Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΗ απεργία αυτή ήταν η αρχή

Η απεργία αυτή ήταν η αρχή

|

Το μήνυμα και η κεντρική ομιλία από τη γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ στη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στη Νάξο 

Η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, νέους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες που συμμετείχαν στη χθεσινή απεργία, και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ξεπερνώντας το κλίμα της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού με τα ψίχουλα που καλλιεργείται από την κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Σε αυτές τις συνθήκες της ολομέτωπης επίθεσης, είναι κρίσιμο να ξεπεραστούν οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που όχι μόνο δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας, αλλά αντιθέτως έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων, είναι οι φορείς της λαϊκής παραπλάνησης, της συναίνεσης και της ταξικής ειρήνης.

Η χθεσινή απεργία ήταν η αρχή!

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συλλόγους της νεολαίας, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των γυναικών, των συνταξιούχων, τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, σε συνέχεια της αγωνιστικής δράσης και κλιμάκωση της απάντησης μας!

Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε τόπο εργασίας να δοθεί η μάχη της ενημέρωσης για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που είναι στα σκαριά, να πολλαπλασιαστούν οι συζητήσεις και να δυναμώσουν οι συλλογικές διαδικασίες. 

Να προετοιμάσουμε γερά το επόμενο βήμα αγωνιστικής κλιμάκωσης, να απαντήσουμε με νέα γενική απεργία ενάντια στην επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, στα δικαιώματα μας, στη ζωή μας.

Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα!

Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια μας.

Να αρνηθούμε το καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς που μας προετοιμάζουν!

ΟΜΙΛΙΑ

Ακολουθεί η κεντρική ομιλία από τον Γιάννη Φρατζέσκο

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι νέοι και νέες.

Η σημερινή απεργία μας και οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης του αγώνα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Στέλνουμε μήνυμα! Να τρανταχτούν γερά, κυβέρνηση και μονοπωλιακοί όμιλοι. Να νιώσουν τη δύναμή μας και να την νιώσουμε και εμείς! Την επιτυχία της γενικής απεργίας την φοβούνται. Γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει! Ξέρουν από τι κινδυνεύουν! Ανησυχούν και μόνο στην ιδέα ο εργαζόμενος λαός να γίνει αληθινά πρωταγωνιστής και όχι θεατής, με μαζικό οργανωμένο και μαχητικό τρόπο.

Κάνουμε καθαρή την απόφασή μας. Καλούμε τα σωματεία, όλους τους τίμιους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους. Όλους όσους δεν συμβιβάζονται με την βαρβαρότητα και το μαύρο μέλλον που φτιάχνουν για μας και τα παιδιά μας. Όλους όσους δεν ανέχονται τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο στα συνδικάτα που επιδιώκει να επιβάλει σιωπή νεκροταφείου, σιωπή των αμνών, ή το πολύ να γίνει μια διαμαρτυρία για τα μάτια του κόσμου. Να παραλύσουμε τις μεταφορές, τα λιμάνια τα αεροδρόμια, τα τρένα, τα λεωφορεία. Χωρίς τους εργαζόμενους να δούμε μπορούν να τα δουλέψουν; Να κλείσουν τα μεγάλα εργοστάσια με απεργία. Δεν έχει μέλλον η υπομονή στην απληρωσιά, στην αναδουλειά, στο πότε θα βάλει λουκέτο σε μεγάλες σύγχρονες μονάδες η καπιταλιστική εργοδοσία που φεύγει αναζητώντας μεγαλύτερο κέρδος και εδώ αφήνει κουφάρια και άνεργες οικογένειες. Τα σχολεία, τα νοσοκομεία και οι δομές υγείας, τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα, όλοι οι χώροι δουλειάς να δώσουν την δική τους απάντηση.

Το ΠΑΜΕ πριν από τις εκλογές, στην Θεσσαλονίκη, κάλεσε την εργατική τάξη και τις οργανώσεις της σε συμπόρευση για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την οργάνωση της ταξικής απάντησης απέναντι στην πολυμέτωπη επίθεση κυβέρνησης – μονοπωλίων – ΕΕ. Καλέσαμε τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα. Αμέσως μετά τις εκλογές η επίθεση είναι καταιγιστική, δεν χωρά καμία αναμονή. Καταθέσαμε στο κίνημα πρόταση και σχέδιο κλιμάκωσης του αγώνα. Ήδη υπάρχει ανταπόκριση.

Οργανώνουμε και συγκεντρώνουμε δυνάμεις, συγκροτούμε συμμαχία των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, όχι για μια διαμαρτυρία αλλά για αποφασιστικό αγώνα ανατροπής. Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση. Κανένας εργάτης, κανένας τίμιος συνδικαλιστής, κανένας νέος δεν πρέπει να συμβιβαστεί! Φτιάχνουν ένα μαύρο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Βάζουμε μπροστά σχέδιο και πρόγραμμα πάλης, ανυποχώρητου αγώνα με διάρκεια που θα περνά μέσα από διαδοχικές συγκρούσεις.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον υπουργοί της κυβέρνησης, που θα έδιωχναν την τρόικα από την Ελλάδα, στριμώχνονται υπομονετικά στην ουρά, έξω από τα δωμάτια κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, μέχρι να έρθει το δικό τους ραντεβού με τα αστικά επιτελεία, τα στελέχη της ΕΚΤ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Επιλέχθηκαν για τη βρώμικη δουλειά, αυτή που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Κεφάλαιο – ΕΕ – Κυβέρνηση προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο έγκλημα. Διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, μετατρέπουν την ασφάλιση σε προνόμιο λίγων, όσων έχουν να πληρώσουν το πανάκριβο εμπόρευμα. Μας ρίχνουν στα νύχια των αρπαχτικών των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας που ακονίζουν τα νύχια τους περιμένοντας την ψήφιση των μέτρων. Πετσοκόβουν πάλι τις συντάξεις, τις μετατρέπουν σε συντάξεις πείνας και καταργούν το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση για τις νεότερες γενιές, κάτι που βιώνουν ειδικά οι νέοι εργαζόμενοι και στο τόπο μας, σε κλάδους όπως επισιτισμός κ.ά., με ανασφάλιστη εργασία, και εξαντλητικά ωράρια. Καταδικάζουν φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και αγρότες στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα με συντάξεις φιλοδωρήματα! Θα τα δεχτούμε παθητικά; Θα συμβιβαστούμε;

Η κυβέρνηση έδωσε στην δημοσιότητα το πόρισμα των σοφών της. Είναι ένα πόρισμα άγριας ταξικής πολιτικής. Είναι προκλητικό αφού δείχνει ως υπεύθυνους για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και του ασφαλιστικού συστήματος τους ίδιους τους εργαζόμενους. Αλήθεια αυτοί οι σοφοί δεν ξέρουν τίποτα για τα χρήματα που χάθηκαν από τα περιβόητα κουρέματα; δεν ξέρουν τίποτα για το τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων στο χρηματιστήριο; δεν ξέρουν τίποτα για τα άτοκα δάνεια με τα λεφτά των ασφαλισμένων; δεν ξέρουν τίποτα για τα 20 δις χρέος τραπεζών εφοπλιστών μεγαλοβιομηχάνων στα ασφαλιστικά ταμεία; Που πήγαν τα λεφτά 40 χρόνων δουλειάς των προηγούμενων γενιών;

Είναι προκλητικό γιατί την ίδια στιγμή απαλλάσσουν μονοπωλιακούς ομίλους από ανταποδοτικά τέλη, από χρέη, από πρόστιμα και αναδρομικά. Χαρίζουν εκατομμύρια σε μονοπωλιακά μεγαθήρια και κυνηγούν τις ψευτοσυντάξεις των υπερηλίκων. Καταδικάζουν σε δουλειά μέχρι τον τάφο τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αυξάνοντας τα όρια ηλικίας στα 67 και τα χρόνια ασφάλισης σε 40. Στους εργαζόμενους στα σκουπίδια προσθέτουν 9 τουλάχιστον χρόνια και δρομολογούν την κατάργηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Τους το επιστρέφουμε ως απαράδεκτο.

Το πόρισμα, που είναι «φωτιά και τσεκούρι» για ασφαλισμένους και συνταξιούχους, εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης μέσα από τον «δούρειο ίππο» του κοινωνικού διαλόγου να νομιμοποιήσει και να επιβάλλει τις προαποφασισμένες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση στα πλαίσια των απαιτήσεων του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Όλοι στον αγώνα! Κάθε μέρα, κάθε ώρα στο δρόμο!

Απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου που πλήττονται δεν έχουν παρά να αντιτάξουν την ενότητά τους σε μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία, ικανή να την αποκρούσει και να ανοίξει το δρόμο της αντεπίθεσης. Να μην πέσει κανένας άνθρωπος του μόχθου στην «παγίδα» των κάλπικων προσδοκιών για «διορθώσεις». Τέτοιες δεν παίρνει η πολιτική που τον τσακίζει για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή η πολιτική δεν διορθώνεται, δεν παίρνει μερεμέτια και σοβαντίσματα. Ο λαός μόνη επιλογή έχει να την αντιπαλέψει, να τη δυσκολέψει με στόχο να την ανατρέψει μαζί με τις αιτίες που τη γεννούν.

Όλα τα σωματεία, οι ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, οι σύλλογοι γυναικών που τα μέτρα τις καταδικάζουν, οι λαϊκές επιτροπές, τα αγωνιστικά μπλόκα των αγροτών μπορούμε και πρέπει να ξεσηκώσουμε τον εργαζόμενο λαό!

Απευθύνουμε κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την εργατική λαϊκή απάντηση με στόχο την παρεμπόδιση της νέας επίθεσης σφαγιασμού των δικαιωμάτων μας. Με στόχο την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την κάλυψη των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας. Με στόχο την διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, της ζωής που μας αξίζει.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης σε συνδικαλιστές που πιθανά έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις σε διάφορα ζητήματα, όμως δεν ανεχόμαστε συνδικάτα και Ομοσπονδίες να βρίσκονται κάτω από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο. Μαζί να οργανώσουμε την πάλη!

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στη νεολαία, στα άνεργα παιδιά, τους νέους των πενταμήνων, της μαθητείας, του λειψού και ανασφάλιστου μεροκάματου. Τους νέους των θρανίων, των πανεπιστημίων και των σχολείων. Τώρα είναι η ώρα του αγώνα απέναντι στο μαύρο μέλλον που μας επιφυλάσσουν. Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να παλέψουμε για το μέλλον που πραγματικά αξίζει στα παιδιά μας. Και σε αυτό τον αγώνα πρέπει να είμαστε μαζί. Λένε ψέματα ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα αυτοί που το λένε ομολογούν ότι 40 χρόνια προσπαθούν να περάσουν αυτά τα μέτρα, που είναι απαίτηση του κεφαλαίου και δεν τα κατάφεραν. Τι τους εμπόδισε; Ο ανυποχώρητος ταξικός αγώνας της εργατικής τάξης.

Αυτή πρέπει να είναι και η δική μας απάντηση. Η σημερινή απεργία να γίνει η αφετηρία νέων τέτοιων αγώνων που θα προετοιμάζει την αντεπίθεση των εργαζομένων, του λαού. Να μην τους δίνουμε άλλο το δικαίωμα να υποστηρίζουν ότι ο λαός συμφωνεί με τη σφαγή του. Έχουμε πλέον πείρα. Η αναμονή και η λογική του «μικρότερου κακού» οδηγεί σε αυτή την κατάσταση που ζούμε σήμερα. Ομολογούν και οι ίδιοι ότι αυτά που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα είναι μόνο ένα μικρό μέρος των μέτρων που ετοιμάζονται να εφαρμόσουν. Η αποχή από τους αγώνες, είναι ορεκτικό για το κεφάλαιο. Η ανάγκη του για ακόμα περισσότερα κέρδη, για ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα δεν σταματάει από μόνη της. Πρέπει εμείς να βάλουμε φρένο στις ορέξεις των μονοπωλίων και την εφαρμογή των απαιτήσεων του από το πολιτικό τους προσωπικό. Χρησιμοποιούσαν την τακτική διαίρει και βασίλευε για να μας βάλουν στην άκρη, να μας οδηγήσουν στο καναπέ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι υπουργοί της χρησιμοποιούν τα ίδια ψέματα, για να δημιουργήσουν κοινωνικούς αυτοματισμούς, να διχάσουν το λαό και να περάσουν τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που χρόνια τώρα δεν κατάφερε να επιβάλει το κεφάλαιο με καμία άλλη κυβέρνηση, για να στρέψουν τον πατέρα ενάντια στο παιδί του και το παιδί ενάντια στον παππού του. Η καραμέλα των συντάξεων των 3000 ευρώ έλιωσε και δεν γλυκαίνει πλέον. Τα ίδια τα επίσημα στοιχεία τους αποδεικνύουν τα ψέματα τους. το 56% παίρνει σύνταξη ως 800 ευρώ δηλ. περίπου 1.5 εκατομμύριο συνταξιούχοι. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που με τους νόμους Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, Λοβέρδου και με τον τελευταίο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, χάρισαν τα αποθεματικά των ταμείων στο χρηματιστήριο, τα κούρεψαν, χάρισαν εκατομμύρια εισφορών στην εργοδοσία και κάθε, μα κάθε φορά υποστήριζαν και υποστηρίζουν ότι «σώζουν το ασφαλιστικό». Ε, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ.

Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τη βρώμικη κυβερνητική προπαγάνδα, γιατί αποδείχτηκε και στην πράξη, δεν αφήνεται τίποτα όρθιο την ίδια ώρα που δίνονται τεράστιες φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Τους χαρίζουν χρέη εκατομμυρίων όπως στα μεγαθήρια των μεταφορικών εταιρειών, τους σβήνουν πρόστιμα, τους απαλλάσσουν από φόρους, τους επιδοτούν με ζεστό χρήμα που βγήκε από τις δικές μας αιματηρές θυσίες. Είναι προκλητικοί. Βρήκαν νέο τέχνασμα τώρα για το διαχωρισμό του λαού, για την διαίρεσή του! Μιλούν οι θεομπαίχτες για ισοδύναμα, χωρίς ντροπή. Λένε στο λαό διάλεξε μόνος σου το σχοινί που θα σε κρεμάσουν ή διάλεξε ποιος κλάδος θα πληγεί για να γλιτώσεις για λίγο εσύ!

Καταγγέλλουμε και από αυτό εδώ το βήμα, τον ανεκδιήγητο υπουργό εργασίας Κατρούγγαλο που μαζί με τον υφυπουργό του το Νεφελούδη χρησιμοποίησαν την ίδια γκαιμπελίστικη τακτική της κατασυκοφάντησης των εργατικών αγώνων, λέγοντας ψέματα για την μη καταβολή των επιδομάτων ότι φταίει η κατάληψη στο υπουργείο εργασίας από το ΠΑΜΕ. Τι διαφορά έχει αυτός ο υπουργός από τον προκάτοχο του Βρούτση; Συνεχίζει την ίδια πολιτική με την ίδια τακτική προκειμένου να εξυπηρετήσει τα αφεντικά τους. Όλη η κυβέρνηση είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία. Μαζεύουν όλο τον πλούτο από τον λαό για να τον παραδώσουν στο κεφάλαιο. Για την περιβόητη ανάπτυξη. Δεν έχουμε κανένα όφελος από αυτή την ανάπτυξη! Δεν θα καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι. Δεν θα έρθει πίσω η κοινωνική ασφάλιση, δεν θα αυξηθούν οι μισθοί, δεν θα ανοίξουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας που κλείνουν. Η ανάπτυξή τους απαιτεί συντρίμμια εργατικών δικαιωμάτων, καταστροφή, πάμφθηνη δουλειά και καταστολή των αγώνων, το εργατικό κίνημα δεμένο, φιμωμένο. Καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες για το «φως στην άκρη του τούνελ», ότι «οι θυσίες θα πιάσουν τόπο», λες και δεν τα έχουμε ξανακούσει. Καμία αναμονή. Η ανάπτυξή τους θα πατήσει πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας. Την συκοφαντία τους λοιπόν, την επιστρέφουμε και βγάζουμε συμπεράσματα για το τι ακριβώς φοβούνται, τι ετοιμάζουν.

Τώρα είναι η ώρα να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας!

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό να δώσουμε την δική μας απάντηση. Δεν είναι, δεν θα έπρεπε να είναι αυτή η ζωή μας τον 21ο αιώνα. Μπορούμε και αλλιώς. Έλα μαζί μας στον οργανωμένο αγώνα. Να παλέψουμε για μέτρα ανακούφισης και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ΜΗΝ υπάρχει ανεργία, φτώχια, εξαθλίωση.

Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Όλοι στο πόδι! Προετοιμασία, οργάνωση, ετοιμότητα. Όλοι οι κλάδοι, οι χώροι δουλειάς, όλη η γειτονιά στο πόδι. Τα κριτήρια που βάζουν τους τα επιστρέφουμε. Τα παζάρια τους δεν μας αφορούν. Ξεσηκωμός. Δηλώνουμε καθαρά ότι τα κοράκια που θα έρθουν να πάρουν σπίτι, συναδέλφου μας, μεροκαματιάρη, άνεργου γείτονά μας, που δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει θα μας βρουν εκεί.

Όλες αυτές οι αποφάσεις μπορούν και πρέπει να δείξουν το δρόμο για τον κοινό αγώνα εργατών, αγροτών, επαγγελματιών, νέων και γυναικών απέναντι στην πολιτική των συμφερόντων των πολυεθνικών. Να δημιουργήσουμε την δική μας συμμαχία απέναντι στο μπλοκ των δυνάμεων που μας θέλουν στο καναπέ μας, να μετατρέψουν την ψήφο στις εκλογές σε συνενοχή για την σφαγή μας.

Αν συνειδητοποιηθεί το μέγεθος της δύναμης μας και η κατεύθυνση που πρέπει να τη στρέψουμε, μπορούν να ανοίξουν ελπιδοφόρες προοπτικές για τα συμφέροντά μας.

Γιατί χωρίς εμάς δεν χτίζονται τα κτήρια, δεν λειτουργούν τα σχολεία, τα λεωφορεία, δεν παράγουν τα εργοστάσια, δεν φυτρώνουν τα χωράφια. Γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,

Στην οργάνωση και στη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, μην απέχεις. Η αποχή είναι η σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, βούτυρο στο ψωμί των εκμεταλλευτών μας. Μας θέλουν αμέτοχους, στον καναπέ, να σιχτιρίζουμε από μακριά.

Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία.

Πάμε κόντρα. Πάμε κόντρα στις δυσκολίες, πάμε κόντρα στους αρνητικούς συσχετισμούς, βάζουμε στόχο ανατροπής τους με την οργάνωση νέων εργατικών μαζών, ανοργάνωτων εργατοϋπαλλήλων, ανέργων, νεολαίας, την απαλλαγή των συνδικάτων από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό έλεγχο, την ήττα του κοινωνικού εταιρισμού και του συμβιβασμού στο συνδικαλιστικό κίνημα. Πάμε κόντρα στην ηττοπάθεια, την μοιρολατρία, την απογοήτευση. Πάμε κόντρα στην λογική της ανάθεσης, της παθητικής στάσης, της αποχής από τον αγώνα. Είναι συνειδητή η επιλογή μας, γνωρίζουμε τις δυσκολίες, τη δύναμη του ταξικού μας αντίπαλου. Νιώθουμε και την δική μας ευθύνη να σταθούμε όρθιοι για τα παιδιά μας, για την τάξη μας. Για αυτό θα κριθούμε.

Όσα δικαιώματα έγιναν νόμοι, κατοχυρώθηκαν πηγαίνοντας κόντρα. Κόντρα σε νόμους, κόντρα στο κράτος, κόντρα σε δυσμενείς συσχετισμούς πολλές φορές, νικώντας με αγώνα εμπόδια πιο άγρια και πιο σκληρά. Με αίμα, εκτελέσεις, φυλακές, διωγμούς, ανείπωτα βάσανα.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κάνουμε πίσω, να κάτσουμε στα αυγά μας.

Οι αγώνες μας πρέπει και μπορούν να συνταράξουν το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό, την συγκυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική και την ΕΕ. Τώρα δοκιμάζουμε την δική μας δύναμη λέμε το δικό μας όχι, κάνουμε την δική μας εργατική λαϊκή αντιπολίτευση. Το ασφαλιστικό, που δεν κατάφεραν να το γκρεμίσουν συθέμελα στα πέντε χρόνια της κρίσης δεν θα τους επιτρέψουμε να το γκρεμίσουν οι «δήθεν αριστεροί» για λογαριασμό του κεφαλαίου. Η δύναμη του λαού είναι ανεξάντλητη.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας

Όλοι μαζί με ανυποχώρητο σκληρό ταξικό αγώνα, με βήμα κλιμάκωσης, με μαζικές συλλογικές διαδικασίες και κινητοποιήσεις ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

 ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ χαιρέτησαν και παραβρέθηκαν, η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής, η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου και το Σωματείο Σμυριδορυκτών Λυώνα. Στην Συγκέντρωση έγινε αναφορά στο μεγάλο προσφυγικό πρόβλημα από τον Δημήτρη Κορρέ, μέλος της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ. Την Κεντρική ομιλία του ΠΑΜΕ έκανε εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής ο Γιάννης Φρατζέσκος. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μαζική και δυναμική πορεία μέχρι το Γ.Ν. – ΚΥ Νάξου. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν