« Το γαρ πολύ της θλίψεως ( και της ανασφάλειας ) ……………. »

Αχ αυτό το ΚΕΓΕ… Θα μας δημιουργήσει την αίσθηση ότι έχουμε το γιοφύρι της Αρτας στη Νάξο και δεν το ξέρουμε…. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς όλο το θόρυβο που γίνεται γύρω απ αυτό… την περασμένη εβδομάδα ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Αγώνα με τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Αποστόλου. Όμως, στη συνάντηση αυτή έδωσε το παρών μόνο ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Μαργαρίτης καθότι λόγω καιρικών συνθηκών οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρών. Και από την επόμενη άρχισε χαρτοπόλεμος για το ποιος ευθύνεται που έδωσε το παρών μόνο ο Δήμαρχος αφού μπλέχτηκαν στο παιχνίδι και οι καιρικές συνθήκες αλλά και το πρόβλημα που αντιμετώπισε το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας που καλύπτει τη Νάξο.

Ο Δήμαρχος μίλησε για «μικροπολιτικές σκοπιμότητες» και έφτασε στο σημείο να αναφερθεί και σε εσκεμμένη επιλογή να μην δώσουν το παρών τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα. Και από εκείνη την ώρα άρχισαν οι αντιδράσεις μέσω ραδιοφωνικών εκπομπών (βλ Al Iberti News του Aegean Voice 107.5 «η Φωνή του Αιγαίου») ενώ αύριο (27/12) το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση που αναβλήθηκε αλλά έγινε την περασμένη Πέμπτη. Κι αυτή τη φορά το παρών δεν θα δώσει ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ο Νίκος Μαϊτός, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νησιωτική Πολιτεία» με δελτίο Τύπου που εξέδωσε σχολιάζει με σαρκαστικό ύφος την επίσκεψη Μαργαρίτη στο γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας για έναν ηρωϊκό Δήμαρχο που νικάει ακόμη και τα στοιχεία της φύσης ώστε να λύσει τα προβλήματα του νησιού…

Διαβάστε την ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Νίκο Μαϊτό, επικεφαλής της «Νησιωτικής Πολιτείας»

Σε  σκοπιμότητα αποδίδει ο Δήμαρχος Νάξου την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων που καθυστέρησαν επί ώρες την αναχώρηση του πλοίου από τη Νάξο, που θα μετέφερε την Επιτροπή Αγώνα για τη δημιουργία του ΚΕΓΕ στο νησί μας για την συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Και δεν έφτανε η «συνομωσία» των μποφόρ, ήλθαν και οι λοιποί «συνομωσιολόγοι» που καθήλωσαν με βλάβη το αεροσκάφος συγκεκριμένης εταιρίας που εκτελεί το αεροπορικό δρομολόγιο προς την Αθήνα, με αποτέλεσμα να βρουν πρόσχημα όλοι οι  φορείς της Νάξου που θα συμμετείχαν στη σύσκεψη να μην ταξιδέψουν.

Όμως, ο ηρωικός και ατρόμητος Δήμαρχος μας, κόντρα σε όλους τους φορείς που απεργάζονται τα χειρότερα για το νησί μας, και που ανακαλύπτουν δήθεν απαγορευτικά και βλάβες αεροσκαφών, πήγε στη συνάντηση (που ο ίδιος ήταν καλεσμένος και όχι διοργανωτής) μόνος του για να βρει λύση στο πρόβλημα.

Και μην τυχόν σκεφτεί κανείς ότι τον βόλεψε αυτή η κατάσταση αφού κανείς δεν ήταν μαζί του για να διαπιστώσει τι συζητήθηκε, τι είπε και τι του απάντησε ο Υπουργός, διότι κινδυνεύει να μπει στην ίδια λίστα με τα καιρικά φαινόμενα και τις βλάβες των αεροσκαφών !!!!!

Για να «τιμωρήσει» δε τους υπολοίπους που δεν πήγαν από «σκοπιμότητα», δεν  αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου που έκδωσε στο τι συζητήθηκε και αν αποφασίστηκε κάτι, αλλά και - όπως είπε σε  πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή - δεν θα πάει και στην νέα συνάντηση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Έτσι για να μάθουν να «χαλούν» χωρίς έγκρισή του τον καιρό και τα αεροπλάνα !!!!

(Να ζητήσουμε συγνώμη από τους πολίτες του νησιού μας για το σκωπτικό της ανακοίνωσης μας, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να αντιδράσουμε, χωρίς να  οδηγηθεί η σκέψη μας σε άλλα μονοπάτια. Όπως πχ να οφείλεται ο εκνευρισμός του - όπως και η επίσκεψή του στην Αθήνα - όχι στη συνάντηση για το ΚΕΓΕ και τη ματαίωση της, αλλά με άλλα θέματα που τον εκθέτουν για μια φορά ακόμα σαν Δήμαρχο. Οσονούπω …..).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News