Χατζημάρκος για Λειβαδάρου: «Στην αγαπημένη μου Θεώνη έδωσα πολύ περισσότερες ευκαιρίες από όσες έπρεπε»

Εδώ και μερικές ημέρες η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προχωρήσει σε αλλαγή Έπαρχου Θήρας… Η κα Θεώνη Λειβαδάρου – Λιγνού όπως τόνισε έμαθε από τα ΜΜΕ ότι παύεται από τα καθήκοντά της και στη θέση της ανέλαβε, ο Γιώργος Λεονταρίτης, Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων… Και όπως ήταν αναμενόμενο είχαμε την αντίδραση. Και σε ανοιχτή επιστολή μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας στα social media η κα Λειβαδάρου – Λιγνού ανάμεσα στα άλλα ανέφερε «Η επιλογή μου να ψηφίζω στα περιφερειακά συμβούλια κατά συνείδηση και όχι κατά κομματική – παραταξιακή επιταγή προφανώς ενόχλησε τον κ. Περιφερειάρχη, ο οποίος προτιμά περιφερειακούς συμβούλους υποχείρια και πειθήνια όργανα των αποφάσεων του”.  

Και εξήγησε ότι «​Ο κ. Περιφερειάρχης αποφάσισε, ως έχει δικαίωμα, να ανακαλέσει μερικώς τις αρμοδιότητες που είχε μεταβιβάσει σε εμένα ως Περιφερειακή Σύμβουλο Θήρας, παύοντας με από την άσκηση των καθηκόντων του Έπαρχου Θήρας, αρμοδιότητες που πλέον θα ασκούνται από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων που εδρεύει στη Σύρο κ. Γ. Λεονταρίτη…… Για το λόγο αυτό κ. Περιφερειάρχη σας ανακοινώνω επίσημα την παραίτηση μου από την παράταξη σας «ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» με σθένος και ευθύτητα, όπως αρμόζει».

Και η απάντηση του Περιφερειάρχη κου Χατζημάρκου, χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφορικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης εργασίας που έγινε στην Ρόδο με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Και όπως τόνισε «Στην αγαπημένη μου Θεώνη έδωσα πολύ περισσότερες ευκαιρίες από όσες έπρεπε. Δεν είναι ανεξαρτητοποίηση, απεπέμφθη η πρώην Έπαρχος Σαντορίνης. Το πρωί δημοσιοποιήθηκε το ΦΕΚ με το οποίο αντικατέστησα την πρώην Έπαρχο με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη. Είπα πριν πως ό,τι πρόκληση υπάρχει, θα συνεχίσουμε την δουλειά μας υπεύθυνα. Είναι πλέον σαφές ότι δεν έχει καμία σχέση ο τρόπος που δουλεύουμε εμείς τώρα με το πώς γίνονταν παλιά τα πράγματα, όπου η σκοπιμότητα είναι πάνω από ο,τιδήποτε. Υπάρχει στόχος, υπάρχει πρόγραμμα, υπάρχει πολύ μεγάλο απόθεμα αξιοπρέπειας, πολιτικής και προσωπικής. Και αυτό είναι ένα διαζύγιο το οποίο έπρεπε να εκδοθεί!».