέας "Ερασίστρατος" και προσθέτει " Ειναι απαίτηση των κατοίκων της Κέας να μη μείνουν τα παιδιά τού νησιού και αυτό τον χειμώνα χωρίς παιδίατρο!"

Το άρθρο έχει ως τίτλο "Η Κέα παραμένει χωρίς παιδίατρο" και ... 

"Το να στερείται ένα ολόκληρο νησί των 2000 μόνιμων κατοίκων (που τριπλασιάζονται το καλοκαίρι )όπως είναι η Κέα παντελώς παιδιάτρου δεν είναι απλά ένα σοβαρό θέμα αλλά αποτελεί μιια επικίνδυνη κατάσταση .Σαυτή την υγειονομική ανεπάρκεια είναι εκτεθειμένα τα 500 περίπου παιδιά του νησιού τα οποία στερούνται των αναγκαίων διαγνωστικών και θεραπευτικών υπηρεσιών ενός ειδικού παιδιάτρου.

Η τελευταία επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Στήριξης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΠΙ) Κέας «Ο Ερασίστρατος» στην απελθούσα Κυβέρνησης το πιστοποιεί .

Συγκεκριμένα αφού αναφέρεται στην αναμφισβήτητη αδυναμία του ΠΠΙ να καλύψει επαρκώς τις υγειονομικές ανάγκες του νησιού καταλήγει: «Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι στο ΠΠΙ Κέας δεν έχει ακόμη καλυφθεί η κενή θέση του παιδιάτρου εδώ και 6 χρόνια. Λόγω αμέλειας της υπηρεσίας δεν επαναπροκηρύχθηκε αφού η προηγούμενη υποψήφια κράτησε τη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να προσέλθει ποτέ και στο τέλος δήλωσε προσωπικό πρόβλημα»

Κάθε εργαζόμενος σαφώς έχει τα προσωπικά του προβλήματα η πλήρωση όμως της θέσης του παιδιάτρου στην Κέα είναι πρόβλημα της πολιτείας και εν προκειμένω της νέας κυβέρνησης η οποία πρέπει να είναι ο νέος παραλήπτης της επιστολής διαμαρτυρίας του «Ερασίστρατου».

Καταληκτικά. Ειναι απαίτηση των κατοίκων της Κέας να μη μείνουν τα παιδιά τού νησιού και αυτό τον χειμώνα χωρίς παιδίατρο!"

*Ο Γιάννης Βλασερός είναι:

Διδάκτωρ Ιατρικής ΕΚΠΑ, καρδιολόγος

Υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων

Κινήματος Αλλαγής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News