Χατζημάρκος ενόψει Νέου Ετους: "Το 2019 να αγαπάμε το Φως"

Λίγο πριν το 2019 και την έλευση του Νέου Ετους, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος στέλνει το μήνυμά του… Τονίζει ότι το 2018 μας αφήνει πλουσιότερους σε εμπειρίες και συναισθήματα και μία αίσθηση πληρότητας από τη μάχη που δόθηκε σε όλα τα επίπεδα, ενώ τονίζει ότι παρά τα εμπόδια που ύψωσαν οι νοσταλγοί του παρελθόντος τα νησιά δεν καθηλώθηκαν στο μίζερο χθες… Οσο για το 2019; Η ευχή είναι ενότητα, εργασία για το κοινό καλό για να «κατακτήσουμε το αύριο», κάτι που μεταφράζεται σε «απόλαυση των προσπαθειών μας»

Αναλυτικά το μήνυμα αναφέρει:

Το 2018, που σε λίγες ώρες περνά στο παρελθόν, μας αφήνει πλουσιότερους.

Πλουσιότερους σε εμπειρίες,  και συναισθήματα.

Μια χρονιά σκληρής δουλειάς φεύγει, αφήνοντας έντονη τη γεύση της ικανοποίησης και την αίσθηση της πληρότητας, που νιώθουν εκείνοι που δεν άφησαν μάχη να μην την δώσουν, διεκδίκηση να μην την παλέψουν, ευκαιρία να μην την αξιοποιήσουν.

Αλλά το πιο σπουδαίο μάθημα, το πήραμε από τα ίδια τα νησιά μας. Τα νησιά που μας έμαθαν πώς να νικάμε τα κύματα.

Πολύτιμο μάθημα ζωής, που θα ακολουθεί όλους εμάς που είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, να τραβάμε μπροστά, κόντρα στα εμπόδια που πασχίζουν να υψώσουν οι νοσταλγοί ενός παρελθόντος που τραυμάτισε τα νησιά μας και τα καθήλωσε σε ένα μίζερο και στείρο χθες.

Η νέα χρονιά που σε λίγο θα ανατείλει, φέρνει μαζί της νέες ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.

Νέα χρονιά σημαίνει νέο ξεκίνημα,

νέες ευκαιρίες να αξιοποιήσουμε,

νέες μάχες να δώσουμε,

νέες κορυφές να κατακτήσουμε,

με συνεργασία, με συνένωση δυνάμεων, με κοινούς στόχους, με πίστη, με πάθος, με αφοσίωση και πάνω από όλα, με τη στήριξη του νησιώτικου λαού μας.

Στην ανατολή της νέας χρονιάς σας καλώ  να εργαστούμε όλοι ενωμένοι, να υπερβούμε ξανά όρια και δυνατότητες, ώστε να κατακτήσουμε μαζί το αύριο. Και τελικά,  με την ικανοποίηση της επίτευξης των στόχων μας,  να απολαύσουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας.

To 2019, να μάθουμε από τα νησιά μας

να παλεύουμε για το Δίκαιο

να χαμογελάμε στο Αύριο

να αγαπάμε το Φως

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος