Και η Μήλος με τρία δρομολόγια: Παρέμβαση Βρούτση υπέρ της Μήλου

Στο δρόμο της Νάξου και η Μήλος… Άλλωστε σε επίπεδο αεροπορικής σύνδεσης τους συνδέει το γεγονός ότι είναι στο έρμαιο της Sky Express που αποφάσισε ότι από την 1η Νοεμβρίου θα περιορίσει τα δρομολόγια από τέσσερα που είναι τον Οκτώβριο, στα τρία και έως το τέλος του Μαρτίου. Οπότε και θα αλλάξουν τα δεδομένα κάτι που φαίνεται άλλωστε από την απάντηση της Aegean Air ότι θα επιστρέψει από την 1η Απριλίου πιο δυναμικά από ποτέ…

Όμως, έχει ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση των αιρετών. Όπως διαβάζουμε στα mileikanea.gr « Έγγραφο διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμος Μήλου στις 30/9 με θέμα την Λειτουργία Κρατικού Αερολιμένα Μήλου εκδηλώνοντας την διαμαρτυρία του για τη μη ύπαρξη αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Μήλου κάθε Κυριακή τον μήνα Οκτώβριο, όπως προκύπτει από το Πρόγραμμα του Κρατικού Αερολιμένα Μήλου και απαιτώντας την άμεση επανεξέταση του θέματος από τη Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ταυτόχρονα ο Δήμος Μήλου με έγγραφο του στις 4/10 με θέμα Αεροπορικά Δρομολόγια από και προς τη Μήλο και λαμβάνοντας υπόψη του την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαμαρτύρεται έντονα για την ύπαρξη μόλις 4 πτήσεων την εβδομάδα προς το νησί απαιτώντας από το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και την Υ.Π.Α. την άμεση επανεξέταση του θέματος για την επαναφορά καθημερινών δρομολογίων για τη Μήλο».

Παρέμβαση Βρούτση για Μήλο

Και όχι μόνο αυτό. Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα parianostypos.gr είχαμε παρέμβαση του Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κου Ιωάννη Βρούτση στη Βουλή για το θέμα της Μήλου… Διαβάζουμε το δημοσίευμα που τονίζει «Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά για θέμα που απασχολεί τη νήσο Μήλο του Νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα:

Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Μήλου κ. Δαμουλάκη Γεράσιμου (α.π. 5851/04-10-2016), σχετικά με την απρόβλεπτη μείωση – από 7 σε 4 - των εβδομαδιαίων αεροπορικών δρομολογίων από και προς τη νήσο Μήλο.

Πιο συγκεκριμένα στο έγγραφό του ο Δήμαρχος του νησιού επισημαίνει ότι πρόκειται για μια δυσμενή εξέλιξη, που υποβαθμίζει συνολικά του νησί της Μήλου. Επιπλέον, επισημαίνει ότι η μείωση των αεροπορικών δρομολογίων γυρίζει τη Μήλο αρκετά χρόνια πίσω και αποτελεί τροχοπέδη στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της. Ζητείται, λοιπόν, από τον αρμόδιο υπουργό να επανεξετάσει το θέμα της επαναφοράς των καθημερινών δρομολογίων από και προς τη Μήλο.