Γ. Βρούτσης: Είσαι ΣΥΡΙΖΑ, παίρνεις εφάπαξ

Οι τόνοι έχουν ανάβει… Όλα δείχνουν ότι η περίοδος που ακολουθεί σε πολιτικό επίπεδο δεν θα είναι στρωμένη με … ρόδα και οι κόντρες θα είναι σκληρές.. Και σήμερα έρχεται ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης που μιλάει ακόμη και για ρουσφέτια από τη πλευρά της κυβέρνησης σε επίπεδο απόδοσης του εφάπαξ σε δικαιούχους. Και όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός «η βαριά εκτεθειμένη, πολιτικά και ηθικά - μετά τις σημερινές αποκαλύψεις για 55.000 δικαιούχους περιμένουν και …περιμένουν- Kυβέρνηση, καλείται να απολογηθεί απέναντι στους 55.000 δικαιούχους εφάπαξ. Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, με φακέλους χωρίς δικαιολογητικά, αναδεικνύουν το βαθιά διαβρωμένο πελατειακό κράτος, που χτίζει εδώ και δυο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ». Οπότε ο Γιάννης Βρούτσης καταγγέλλει το βαθιά διαβρωμένο πελατειακό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ρουσφετολογικές πρακτικές όσον αφορά την καταβολή των παροχών του εφάπαξ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Γιάννη Βρούτση:

«Η βαριά εκτεθειμένη, πολιτικά και ηθικά – μετά τις σημερινές αποκαλύψεις – Kυβέρνηση, καλείται να απολογηθεί απέναντι στους 55.000 δικαιούχους εφάπαξ.

Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, με φακέλους χωρίς δικαιολογητικά, αναδεικνύουν το βαθιά διαβρωμένο πελατειακό κράτος, που χτίζει εδώ και δυο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από σήμερα, οι δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι εφάπαξ γνωρίζουν, ότι για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους, το μόνο που χρειάζεται είναι κομματικό διαβατήριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, με την αόριστη, ατελή και ασαφή διάταξη του άρθρου 35 παρ. 10 του Ν. 4387/2016, ο ΣΥΡΙΖΑ «έσπασε” τον κανόνα της χρονικής προτεραιότητας στην καταβολή των εφάπαξ παροχών, ανοίγοντας το δρόμο σε ρουσφετολογικές πρακτικές, καταστρατηγώντας το πνεύμα του νόμου και προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Υπενθυμίζεται, ότι τα έτη 2011 – 2014 χορηγήθηκε αριθμός – ρεκόρ εφάπαξ παροχών, ύψους 3,1 δις ευρώ, καθώς 96.760 συνταξιούχοι πήραν το εφάπαξ τους, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες».

Ρουσφέτια και στο εφάπαξ του Δημοσίου;

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα μετά το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», σύμφωνα με το οποίο σε μια περίοδο όπου 50.000 συνταξιούχοι περιμένουν καρτερικά τα καθυστερούμενα εφάπαξ τους ακόμα και για τρία ή τέσσερα χρόνια, μια άγνωστη στο ευρύ κοινό, μα γνωστή σε 243 άτομα, νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης άνοιξε παράθυρο παράκαμψης της επετηρίδας χορήγησης των χρημάτων αυτών.

Πρόκειται, σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο, για τον ν. 4387/2016 του τέως υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος έδωσε περιθώριο, λίγους μήνες μετά την ψήφισή του και συγκεκριμένα πριν από τα Χριστούγεννα, να χορηγηθούν στη συγκεκριμένη ομάδα συνταξιούχων του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων τα εφάπαξ τους, καταργώντας την αυστηρή επετηρίδα που νομοθετικά υπάρχει εδώ και πέντε χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News