Χαρ. Κόκκινος: " Ασχολούμαι αποκλειστικά με τα κοινωνικά προβλήματα και ανάγκες"

Πριν από μερικές ημέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας, άρθρο της εφημερίδας "Δημοκραατική" που μιλούσε για ανακάτεμα της τράπουλας των υποψηφίων για την Περιφέρεια Nοτίου Aιγαίου στις εκλογές του Mαΐου του 2019 μετά και την απόφαση του πρώην υπουργού Τουρισμού της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και βουλευτή Δωδεκανήσoυ κ. Γιώργου Νικητιάδη, να διεκδικήσει μια θέση στο κοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο του Kινήματος Aλλαγής (KINAΛ). Μάλιστα, στο εν λόγω δημοσίευμα υπήρχαν οι λόγοι που ώθησαν τον κο Νικητιάδη να μην είναι υποψήφιος στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ενεπλάκη και το όνομα του νυν αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσων κο Χαράλαμπου Κόκκινου. Και όπως είχαμε διαβάσει " στελέχη του KINAΛ δεν έβλεπαν με καλό μάτι το «φλέρτ» των κ.κ. Άγγελου Ανανία, Παναγιώτη Κουνάκη και κυρίως του κ. Xαράλαμπου Kόκκινου με τον κ. Nικητιάδη. Oι τρεις αιρετοί, που αποπέμφθηκαν από την παράταξη του κ. Xατζημάρκου, θεωρούσαν ότι βρήκαν καταφύγιο και στέγη, στο κυοφορούμενο σχήμα, γεγονός όμως που προκάλεσε δυσαρέσκεια"

Και ο κος Κόκκινος προχώρησε σε απάντηση αναφέροντας Με αφορμή δημοσιεύματα συγκεκριμένων Μ.Μ.Ε. της Δωδεκανήσου που με εμφανίζουν να αναζητώ «αυτοδιοικητική στέγη», και «να φλερτάρω» σε κυοφορούμενα αυτοδιοικητικά σχήματα, υποχρεώνομαι να επισημάνω τα εξής:

Σεβόμενος την ελευθερία του Τύπου και τη δημοκρατική διακίνηση των ιδεών, διαψεύδω όλα τα σενάρια που με φέρουν ως ενδιαφερόμενο να συνεργαστώ ή να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με αυτοδιοικητικό σχήμα που αυθαίρετα με εντάσσουν.

Εκτιμώ όλους τους ανθρώπους που συμμετέχουν με ανιδιοτέλεια, συνέπεια και εντιμότητα στα κοινά και σέβομαι τη λαϊκή εντολή που έχω λάβει και βρίσκομαι σε θέσεις ευθύνης στην Αυτοδιοίκηση (Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.).

Με το παραπάνω σκεπτικό κινούμαι και συνεχίζω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον τόπο, παρά τα συνεχή εμπόδια που δέχομαι από συγκεκριμένα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου και για τα οποία έχω ενημερώσει τους αρμοδίους. Ασχολούμαι αποκλειστικά με τα κοινωνικά προβλήματα και ανάγκες και επιδιώκω λύσεις τους.

Για την όποια συμμετοχή μου στις διαδικασίες των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα ενημερώσω ο ίδιος στο χρόνο που επιβάλλεται και με βάση τις επιθυμίες και τις προσδοκίες των πολιτών και τις εισηγήσεις των φίλων και συνεργατών μου".