Κέα: Επίσκεψη του Υφυπουργού Ενέργειας κου Οικονόμου

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύριος Δημήτρης Οικονόμου, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ιστορικό Δημαρχείο της Κέας την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως η ανάγκη βελτίωσης του δρόμου προς τον ΧΥΤΑ, το Ιατρείο Κέας και τα αιτήματα που έχουν γίνει προς το Υπουργείο Υγείας, καθώς και η δυσκολία πρόσβασης στο Νέο Δημαρχείο. Επίσης, συζητήθηκε το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ξενοδοχείου «Η Τζια μας» και ο δρόμος προς τα Ξύλα. Ο Υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα αυτά και προέτρεψε τη Δήμαρχο, κυρία Ειρήνη Βελισσαροπούλου, να του αποστείλει περισσότερα στοιχεία ώστε να έχει πληρέστερη ενημέρωση.

Μιλώντας πάντως για τον κο Οικονόμου να αναφέρουμε ότι έχουμε εξελίξεις στο καυτό ζήτημα του κτηματολογίου... Ερχονται προσλήψεις και δη...πολλές.   Άμεσες ενέργειες λοιπόν, για την πρόσληψη νέου προσωπικού στο Εθνικό Κτηματολόγιο προωθούν τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος κου Οικονόμου, «υπάρχει σοβαρή υποστελέχωση στο νομικό τμήμα του Οργανισμού, ως απόρροια της περιττής αλλαγής του νομικού καθεστώτος... κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγήσει στην απομάκρυνση από το Κτηματολόγιο δεκάδων καταρτισμένων νομικών επιστημόνων που η συμβολή τους στην ομαλή λειτουργία του Οργανισμού είναι καταλυτική».

Όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, κ. Δημήτρης Οικονόμου, μέσω ΑΣΕΠ και σε συνεννόηση με τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, δρομολογείται η πρόσληψη υπαλλήλων για την στελέχωση των κατά τόπους κτηματολογικών γραφείων του Φορέα, όπως προβλέπεται άλλωστε και από τον νόμο του 2018 που αφορά τη λειτουργία του Κτηματολογίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει περισσότερες από 1.000 προσλήψεις για προσωπικό άνω των 20 ειδικοτήτων και κλάδων. Παράλληλα, ο νόμος προβλέπει την μετεξέλιξη 292 υποθηκοφυλακείων σε 17 κεντρικά κτηματολογικά γραφεία και 75 υποκαταστήματα, υπό τη διαχείριση του Κτηματολογίου.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες που θα περιλαμβάνει το Εθνικό Κτηματολόγιο, θα υλοποιηθούν από το πρώτο εξάμηνο του 2020, ανοίγοντας το δρόμο για την στελέχωση του Φορέα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News