"Ιερή" επίσκεψη στο Επαρχείο Νάξου

Υψηλές και …Ιερές επισκέψεις στη Νάξο από το περασμένο Σαββατοκύριακο με την ευκαιρία της Εορτής της Αγίας Δωρεάς που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 24 Ιουλίου στην Μητρόπολη Καθολικών της Νάξου. Αναφερόμαστε βέβαια στον Αποστολικό Νούντσιο, Τιτουλάριο Αρχιεπίσκοπο Σκάλα κο Εντουαρντ – Τζόζεφ Ανταμς, ο οποίος από το 2011 (διαδέχτηκε τον Λουϊτζι Γκάτι) είναι ο Εκπρόσωπος του Βατικανού στην Ελλάδα.

Σήμερα, ο Σεβασμιότατος συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Παν/τατου  π. Μάξιμο,  τον Αρχιεπίσκοπο Νάξου – Τήνου – Μυκόνου – Άνδρου, Αποστολικό Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου και Μητροπολίτη παντός Αιγαίου π. Νικόλαο και τον π. Γεώργιο Παλαμάρη, βρέθηκε στα γραφεία της Περιφεριακής Ενότητας Νάξου όπου και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Έπαρχο Νάξου Ιωάννη Μαργαρίτη με τον οποίο είχε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα ενώ αναζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας. Μάλιστα η συζήτηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή συμβολικών δώρων ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Σεβασμιότατος Ανταμς γεννήθηκε στην Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια στις 24 Αυγούστου 1944. Χειροτονήθηκε ιερέας στις 16 Μαΐου 1970 και τοποθετήθηκε στην Αρχιεπισκοπή της Φιλαδελφείας.

Αφού έλαβε το δίπλωμά του στο Κανονικό Δίκαιο, έγινε δεκτός στην διπλωματική υπηρεσία της Αγίας Έδρας στις 8 Μαρτίου 1976. Υπηρέτησε στην Ποντιφική Αντιπροσωπεία στην Ρουάντα και εν συνεχεία στις Αποστολικές Νουντσιατούρες στην Κένυα, την Ονδούρα, την Ιρλανδία, τη Δανία και την Τσεχία.

Ονομάστηκε Αποστολικός Νούντσιος στο Μπαγκλαντές και Τιτουλάριος Αρχιεπίσκοπος της Scala στις 24 Αυγούστου 1996. Έλαβε την αρχιερατική χειροτονία του στις 23 Οκτωβρίου 1996.

Στη συνέχεια, ονομάστηκε Αποστολικός Νούντσιος στη Ζιμπάμπουε στις 22 Αυγούστου 2002, και Αποστολικός Νούντσιος στις Φιλιππίνες στις 3 Σεπτεμβρίου 2007 όπου και το επόμενο βήμα ήταν η έλευσή του στην Ελλάδα. Εκτός από Αγγλικά, μιλάει Ιταλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News