Κάλυμνος: Επίτιμος Δημότης ο Τσίπρας

Και ο κύβος ερρίφθη… Επίτιμος δημότης Καλύμνου πρόκειται να ανακηρυχθεί το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που πρόκειται να επισκεφθεί το νησί για να παραστεί στον εορτασμό των Θεοφανείων. Την απόφαση ανακήρυξης πήρε χθες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Καλύμνου σε έκτακτη συνεδρίαση του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο- Αναγνωστήριο του Δήμου. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης να θέσει στον πρωθυπουργό ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν το νησί επιδιώκοντας την δρομολόγηση λύσεων. Στη Κάλυμνο πρόκειται επίσης να μεταβούν αύριο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ανακοινώθηκε παράλληλα και το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα…

- 10.00 πμ άφιξη στο Αεροδρόμιο Καλύμνου του Πρωθυπουργού και των Υπουργών που το συνοδεύουν, με στρατιωτικό ελικόπτερο. Υποδοχή από το Δήμαρχο Ιωάννη Γαλουζή

-10.30 πμ Προσέλευση Πρωθυπουργού στον Μητροπολιτικό Ι.Ν Σωτήρος Χριστού όπου θα παρακολουθήσει την «Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων»

- 11.00 πμ μετάβαση στον χώρο Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των Υδάτων .

-11.30 πμ Μετάβαση στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου-Αναγνωστηρίου. Χαιρετισμός από Δήμαρχο –Τελετής ανακήρυξης του Πρωθυπουργού σε επίτιμο δημότη Δήμου Καλυμνίων– Ομιλία Πρωθυπουργού.

- Θα ακολουθήσει η παράθεση από το Δήμο, επίσημου γεύματος στο εστιατόριο «Μπακαλόγατος» στις Πατήθριες.

- Από το Δήμο Καλυμνίων έχει ζητηθεί μετά την εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο και μέχρι να ξεκινήσει το γεύμα ,να υπάρξει χρόνος προκειμένου να υπάρξει συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρωθυπουργό στο Δημοτικό Μέγαρο, για να τεθούν σημαντικά θέματα και προβλήματα που απασχολούν το νησί. Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έχουν ζητήσει και εκπρόσωποι Φορέων του νησιού

Μετά την ενημέρωση για το πρόγραμμα, αποφασίστηκε η ανακήρυξη του Πρωθυπουργού σε επίτιμο Δημότη Καλύμνου ,ενώ εγκρίθηκε και η σκοπιμότητα τυχόν δαπανών που θα πραγματοποιηθούν για την φιλοξενία του Πρωθυπουργού και του Κυβερνητικού Κλιμακίου.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα kalymnos-news.gr