Ιος - Δήμος: Απέκτησε Κοινωφελή Επιχείρηση, θέλει Παιδικό Σταθμό

Ο Δήμος Ιητών προσπαθεί να βελτιώσει τις υποδομές στο νησί και ο Δήμαρχος Γκίκας Γκίκας κάνει ένα σημαντικό βήμα. Ποιο είναι αυτό; Μα η ανασύσταση Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗΚΕΔΙ) που ως άμεσο στόχο έχει την δημιουργία Παιδικού Σταθμού για την φιλοξενία 24 παιδιών. Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης έχουμε και την σχετική χρηματοδότηση (50.000 ευρώ) και το χεράκι του εδώ έβαλε ο Βουλευτής Κυκλάδων και Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης...

Αναλυτικά το δελτίο Ενημέρωσης

Ο Δήμος Ιητών, με χαρά ανακοινώνει πως, μετά την ανασύσταση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας (ΔΗΚΕΔΙ), συνεχίζεται η προσπάθεια για την ίδρυση και λειτουργία νέου τμήματος παιδικής φροντίδας (Παιδικός Σταθμός), ο οποίος θα έχει την δυνατότητα φιλοξενίας εικοσιτεσσάρων (24) νηπίων άνω των 2,5 ετών.

Καθώς η Δημοτική μας Αρχή έγκαιρα διέγνωσε την ανάγκη για την καταπολέμηση της κοινωνικής και εκπαιδευτικής ανισότητας, την κάλυψη των αναγκών οικογενειών που βρίσκονται σε δυσμενή θέση (μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι κλπ), αλλά και την ουσιαστική στήριξη γονέων με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας παιδιών σε οργανωμένες δομές, εργάσθηκε συστηματικά για την επίτευξη του στόχου: την δημιουργία παιδικού σταθμού.

Συγκεκριμένα τα βήματα που ακολουθήσαμε, ήταν τα εξής:
• Ανασύσταση της ΔΗΚΕΔΙ.
• Απόφαση της ΔΗΚΕΔΙ για αποδοχή δωρεάν παραχώρησης κτιρίου για πέντε (5) έτη από τον Δήμο Ιητών.
• Απόφαση της ΔΗΚΕΔΙ για την ίδρυση και λειτουργία παιδικού σταθμού.
• Απόφαση της ΔΗΚΕΔΙ για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μέσω ΕΕΤΑΑ Α.Ε., για την κάλυψη δαπανών για την υποστήριξη του έργου και του κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει το νέο τμήμα παιδικού σταθμού.

Ήδη, η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ, εξέδωσε την υπ’ αριθμόν 14032 από 04/11/2020 απόφαση επιλεξιμότητας, δια της οποίας επιχορηγεί με ποσό ύψους 50.000 ευρώ την δημιουργία νέου τμήματος παιδικής φροντίδας, σε κτίριο (πρώην Μαρινάκη) εντός του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας.

Το επιχορηγούμενο αυτό ποσό θα διατεθεί για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του προαναφερόμενου κτιρίου (εργασίες ανακαίνισης, επισκευής, διαμόρφωσης, , εκπονήσεις μελετών και παροχές υπηρεσιών) καθώς και για την αγορά εξοπλισμού (ηλεκτρικά είδη, είδη επίπλωσης, είδη δημιουργικής απασχόλησης κλπ).

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή, στάθηκε για μία ακόμη φορά ο Υπουργός Εργασίας – Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ο ρόλος του οποίου ήταν κομβικός και συνετέλεσε τα μέγιστα στην ευτυχή κατάληξη του αιτήματός μας. Τον ευχαριστούμε θερμά!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News