Γερμανία : Ο πρώην πρεσβευτής στην Ελλάδα αποχαιρετά τον Μανώλη Γλέζο

Ηταν 11 Ιουνίου του 2017, ημέρα μνήμης της σφαγής των κατοίκων του Διστόμου από τους Ναζί κατακτητές, όταν εκτυλίχθηκε μια σκηνή που έδειξε για άλλη μια φορά το ήθος και την αξιοπρέπεια του Μανώλη Γλέζου. Το επεισόδιο σημειώθηκε μπροστά στο μνημείο των θυμάτων του λεγόμενου ολοκαυτώματος, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης τελετής.

Τη στιγμή που ο Γερμανός πρέσβης ήταν έτοιμος να καταθέσει στεφάνι προς τιμήν των πεσόντων η αρχηγός της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου αυθαίρετα στάθηκε μπροστά του και άρχισε να του «ανακοινώνει» ότι δεν είχε δικαίωμα να καταθέσει στεφάνι καθώς η χώρα του δεν έχει καταβάλει τις λεγόμενες γερμανικές αποζημιώσεις για όσα έκανε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ομως, ο Μανώλης Γλέζος έκανε αυτό που θεωρούσε σωστό. Αγνοώντας την κ. Κωνσταντοπούλου έπιασε από το χέρι τον Γερμναό πρέσβη και τον οδήγησε μπροστά στο μνημείο για να καταθέσει το στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσθέντων. Και όπως δήλωσε λίγο αργότερα από το μήμα του Δήμου Διστόμου «Το παιδί του εγκληματία όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει ο πατέρας και η μάνα του δεν ευθύνεται για αυτά».

Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Μα πολύ απλά γιατί, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του Μανώλη Γλέζου εξέφρασε ο πρώην πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Πέτερ Σουφ, στην κοινοποίηση του στο Twitter για τον θάνατο του εμβληματικού αντιστασιακού και πολιτικού της Αριστεράς.

«Στους φίλους μου στην Ελλάδα: μαθαίνοντας για την απώλεια του Μανώλη Γλέζου, υποκλίνομαι με σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Κύριε Μανώλη, γνωρίζω πόσο απογοητευμένος ήσασταν με εμάς, όμως ήσασταν και τόσο ανθρώπινος, και εμένα πολύ προσωπικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο νυν Γερμανός πρεσβευτής στην Ινδονησία.

Ambassador Peter Schoof✔@GermanAmbJaka

To my friends in Greece: learning about demise of the great Manolis Glezos,
I bow in respect and gratitude. Κυριε Μανολη, I know how frustrated you were with us, and yet you were so human, also with me very personally.

Προβολή εικόνας στο Twitter

957

3:00 μ.μ. - 30 Μαρ 2020

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter


 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News