"Ιερή" επίσκεψη, ενημέρωση για το Κάστρο της Νάξου

Η παρουσία του Εκπροσώπου του Βατικανού στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη… Είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Αγία Έδρα και τις Μητροπόλεις ανά τον κόσμο και αυτός είναι ο λόγος που σε τακτά χρονικά διαστήματα ο Αποστολικός Νούντσιος - όπως είναι και ο επίσημος τίτλος του – επισκέπτεται τις κοινωνίες στο χώρο ευθύνης τους. Και με αφορμή την Εορτή της Αγίας Δωρεάς βρέθηκε στη Νάξο. Ο λόγος βέβαια για τον Σεβασμιότατο κ. Εντουαρντ – Τζόζεφ Άνταμς ο οποίος είχε συνάντηση όπως αναφέραμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Έπαρχο Νάξου κο Μαργαρίτη και βέβαια με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Μανόλη Μαργαρίτη.

Ο Αποστολικός Νούντσιος, λοιπόν συνοδευόμενος από τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Νάξου – Τήνου – Άνδρου - Μυκόνου, Σεβασμιότατο κ.κ. Νικόλαο και τον Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού των Καθολικών στη Νάξο, π. Γεώργιο Παλαμάρη. Ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε στο γραφείο του, ενώ ο Σεβασμιότατος κ. Edward-Joseph Adams μετέφερε τους χαιρετισμούς του Αγίου Πατέρα Πάπα Φραγκίσκου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αδελφικές σχέσεις και την αρμονική συνύπαρξη των πιστών των δύο Εκκλησιών.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση αναφορικά με τη συνεργασία των δύο πλευρών σε διαφόρους τομείς, ενώ ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης και οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λιανός και Τοτόμης Πρωτονοτάριος, οι οποίοι παραβρέθηκαν στη συνάντηση, παρουσίασαν τα σχέδια για τις παρεμβάσεις ανάπλασης του Κάστρου της Χώρας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Μεταξύ των δύο πλευρών ανταλλάχτηκαν συμβολικά δώρα, επισφραγίζοντας το αδελφικό κλίμα, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News