Και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Μακρόν στη Πάρο

Που να τρέχουμε καλοκαιριάτικα στας Ευρώπας για συζητήσεις και συνεδριάσεις… Μήπως να πάμε στην Πάρο και δη στη Σάντα Μαρία όπου θα βρούμε όλους σχεδόν τους Γαλλόφωνους ηγέτες της Ευρώπης αυτές τις ημέρες να κάνουν διακοπές; Κι εάν σας φαίνεται παράξενο; Τότε κάντε μία βόλτα… Οι Έλληνες πολιτικοί δεν ξέρουν εάν θα κάνουν, αλλά οι ξένοι δημοσιογράφοι γνωρίζουν ακριβώς που θα βρουν είτε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ με το σύντροφό του, είτε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με την σύζυγό του….

Και βέβαια υπάρχει προηγούμενο με τον Φρανουσά Μιτεράν, όπου ουκ ολίγες φορές είχε επισκεφθεί την Σάντα Μαρία, ένα ορμητήριο Πειρατών κατά το Μεσαίωνα που όμως έγινε με το πέρασμα των αιώνων …γαλλική παροικία και όλοι έρχονται για μία βουτιά..

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά… Από την περασμένη Τρίτη είναι στη Πάρο, ινκόγκνιτο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ μαζί με τον Βέλγο και αρχιτέκτονα στο επάγγελμα σύζυγό του, Γκοτιέ Ντεστενέ. Γιορτάζουν τα δύο χρόνια γάμου και διατηρούν σπίτι στη περιοχή και ξεκουράζονται ενόψει της χειμερινής περιόδου…

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (με τη σύζυγό του Μπριζίτ) είναι φιλοξενούμενοι γάλλου δημοσιογράφου που έχει σπίτι στην Σάντα Μαρία και πιθανώς πνίγει τον ..πόνο του για το γεγονός ότι η Μπριζίτ δεν θα έχει το τίτλο της «Πρώτης Κυρίας» της Γαλλίας. Όπως ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση δεν θα της διατεθεί ειδικό κονδύλι από τα κρατικά ταμεία μετά το διαδικτυακό αίτημα «κατά της θέσπισης θέσης Πρώτης Κυρίας για την Μπριζίτ Μακρόν», που συγκέντρωσε πάνω από 275.000 υπογραφές σε διάστημα δύο εβδομάδων. Και αναμένουμε αυτές τις ημέρες τη «χάρτα διαφάνειας» που θα αποσαφηνίζει το ρόλο που θα έχει η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν, αλλά συνεργάτες του επιμένουν ότι ο ρόλος αυτός θα είναι αυστηρά δημόσιος και όχι πολιτικός.

Και τέλος να σημειώσουμε ότι στην Παροικιά βρίσκεται και η Βασίλισσα του Μπαχρέιν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα parianostypos.gr η βασίλισσα του Μπαχρέιν Sabika bint Ibrahim Al Khalifa είναι στο νησί από το πρωί της Τετάρτης (09/08) και αυτό φάνηκε από την υπερπολυτελή θαλαμηγό Μy Alwaeli που έριξε άγκυρα στον κόλπο της Παροικίας κόβοντας την ανάσα με το εντυπωσιακό μέγεθός της και τις πλούσιες ανέσεις της! Αναμένεται να φύγει αύριο αλλά έως τότε όλα τα βλέμματα θα είναι πάνω στο πλωτό παλάτι, την ίδια (κάνει βόλτες και μπάνιο με άνεση ..θνητής) και την πολυμελή παρέα της. Ααα και τα μέτρα ασφαλείας αν μη τι άλλο εντυπωσιακά αλλά κυρίως διακριτικά

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News