Γεμάτη συναίσθημα η επίσκεψη Λεονταρίτη στις Μικρές Κυκλάδες

Από τις λίγες περιοδείες που σίγουρα μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό ακόμη και των πιο σκληρών πολιτικών… Ο Γιώργος Λεονταρίτης – χωρικός Αντιπεριφεριάρχης Κυκλάδων – πήρε το δρόμο για τις Μικρές Κυκλάδες την περασμένη Κυριακή αφήνοντας τη Σίφνο και περνώντας από τα Κουφονήσια όπου και είχε συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς. Κι αυτό λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Από τα Κουφονήσια, πέρασε στην Σχοινούσα και αμέσως μετά σε Ηρακλειά και Δονούσα όπου και έδωσε το παρών στον αγιασμό του σχολείου Ηρακλειάς ενώ είχε την ευκαιρία στη Δονούσα να μιλήσει με τα παιδιά χθες παραμονή του Τιμίου Σταυρού…

Στην Ηρακλειά είδε τα παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συνολικά 12: δύο στο νηπιαγωγείο, πέντε στο δημοτικό και πέντε στο γυμνάσιο. Είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους να ακούσει τους προβληματισμούς τους, την αγωνία τους. Μίλησε και με την κα Μαργαρίτα, τη γυναίκα σύμβολο στο νησί και την «ψυχή του σχολείου» όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε… Και στη συνέχεια πέρασε στη Δονούσα. Είχε επαφές με τους φορείς του νησιού (Αντιδήμαρχο κο Μιχάλη Πράσινο, Πρόεδρο κο Δημήτρη Πράσινο) και πέρασε από το σχολείο… Είδε τα παιδιά στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο μίλησε με το εκπαιδευτικό προσωπικό άκουσε τα ζητήματα που τους απασχολούν… Και ελπίζουμε αυτό το ταξίδι να τον έβαλε σε προβληματισμούς από τη στιγμή που αυτά τα παιδιά ουσιαστικά κρατούν τις …Θερμοπύλες των Κυκλάδων…

Παράλληλα έστειλε από τη Σχοινούσα και το μήνυμα προς τα παιδιά των Κυκλάδων για τη νέα σχολική χρονιά…

"Εύχομαι ολόψυχα και με πολύ αγάπη σε όλα τα παιδιά, ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ. Εύχομαι να είναι υγιή, χαρούμενα, ευτυχισμένα και η σχολική τους χρονιά να ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία.

Ομοίως εύχομαι καλή σχολική χρονιά και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Είμαι σίγουρος ότι οι εκπαιδευτικοί θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, για τη μεταλαμπάδευση των γνώσεών τους, στα παιδιά.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εγώ προσωπικά θα είμαστε πάντοτε αρωγοί, στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της παιδείας. Όπως γνωρίζετε πέρυσι διαθέσαμε στους Δήμους των Κυκλάδων 2.000.000 ευρώ, για τη βελτίωση των σχολικών συγκροτημάτων και φέτος θα διατεθούν επιπλέον 3.000.000 ευρώ. Παράλληλα ενέταξε στο νέο ΕΣΠΑ τη χρηματοδότηση της κατασκευής νέων σχολικών συγκροτημάτων για τη βελτίωση των υποδομών της παιδείας.

Επίσης η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μεριμνά για τη μεταφορά των μαθητών από και προς τις σχολικές τους μονάδες διαθέτοντας ετησίως το ποσό των 4.000.000 ευρώ.

Βεβαίως τα παραπάνω δεν αρκούν για να πετύχουμε την αναβάθμιση της παιδείας στο επίπεδο που επιθυμούμε. Θα πρέπει να υπάρξει συνεχής και άριστη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στην παιδεία, την οποία θα πρέπει να προστατεύσουμε από υποκειμενικές, ιδεοληπτικές και όποιες άλλες αποφάσεις του εκάστοτε Υπουργού. Οι παρεμβάσεις, για την όποια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, θα πρέπει επιτέλους να είναι αποτέλεσμα συλλογικό, βασισμένο στις αρχές και τα ιδανικά της πατρίδας μας. Παιδεία και πολιτισμός είναι τα μεγάλα εφόδια, με τα οποία θα αγωνιστούμε για να πετύχουμε την επιθυμητή ανάκαμψη της χώρας μας"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News