Χατζημάρκος για Ζουράρι "δεν είναι η Ελλάδα αυτή"

Ο Κώστας Ζουράρις μπορεί να … φεύγει από την Κυβέρνηση γιατί ενόχλησε με τις δηλώσεις του δύο ιστορικές ομάδες ποδοσφαίρου και τους οπαδούς του αλλά όταν τον Δεκέμβριο του 2016 είχε προχωρήσει σε μία απίστευτα προκλητική δήλωση με στόχο όχι μόνο την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας αλλά και χιλιάδες νησιώτες του Αιγαίου ουδείς ενοχλήθηκε στην Κυβέρνηση.

Και αυτό ώθησε σήμερα τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο σε ένα καυστικό σχόλιο με βασικό σημείο αναφοράς «δεν μπορεί να είναι η Ελλάδα αυτή»…

Τι αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο κος Χατζημάρκος; «Παρακολουθώ το "φαινόμενο Ζουράρις" έκπληκτος, αλλά όχι μόνο ως πρός αυτόν. Αν δεν ήταν μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου και του Κοινοβουλίου, δεν θα άξιζε ούτε αναφορά.

Η δήλωση του μηντιακού διασκεδαστή Ζουράρι, τον Δεκέμβριο του '16, οτι δεν είναι κάτι σπουδαίο αν χάσουμε μερικά νησιά, πέρασε χωρίς κανένα τριγμό ενω η πρόσφατη επίθεση του σε δυο αθλητικούς συλλόγους οδήγησε σε απαίτηση παραίτησης του.

Η χώρα που μπορεί να οδηγήσει σε παραίτηση κάποιον που επιτέθηκε σε δύο αθλητικά σωματεία, χωρίς να υποτιμώ την χυδαιότητα της επίθεσης αυτής, αλλά προσπέρασε αδιάφορα την αντίστοιχη συμπεριφορά του ίδιου προσώπου οταν αναφερόταν σε απώλεια εδαφών, τι μηνύματα στέλνει ?

Σε ποιά ένστικτα ενός λαού μιλά ένας τύπος σαν αυτόν και ποιά χώρα με αξιοπρέπεια και μνήμη μπορεί να τον διατηρεί σε δημόσιο αξίωμα, δεν μπορείς να απαντήσεις. Αλλά σίγουρα, δεν μπορεί να είναι η Ελλάδα αυτή».

Να θυμίσουμε και την περίφημη δήλωση Ζουράρι που είχε σημειώσει τον Δεκέμβριο του 2016 «Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν»,  και συμπλήρωσε  πως η ελληνική γλώσσα απειλείται από παρακμή και υπονόμευση και  «τελεί υπό απειλήν». Και μάλιστα τον είχε …καλύψει το υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου λίγο αργότερα λέγοντας «αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά».