Ιος - Γκίκας Γκίκας: "Μας προστατεύει το υψηλό ποσοστό των εμβολιασμών στο νησί"

Γκίκας Γκίκας

" Ευτυχώς, όσο περνούν οι μέρες επιβεβαιώνεται ότι το τεράστιο ποσοστό εμβολιασμού που καταφέραμε, πάνω από 90%, μας προστατεύει! Για άλλη μια φορά, όμως, θέλω να απευθυνθώ σε όλους και να πω ότι η μάχη δεν τελείωσε και είναι απολύτως κρίσιμο, ιδίως αυτές τις μέρες, να κάνουμε ο καθένας το καθήκον του:..."

Μέρος από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ιητών και δη ο Δήμαρχος Γκίκας Γκίκας με αποδέκτες όχι μόνο τους κατοίκους ή τους επιχειρηματίες του νησιού της Ιου αλλά και τους επισκέπτες... Ενώ στο "παιχνίδι" μπαίνουν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προς τους οποίους ο ισχυρός άνδρας της πολιτιτικής σκηνής της Ιου θα αναφέρει " Οι υπεύθυνοι των ελέγχων στα λιμάνια με προορισμό τα νησιά μας, να συνεχίσουν να ελέγχουν με προσοχή τα πιστοποιητικά και τα έγγραφα των ταξιδιωτών, όπως φαίνεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται πλέον τις τελευταίες μέρες."  

Να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες, η Ιος είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας με αναφορές σε θέματα πανδημίας (είναι και στο Πορτοκαλί μάλιστα) , αν και επίσημα από τον ΕΟΔΥ, δεν έχουμε ουσιαστική εικόνα για το εάν και πόσα κρούσματα υπάρχουν στο νησί όλο αυτό το διάστημα.. Πχ χθες ανακοινώθηκε ότι η ΠΕ Θήρας είχε 58 κρούσματα. Γιατί να μην γνωρίζουμε όμως την κατανομή στα έξι νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας; Δεν θα ήταν σωστό; 

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του κου Γκίκα Γκίκα.. 

"Νιώτισσες και Νιώτες,
Το νησί μας τις τελευταίες μέρες συνεχίζει τη μάχη του εναντίον της πανδημίας.
Σε αυτή τη μάχη, όλοι μας οφείλουμε να δίνουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό!
Με στόχο πρώτα απ’ όλα να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Αλλά φυσικά, και να σώσουμε την τουριστική περίοδο, η οποία ακόμα δείχνει να πηγαίνει καλά.
Ο Δήμος μας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει αυτή τη δύσκολη κατάσταση, με οργάνωση και υπευθυνότητα..
Ευτυχώς, όσο περνούν οι μέρες επιβεβαιώνεται ότι το τεράστιο ποσοστό εμβολιασμού που καταφέραμε, πάνω από 90%, μας προστατεύει!
Για άλλη μια φορά, όμως, θέλω να απευθυνθώ σε όλους και να πω ότι η μάχη δεν τελείωσε και είναι απολύτως κρίσιμο, ιδίως αυτές τις μέρες, να κάνουμε ο καθένας το καθήκον του:
Οι επισκέπτες του νησιού μας, να μην βάζουν την υγεία τη δική τους και των υπολοίπων σε κίνδυνο. Το ξαναλέω για άλλη μια φορά, θέλουμε να περάσουν όλοι καλά και οι διακοπές τους στην Ίο να τους μείνουν αξέχαστες για τους σωστούς λόγους!
Οι υπεύθυνοι των ελέγχων στα λιμάνια με προορισμό τα νησιά μας, να συνεχίσουν να ελέγχουν με προσοχή τα πιστοποιητικά και τα έγγραφα των ταξιδιωτών, όπως φαίνεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται πλέον τις τελευταίες μέρες.
Οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενους στα κέντρα διασκέδασης, να τηρούν με ευλάβεια τα ισχύοντα μέτρα! Δεν πρέπει η επιπολαιότητα λίγων να μας καταστρέψει όλους.
Η Αστυνομία , να κάνει όλο και πιο συχνούς, όλο και πιο αυστηρούς ελέγχους. Είμαι σε επαφή, για αυτό, με τα ανώτατα κλιμάκιά της, και σε κεντρικό επίπεδο.

Και βέβαια, απευθύνω για άλλη μια φορά έκκληση προς τους ελάχιστους μόνιμους κατοίκους, αλλά και εργαζόμενους, που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν το συντομότερο δυνατό. Εμβόλια εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα στο Κέντρο Υγείας μας και τα ραντεβού κλείνονται άμεσα.
Ενώ το πιο απλό αλλά και το πιο σημαντικό επίσης προς όλους είναι να βάλουμε ξανά στην καθημερινότητά μας τη μάσκα σε όλους τους χώρους με συνωστισμό ή αυξημένη κίνηση. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να το κάνουμε.
Δόξα τω Θεώ τα πράγματα σήμερα είναι καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όμως είναι ακόμα κρίσιμα, γι’ αυτό δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι να τα καταφέρουμε!"
 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News