Χ. Κόκκινος: "Να αποδώσει η Κυβέρνηση στους κατοίκους του Αιγαίου τα κεκτημένα"

Με αφορμή την πρόσφατη κυβερνητική ανακοίνωση για διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. σε πέντε (5) νησιά του Αιγαίου, μεταξύ αυτών τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου Κω και Λέρο που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος έκανε την ακόλουθη δήλωση στα Μ.Μ.Ε.:

«Η διατήρηση του ευεργετικού μέτρου των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. σε πέντε (5) νησιά του Αιγαίου, μεταξύ αυτών της Κω και της Λέρου που ανήκουν στην Π.Ε. Δωδεκανήσου, είναι θετική. Επισημαίνω όμως ότι η σημερινή Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να διατηρηθούν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά μας και έπραξε το αντίθετο.

Θυμίζω επίσης στον κ. πρωθυπουργό και στους δανειστές μας ότι η αύξηση του Φ.Π.Α. που συντελέστηκε τελικά στην περιοχή μας, αφενός δεν απέφερε τα αναμενόμενα έσοδα στον κρατικό κορβανά και αφετέρου επιβάρυνε τον οικογενειακό προϋπολογισμό και αφαίρεσε το τελευταίο αναπτυξιακό κίνητρο για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας.

Τέλος, υποχρεώνομαι να αναφέρω στους κυβερνώντες ότι το μεταναστευτικό αφενός πλήττει και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και ότι οι δομές υποδοχής στα πέντε νησιά που διατηρείται ο Φ.Π.Α. είναι κορεσμένες και δεν αντέχουν άλλους μετανάστες.

Οι πολίτες του Αιγαίου δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας και η Κυβέρνηση οφείλει να τους αποδώσει τα κεκτημένα δικαιώματα ετών που απώλεσαν πρόσφατα κι αποτελούν υποχρέωση της Πολιτείας.

Οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ των οποίων οι δομές δεν αντέχουν άλλους πρόσφυγες και δεν είναι αποθήκες ψυχών!