Χαρ. Κόκκινος: Οι κάτοικοι στα ακριτικά νησιά είναι άνθρωποι, όχι αριθμοί

Αμεσα αντανακλαστικά επέδειξαν όλοι οι αρμόδιοι (και μη) φορείς όσον αφορά την απόφαση (έστω και σε επίπεδο ... fax) της τράπεζας Alpha Bank να σταματήσει τη λειτουργία υποκαταστημάτων σε τρία νησιά των Δωδεκανήσων (Τήλο, Λειψούς, Κάσο) και να αποσύρουν ακόμη και τα ΑΤΜ... Βέβαια, η τράπεζα με διαρροή ενημέρωση ότι τα ΑΤΜ θα αντικατασταθούν με νεώτερα και αναβαθμισμένα που θα παρέχουν περισσότερες δυνατότητες εξυπηρέτησης ενώ τα υποκαταστήματα και δη αυτό της Κάσου θα κλείσει μόνο για το χειμώνα...

Με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης της Alpha Bank να σταματήσει τη λειτουργία των υποκαταστημάτων της σε Τήλο, Λειψούς και Κάσο, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος με παρέμβαση – επιστολή του Αρ. πρωτ.: Οίκ. 219/16.8.2018, ζητά την ακύρωση της απόφασης και αναφέρει τα μεγάλα προβλήματα που θα δημιουργήσει στους κατοίκους των παραπάνω νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου εάν τελικά ισχύσει....  Και μάλιστα αναφέρει ότι οι κάτοικοι έχουν δικαιώματα και σίγουρα δεν είναι ...αριθμοί. 

Ανάμεσα στα άλλα διαβάζουμε στην επιστολή με τίτλο " Διαμαρτυρία για την αναστολή λειτουργίας καταστημάτων Alpha Bank σε Τήλο, Λειψούς και Κάσο"

Με αφορμή την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της διοίκησης της τράπεζας Alpha Bank που αναστέλει από τις 14.9.2018 τη λειτουργία των καταστημάτων της στα νησιά Τήλο, Λειψούς και Κάσο, μεταθέτοντας την εξυπηρέτηση των κατοίκων των παραπάνω νησιών στην Ιαλυσό Ρόδου, στη Λέρο και στην Κάρπαθο, σας επισημαίνω τα εξής:

  • Η απόφαση είναι άδικη και καταστρατηγεί κάθε έννοια νησιωτικότητας. Οι πολίτες των ακριτικών νησιών μας είναι άνθρωποι με υποχρεώσεις αλλά και με δικαιώματα και όχι αριθμοί. Η συγκεκριμένη απόφαση δείχνει ασέβεια απέναντί τους αλλά και περιφρόνηση για τις οικονομικές τους ανάγκες.
  • Οι διοικήσεις των τραπεζών οφείλουν να αντιληφθούν ότι οι υπηρεσίες τους πρέπει να έχουν κοινωνικό ρόλο και όχι στυγνά επιχειρηματικό.
  • Η αντιπρότασή σας είναι ανεφάρμοστη για τους κατοίκους των τριών (3) ακριτικών νησιών μας της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Δωδεκανήσου, διότι είναι αδύνατο να μετακινούνται σε άλλα νησιά για να βρουν τράπεζα ή ΑΤΜ. Αυτό σημαίνει ταλαιπωρία και κόστος για όλους και αδυναμία για τους ηλικωμένους. Η δυσκολία αυτή μεγαλώνει όταν υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν μετακίνηση.

Ζητώ να ακυρώσετε τη λανθασμένη, αντιαναπτυξιακή, αντιλαϊκή και αντεθνική απόφασή σας που έρχεται σε αντίθεση με το κοινωνικό κράτος, τις ανάγκες και την υποστήριξη που δικαιούνται οι ηρωικοί κάτοικοι των βράχων του Αιγαίου μας.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Δημοκρατική" 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News