Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΗ νέα Κυβέρνηση στο ...πιάτο σας

Η νέα Κυβέρνηση στο …πιάτο σας

|

Με βασικό …σύνθημα “Λιγότερος ΣΥΡΙΖΑ περισσότερος Αλέξης” από το πρωί του Σαββάτου με την ορκομωσία έχουμε “νέα” κυβέρνηση ελέω ανασχηματισμού. Ενισχυμένος ο Καμμένος, έχασαν οι …γυναίκες και οι τεχνοκράτες έχουν μεγαλύτερο μερίδιο από τη στιγμή που μπορούν να διαπραγματευτούν καλύτερα με τους δανειστές 

Ορκίστηκαν χθες ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής. Δέκα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έδωσαν τον θρησκευτικό όρκο και 22 έδωσαν τον πολιτικό όρκο.

Τους δέκα βουλευτές όρκισε ο μητροπολίτης Μεθώνης, Κλήμης.

Συγκεκριμένα στο Ευαγγέλιο ορκίστηκαν οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Βασιλειάδης, Λυδία Κονιόρδου, Τέρενς Κουίκ, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Βασίλης Κόκκαλης, Νίκος Μαυραγάνης, Κώστας Ζουράρις, Ελενα Κουντουρά. Οι περισσότεροι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν πολιτικό όρκο, συμπεριλαμβανομένου και του Ροδίτη υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Ν. Σαντορινιού.

Να σημειωθεί ότι όσοι υπουργοί, αναπληρωτές ή υφυπουργοί δεν αλλάζουν χαρτοφυλάκια ή τίτλους υπουργείων δεν μετέχουν στην ορκωμοσία. Μάλιστα, σήμερα Κυριακή αναμένεται και η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, ενώ οι τελετές παράδοσης και παραλαβής θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, προκειμένου να βρίσκεται το προσωπικό στα Υπουργεία. 

Η προσέλευση  των νέων υπουργών

Λίγο πριν τις 12:30 ξεκίνησε η προσέλευση των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο για την καθιερωμένη ορκωμοσία, μετά τον ανασχηματισμό.

Πρώτος έφτασε ο νέος υπουργός Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους έδωσε και το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας.

«Ο διάλογος με την Εκκλησία δεν σταμάτησε ποτέ» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «αλάργα – αλάργα το φιλί για να ‘χει νοστιμάδα».

Ακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, η νέα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ένα τέταρτο πριν ξεκινήσει η ορκωμοσία κατέφθασε και ο κ. Νίκος Παππάς που αναλαμβάνει το βαρύ χαρτοφυλάκιο του νεοσύστατου υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. «Είναι ένας τομέας στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος εμπορίου και για να το πετύχει πρέπει να έχει αξιόπιστα δίκτυα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Χωρίς σακάκι εμφανίστηκε ο νέος υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.

Ο νέος υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, όμως, αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις καθώς όπως είπε δεν έχει ορκιστεί ακόμα. Περιορίστηκε απλά να πει ότι δεν υπάρχει θέμα διπλού νομίσματος.

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης είπε ότι παλιοί και νέοι υπουργοί θα δώσουν μάχη για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης. Αναφορικά δε με το χρέος δήλωσε αισιόδοξος για την διευθέτησή του ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να λυθεί το ζήτημα όχι μόνο για την Ελλάδα. Χρωστά όλη η Ελλάδα». Τέλος για τα ραδιοτηλεοπτικά είπε ότι πρέπει να συνδράμει η ΝΔ ενώ για τον αριθμό των αδειών είπε ότι θα το καθορίσει το ΕΣΡ.

«Μας χαρακτηρίζει η τιμιότητα και η δικαιοσύνη» είπε ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ενώ η νέα υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου επεσήμανε : «Θα προσπαθήσουμε να ελαφρύνουμε όσο περισσότερο γίνεται τον πολίτη» :

Αισιόδοξο μήνυμα επεχείρησε να εκπέμψει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος λέγοντας ότι «θα έρθουν καλύτερες ημέρες».

«Ο κόσμος περνά καλύτερα σήμερα» εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ενώ στο ερώτημα για το αν θα υπάρξει «ειρήνη» στο τηλεοπτικό τοπίο απάντησε «τι εννοείται ειρήνη; Θα βάλουμε τάξη στα κανάλια. Εγώ πιστεύω ότι δεν μπορούν να λειτουργούν περισσότερα από 2 – 3 κανάλια»!

Το στίγμα του ανασχηματισμού

Με τις επιλογές του ο πρωθυπουργός έδειξε τη διάθεσή του να κλείσει γρήγορα η δεύτερη αξιολόγηση και να προχωρήσει σε μία ακόμη προσπάθεια να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων στην οικονομία.

Ο κ. Τσίπρας τοποθέτησε στα κρίσιμα υπουργεία στελέχη που μιλούν τη γλώσσα της τρόικας καλύτερα από τους προκατόχους τους και… καλού κακού (σ.σ. για την περίπτωση εκλογών) ενίσχυσε τον Πάνο Καμμένο και έκλεισε το μέτωπο με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Με τις επιλογές του μετακίνησε για μία ακόμη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά, επιλέγοντας να αφήσει πίσω του τον λεγόμενο ΣΥΡΙΖΑ του 3%. «Λιγότερος… ΣΥΡΙΖΑ και περισσότερος Αλέξης», επισημαίνουν δυσαρεστημένα κομματικά στελέχη

Η κυβέρνηση σε μεγάλο βαθμό αποϊδεολογικοποιείται, αφού τίθενται εκτός παραγωγικών υπουργείων ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Θοδωρής Δρίτσας (που δεν θα μετέχει καν στο νέο υπουργικό συμβούλιο υποβιβαζόμενος σε απλό βουλευτή της συμπολίτευσης) οι οποίοι και εξέφραζαν τις μεγαλύτερες ενστάσεις στην υλοποίηση της πολιτικής των μνημονίων και στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

Από το «βαρύ» υπουργείο Οικονομίας, που έχει τον σημαντικό τομέα της Ανάπτυξης, απομακρύνθηκε ο Γιώργος Σταθάκης για τον οποίο είχαν εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις οι Ευρωπαίοι δανειστές, κυρίως για την αποτελεσματικότητά του. Με την ανακοίνωση του ανασχηματισμού καταρρέει και το αφήγημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ περί μιας υποτιθέμενης αμφίπλευρης διεύρυνσης αφού όσα νέα πρόσωπα μπαίνουν στην κυβέρνηση δεν σηματοδοτούν διεμβολισμό άλλων πολιτικών χώρων, ενώ ακόμη και η πολυθρύλητη ένταξη του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση δεν πραγματοποιήθηκε.

Έχασαν τις θέσεις τους…

Εκτός κυβερνητικού σχήματος ετέθη ο Νίκος Φίλης που φαίνεται πως πλήρωσε την κόντρα του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο Αριστείδης Μπαλτάς που απομακρύνθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης από το υπουργείο Οικονομικών, ο Δημήτρης Μάρδας από το υπουργείο Εξωτερικών, η Σία Αναγνωστοπούλου από το Παιδείας και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη από το υπουργείο Υποδομών. Από το κυβερνητικό σχήμα απομακρύνθηκαν επίσης ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, η υφυπουργός Οικονομίας Θεοδώρα Τζάκρη, ο επίσης προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης και ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Νέα πρόσωπα…

Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση που αποτελείται από 48 άτομα είναι ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, από το ινστιτούτο Levy, ο νέος υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος που θα ασκεί παράλληλα και καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Κώστας Γαβρόγλου, αντικαταστάτης του Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας, η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου που διορίστηκε υπουργός Πολιτισμού, ο Στέργιος Πιτσιόρλας, μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ που αναλαμβάνει υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Έφη Αχτσιόγλου που διορίστηκε υπουργός Εργασίας.

Επίσης στην κυβέρνηση μπαίνουν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Κώστας Ζουράρις ως υφυπουργός Παιδείας και ο Βασίλης Κόκκαλης ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Εκτός υπουργικού συμβουλίου βρέθηκε μετά τον ανασχηματισμό η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Οι αριθμοί του  ανασχηματισμού: Αυξημένα τα μέλη της κυβέρνησης

Η νέα κυβέρνηση αριθμεί 48 μέλη (πλην του πρωθυπουργού), αυξημένη κατά τρία σε σχέση με το προηγούμενο σχήμα.  Οι 21 είναι υπουργοί, οι 12 αναπληρωτές υπουργοί, ενώ υπάρχουν και 14 υφυπουργοί και φυσικά ένας αντιπρόεδρος.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν πλέον 7 θέσεις, αντί για 5 που κατείχαν έως τώρα. Οι γυναίκες είναι μόλις 8, ποσοστό μικρότερο του 17%, διόλου κολακευτικό για μια κυβέρνηση της αριστεράς. Οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί φτάνουν πλέον στους 15, σχεδόν το ένα τρίτο της κυβέρνησης δηλαδή. Υπάρχουν και ολόκληρα υπουργεία που έχουν μόνο εξωκοινοβουλευτικούς, όπως το Οικονομίας και Ανάπτυξης, αλλά και το Πολιτισμού και Αθλητισμού!

Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Πρωθυπουργός

Αλέξης Τσίπρας

Αντιπρόεδρος

Γιάννης Δραγασάκης

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Παναγιώτης Σκουρλέτης

Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη: Νικόλαος Τόσκας

Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης:

Υπουργός: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Αναπληρωτής Υπουργός: Αλέξανδρος Χαρίτσης

Υφυπουργός: Στέργιος Πιτσιόρλας

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Υπουργός: Νικόλαος Παππάς

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Παναγιώτης Καμμένος

Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτριος Βίτσας

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Υπουργός: Κωνσταντίνος Γαβρόγλου

Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για την Έρευνα: Κωνσταντίνος Φωτάκης

Υφυπουργός: Δημήτριος Μπαξεβανάκης

Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Ζουράρις

Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υπουργός: Έφη Αχτσιόγλου

Αναπληρώτρια Υπουργός αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας: Ουρανία Αντωνοπούλου

Αναπληρώτρια Υπουργός αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη: Θεανώ Φωτίου

Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Αναστάσιος Πετρόπουλος

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Νικόλαος Κοτζιάς

Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις: Γεώργιος Κατρούγκαλος

Υφυπουργός: Ιωάννης Αμανατίδης

Υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό: Τέρενς Σπένσερ Κουίκ

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπουργός: Σταύρος Κοντονής

Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτριος  Παπαγγελόπουλος

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Χουλιαράκης

Υφυπουργός: Κατερίνα Παπανάτσιου

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός Ανδρέας Ξανθός

Αναπληρωτής Υπουργός: Παύλος Πολάκης

Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης:

Υπουργός: Όλγα Γεροβασίλη

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπουργός: Λυδία Κονιόρδου

Υφυπουργός Αθλητισμού: Γεώργιος Βασιλειάδης

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης

Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Φάμελος

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης

Υφυπουργός: Νικόλαος Μαυραγάνης

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Υπουργός: Ιωάννης Μουζάλας

Υφυπουργός: Ιωάννης Μπαλάφας

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργός: Παναγιώτης Κουρουμπλής

Υφυπουργός: Νεκτάριος Σαντορινιός

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός: Ευάγγελος Αποστόλου

Αναπληρωτής Υπουργός: Ιωάννης Τσιρώνης

Υφυπουργός: Βασίλειος Κόκκαλης

Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργός: Έλενα Κουντουρά

Υπουργός Επικρατείας: Αλέξανδρος Φλαμπουράρης

Υπουργός Επικρατείας: Χριστόφορος Βερναρδάκης

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Δημήτριος Λιάκος

Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Δημήτριος Τζανακόπουλος

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τον ανασχηματισμό

ΝΔ: «Ανασχηματισμός ανακύκλωσης της αποτυχημένης Κυβέρνησης»

«Μετά από πολλή προσπάθεια ο κ. Τσίπρας έκανε έναν ανασχηματισμό ανακύκλωσης των ίδιων φθαρμένων προσώπων της αποτυχημένης Κυβέρνησής του. Δημιούργησε δε και ορισμένα υπουργεία για να βολέψει τους κολλητούς του.

Για την Ελλάδα και τους πολίτες, δεν υπάρχει καμμία προοπτική απ’ αυτήν την επικίνδυνη Κυβέρνηση. Η ανάγκη πολιτικής αλλαγής γίνεται ακόμη πιο ισχυρή».

ΚΚΕ: Στόχος ένα σχήμα που θα υλοποιεί μέχρι  κεραίας τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις

«Πέρα απ’ τον επικοινωνιακό του χαρακτήρα, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει στόχο τη δημιουργία ενός σχήματος που, με μεγαλύτερη σταθερότητα και όσο δυνατόν λιγότερες ταλαντεύσεις, θα υλοποιεί μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου.

Γεννηματά: Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να σώσει μια κυβέρνηση που είναι πολιτικά χρεοκοπημένη

«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανένας ανασχηματισμός και καμιά αλλαγή προσώπων δεν μπορεί να σώσει μια κυβέρνηση που είναι πολιτικά χρεοκοπημένη και κοινωνικά απομονωμένη» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά, σε πολιτική εκδήλωση στο Βόλο.

Ποτάμι: O Τσίπρας έχει χρέη

«Η κοινωνία δεν θέλει περισσότερα υπουργεία και υφυπουργεία. Η κοινωνία θέλει λύσεις, απαντήσεις, αποτελέσματα. Η χώρα δε θέλει λαϊκιστές, ερασιτέχνες και κομματικούς υπαλλήλους. Ο κ. Τσίπρας όμως δεν ξέρει άλλο δρόμο. Και έχει χρέη στους ΑΝΕΛ, στην εκκλησία, στο παλιό σύστημα, στους κομματικούς του βαρόνους. Έρμη Ελλάς».

Ένωση Κεντρώων: Eυχόμαστε στην κυβέρνηση να βρει ένα φιλολαϊκό βηματισμό

«Ευχόμαστε στην κυβέρνηση να βρει ένα φιλολαϊκό βηματισμό, ώστε να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, ρίχνοντας τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες. αναφέρει η Ένωση Κεντρώων. Αν πάλι, η πράξη δείξει ότι ο ανασχηματισμός, είναι αλλαγή ισορροπιών και όχι αλλαγή πολιτικής, αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτικό χρόνο πλέον για πειραματισμούς. Αν αποτύχει, το σχήμα αυτό, θα είναι το τελευταίο πριν τις εκλογές» καταλήγει η Ένωση Κεντρώων.

ΔΗΜΑΡ: Άσκηση εσωκομματικών ισορροπιών ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

«O ανασχηματισμός της κυβέρνησης ήταν μια ακόμη άσκηση εσωκομματικών ισορροπιών και αναβάθμισης της συνεργασίας με τους «συντρόφους» από τους ΑΝΕΛ. αναφέρει η ΔΗΜΑΡ. Η εθνικολαϊκιστική στροφή συνεχίζεται με τις «ευλογίες της εκκλησίας». Ο ανασχηματισμός δεν ήταν δομικός ,ούτε με λιγότερα πρόσωπα και υπουργεία. Για μια ακόμη φορά οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού αποδείχτηκαν αυταπάτες, καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ».

ΛΑΕ: Για γέλια και για κλάματα ο ανασχηματισμός

«Ο ανασχηματισμός που επιχείρησε ο Αλ. Τσίπρας είναι για γέλια και για κλάματα. Επιβεβαιώνει το πλήρες κυβερνητικό αδιέξοδο, δεν αντέχει ούτε ως φτηνός αντιπερισπασμός και το μόνο που εγγυάται είναι ότι η κυβέρνησή του θα πάει ακόμα χειρότερα, ακόμα πιο δεξιά και αντικοινωνικά και ακόμα πιο τυφλά και καταστροφικά μνημονιακά στο δρόμο της εθνικής υποτέλειας.

Καμία κυβέρνηση και ποτέ σε αυτήν τη χώρα όταν κατέρρεε δεν μπόρεσε να διασωθεί με ανασχηματισμούς.

Ο ανασχηματισμός Τσίπρα, δείχνει πολιτική ένδεια, αποτελεί ομολογία αποτυχίας και αυτό που σίγουρα θα επιτύχει είναι να επιτείνει την κατάρρευση της νεομνημονιακής κυβέρνησής του, επισπεύδοντας το τέλος της.

Ο τόπος, όσο ποτέ χρειάζεται μια δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή και ένα μεγάλο μέτωπο όλων, ανεξαιρέτως, των ριζοσπαστικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Αυτό το αντιμνημονιακό μέτωπο γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο και επείγον μετά τον ανασχηματισμό Τσίπρα και η σύστασή του είναι βέβαιον ότι θα ανατρέψει ριζικά το σημερινό καταστροφικό μνημονιακό σκηνικό», υπογραμμίζει η ΛΑΕ.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΚΚΕ – Νάξος: Η Χριστίνα Σκαλούμπακα δίνει το σύνθημα των ευρωεκλογών

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Νάξο ενόψει ευρωεκλογών, με ομιλήτρια την Χριστίνα Σκαλούμπακα

Πάρος: Ξεκινούν σε μερικές εβδομάδες τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς “Malice”

Δεύτερη βρετανική σειρά έρχεται στη Πάρο... Που και πότε θα γίνουν τα γυρίσματα

Κυκλάδες: Η αλυσίδα Aria Hotels έρχεται στην Ερμούπολη Σύρου

Επεκτείνονται στις Κυκλάδες τα Aria Hotels με νέο ξενοδοχείο στη Σύρο

Eurobank: Παρουσιάζει κατάστημα “νέας γενιάς” στη Πάρο, περιοδεία στελεχών σε Νάξο, Μύκονο και Σύρο

H Eurobank εγκαινιάζει ένα ακόμη κατάστημα νέας γενιάς (Future Branch) σχεδιασμένο στη βάση της φιλοσοφίας Phygital, στη Νάουσα της Πάρου

Ολυμπιακή Φλόγα: Ερχεται (19/04) στη Νάξο, απαγόρευση στάθμευσης στη χερσαία ζώνη

Μέσω ανακοίνωσης του Λιμεναρχείου Νάξου έχουμε την πρώτη εικόνα για την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στη Νάξο - Απαγορεύσεις

Σύρος – Γ. Λεονταρίτης: “Προτάσεις για την απόδοση τιμής στον Δημήτριο Βικέλα”

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σχετικά με την ουσιαστική απόδοση φόρου τιμής στον Δημήτριο Βικέλα.

Β. Αιγαίο – Χίος: Με εντυπωσιακή μανούβρα το “αντίο” του Blue Star Delos (video)

Αυτό ήταν το τελευταίο ταξίδι του Blue Star Delos στην άγονη γραμμή του βορειανατολικού Αιγαίου - έρχεται Κυκλάδες (video)

Πάρος: Τι συμβαίνει σε προστατευόμενο υγρότοπο, στη περιοχή Ελος Μώλου;

Συνήγορος του Πολίτη: Παράνομες δραστηριότητες σε προστατευόμενο υγρότοπο στην Πάρο

ΜΜΕ: Την Τρίτη 16 Απριλίου η απεργία των δημοσιογράφων

Απεργία των Δημοσιογράφων αύριο Τρίτη 16 Απριλίου - Γιατί απεργούν

Τι δουλειά έχει στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης;

Συνοδεία του CEO της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Νάξος – Ομάδα Πολιτικής Προστασίας: Κυκλοφόρησε ένα …διαφορετικό ημερολόγιο

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Νάξου κυκλοφόρησε ένα ημερολόγιο (2024) με έμφαση στην ορθή διαχείριση του νερού

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί