Η Οργάνωση Μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Νάξο χαιρετίζει την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  Ευάγγελου Αποστόλου

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Νάξο χαιρετίζει την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  Ευάγγελου Αποστόλου, ο οποίος βρέθηκε στο νησί  για να επιθεωρήσει τις εργασίες κατασκευής του φράγματος στη θέση ΓΙΑΛΙΝΟΥΣ (Ποταμιά-Σαγκρί) που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και ένα μήνα.

Σε όλη την διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί συνοδεύτηκε από τους βουλευτές Κυκλάδων Νίκο Μανιό και Αντώνη Συρίγο.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων επίσπευσε τις διαδικασίες και ξεκίνησε επιτέλους ένα τόσο σημαντικό έργο, που εδώ και 20 χρόνια κωλυσιεργούσε και  βάλτωνε.

Η δήλωση του Υπουργού Ευάγγελου Αποστόλου δίνει το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής: “Έχουμε μπει ως χώρα σε μια νέα πορεία. Μία πορεία η οποία έχει ως βασικό σημείο αναφοράς την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Σε αυτή τη διαδικασία έχει γίνει συνείδηση όλων ότι ο αγροτικός χώρος έχει και θα έχει πρωτεύουσα θέση.”

Ο Υπουργός επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά δημόσια τον αρδευτικό προσανατολισμό του έργου και δεσμεύθηκε για την άμεση ανάθεση νέας επικαιροποιημένης μελέτης κατασκευής των δικτύων που θα αφορά στην άρδευση της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνον του πρώην Δήμου Νάξου.  Δεσμεύθηκε επίσης ότι η μελέτη των δικτύων θα έχει τελειώσει έγκαιρα ώστε αμέσως μετά την κατασκευή του φράγματος θα ξεκινήσει η κατασκευή τους.

Η μηχανικός κα Τσιάλα, ενημέρωσε τον κόσμο για τις λεπτομέρειες κατασκευής του έργου και σημείωσε ότι θα υπάρχει μια μόνιμη φυσική ροή, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής αλλά και θα βοηθά στην ανανέωση και τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, ώστε να μην υπάρξει οικολογική διαταραχή.

Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την σπουδαιότητα του έργου αυτού αποτυπώνεται  στα λόγια του Υπουργού:
“Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σταματήσει στην διαδρομή το συγκεκριμένο έργο.”

Ο Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε ακόμα την Ε.Α.Σ. Νάξου, τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και συναντήθηκε με την επιτροπή αγώνα για την κατασκευή του Κ.Ε.ΓΕ

Η συζήτηση με τον Δήμαρχο για το θέμα του Κ.Ε.ΓΕ κατέληξε στην συμφωνία ότι μέχρι 31/12/2017  θα έχει δημοπρατηθεί η μελέτη για την κατασκευή του Κ.Ε.ΓΕ στο Σαγκρί, διαφορετικά ο υπουργός είναι υποχρεωμένος να απαιτήσει την τήρηση της συμφωνίας και εκ μέρους του Δήμου και ταυτόχρονα να διαφυλάξει την περιουσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι σε αντίθετη περίπτωση θα πάρει πίσω την κυριότητα των κτιρίων του πρώην Κ.Ε.ΓΕ στην Χώρα.

Η Ο.Μ. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νάξου θα δώσει όλες της τις δυνάμεις  και θα συνεργαστεί με τους τοπικούς φορείς, τους συντελεστές των έργων και το υπουργείο για την αποτελεσματικότερη προώθηση και υλοποίηση όλων των  παραπάνω αναπτυξιακών στόχων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News