Γ. Βρούτσης: "Ξηλώνουν το νόμο Κατρούκαλου και χειροκροτούν"

Για ένα έργο χιλιοπαιγμένο από μέρους της κυβέρνησης που ο τίτλος θα μπορούσε να είναι: «Ρεσιτάλ ηθοποιίας», έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

«Γιατί; Διότι, θα δούμε εδώ την απόλυτη υποκρισία. Θα δούμε ανθρώπους να παρελαύνουν απ’ αυτό εδώ το Βήμα και να υπερασπίζονται πράγματα, όπως το παρόν νομοσχέδιο, περί μείωσης εισφορών. Είναι μια διακηρυγμένη θέση της Νέας Δημοκρατίας, μια θέση την οποία πιστεύαμε και πιστεύουμε. Και θα είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δυόμισι χρόνια πριν και επί δυόμισι χρόνια ισχυριζόντουσαν ακριβώς τα αντίθετα με ένα ιδεολογικό, ιδεοληπτικό πάθος», είπε ο γαλάζιος βουλευτής, ενώ ξεκαθάρισε ότι μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έρχεται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

«Ήταν ένα λάθος το οποίο πλήρωσαν ακριβά –ποιοι;- το παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας μας, δηλαδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι οποίοι επί δυόμισι χρόνια υπέστησαν αυτήν τη βίαια εξοντωτική επίθεση των εισφορών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το ρεσιτάλ υποκρισίας, κύριοι της Κυβέρνησης. Ένα ρεσιτάλ το οποίο έρχεται –επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε- να επιβεβαιώσει και να δικαιώσει σήμερα το ονομαζόμενο «κίνημα της γραβάτας»», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Πάντως, κλείνοντας την ομιλία του ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. «Η Νέα Δημοκρατία, πιστή πάντα στη γραμμή μιας υγειούς ανάπτυξης, μιας προοπτικής για την οικονομία που δεν θα στηρίζεται στα επιδόματα και στη φτωχοποίηση του κόσμου, που δεν λαϊκίζει, που δεν αναιρεί αυτό που έλεγε χθες, ψηφίζει τη μείωση των εισφορών. Δική μας προγραμματική θέση ήταν, είναι και θα παραμείνει. Για αυτό είμαστε διαφορετικοί», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News