Γ. Βρούτσης: "Νέμονται το Αιγαίο οι Τούρκοι"

«Πριν από λίγο πήγα στην ιχθυόσκαλα στην Αλεξανδρούπολη. Το πρόβλημα των αλιέων μας είναι τεράστιο. Νέμονται το Αιγαίο οι Τούρκοι. Οι Έλληνες αλιείς βρίσκονται σε απόγνωση. Το πρόβλημα τους δεν είναι πλέον βιοποριστικό, έχει γίνει εθνικό πρόβλημα», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στο «Ακραίως».

Ο κ. Βρούτσης που βρίσκεται στην περιοχή στο πλαίσιο περιοδείας της ΝΔ τόνισε πως «Τα εθνικά μας χωρικά ύδατα έχουν γίνει κουρελόχαρτο από τους Τούρκους».

Αποκάλυψε ακόμα πως του μετέφεραν πως « υπήρξε προσπάθεια σύλληψης Ελλήνων αλιέων» και πρόσθεσε πως «Όλοι οι Τούρκοι (αλιείς) οπλοφορούν». Απαντώντας στο τι πρέπει να γίνει σημείωσε πως «πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα. Η ελληνική Πολιτεία πρέπει να επαναφέρει την κανονικότητα».

Σε ότι αφορά το θέμα της περικοπής των συντάξεων ο κ. Βρούτσης τόνισε πως είναι κωμικοτραγική η εικόνα που εισπράττει ο ίδιος. «Λέμε μακάρι να μην περικοπούν οι συντάξεις, ήταν ένα μέτρο που δεν χρειαζόταν. Οι συντάξεις μειώθηκαν 35% οι κύριες και 45% οι επικουρικές», σημείωσε.

«Η κυβέρνηση έπρεπε να είναι πιο προσεκτική και φειδωλή στα λόγια της. Τα μέτρα είναι ψηφισμένα. Βγαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και λέει κατηγορηματικά ότι δεν θα μειωθούν. Προεξοφλώ ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, δεν καταλαβαίνω την αναδίπλωση, μακάρι να μην μειωθούν το μέτρο ήταν αχρείαστο», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Σε ό,τι αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού ο κ. Βρούτσης εξήγησε: «Έγινε δομική αλλαγή επί ημερών μου. Είχε προγραμματιστεί αύξηση μισθού το 2017. Θα είχε αυξηθεί αν είχαμε μείνει στην κυβέρνηση. Καλοδεχούμενη η αύξηση μισθού. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση λέει ότι είναι δικό της επίτευγμα η αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά ήταν δρομολογημένη από το 2013».

Επανέλαβε ακόμα ότι «ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου θα αλλάξει» και συνέχισε: « Έχουμε έτοιμο ασφαλιστικό πρόγραμμα. Λέμε ότι το συγκεκριμένο ασφαλιστικό μόρφωμα δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Εξήγησε ακόμα πως με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας το «σύστημα θα γίνει πιο δίκαιο και πιο ανταποδοτικό. Δεν είναι δυνατόν κάποιος σήμερα να πληρώνει ετήσιες εισφορές 20.000 ευρώ και να παίρνει σύνταξη που δεν αντιστοιχεί ούτε στο ένα τρίτο».

Εκτίμησε πως ο κ. Τσίπρας «δεν μπορεί να πείσει για κάτι» και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ο κόσμος περιμένει να ακούσει τον Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ». Έκλεισε λέγοντας πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε αυξημένες εισφορές . Δεν ήταν δημοσιονομικό το ζήτημα ήταν ιδεολογικό».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News