Κέα: Η Βουλή δώρισε απορριμματοφόρο στο Δήμο Κέας

Λίγο νωρίς ήρθε ο Αι Βασίλης στην Κέα…. Και ήρθε με την μορφή του Νίκου Μανιού, του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έφερε εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων ένα μικρό απορριμματοφόρο το οποίο  καλείται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του δήμου Κέας.

Η σχετική απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ήρθε ως ανταπόκριση στο σχετικό αίτημα του δημάρχου Κέας, ο οποίος εξηγώντας σε επιστολή του ότι «λόγω της ιδιομορφίας που συνεπάγεται η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική των οικισμών του νησιού, η αποκομιδή στερεών αποβλήτων είναι ιδιαίτερα δυσχερής και πραγματοποιείται σε πολλές περιπτώσεις με τη χρήση ημιόνων» και επισημαίνοντας ταυτόχρονα «τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του δήμου» παρακάλεσε για την παραχώρηση ενός κατάλληλου οχήματος αποκομιδής απορριμμάτων. Και με το σκεπτικό ότι έως σήμερα σε πολλά σημεία η μεταφορά των στερεών αποβλήτων γινόταν με τη χρήση ημιόνων…

Η Βουλή δώρισε στον δήμο Κέας το απορριμματοφόρο, κυβισμού 1.296 κυβ. εκ. και μικτού βάρους 1.550 κ., από τα υπό απόσυρση οχήματά της, για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας του κυκλαδίτικου νησιού.

Ο δήμαρχος Κέας Ιωάννης Ευαγγέλου, σε ευχαριστήρια επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του «για τη γενναιόδωρη και πολύτιμη δωρεά στον δήμο Κέας ενός μικρού απορριμματοφόρου που εξυπηρετεί απόλυτα τις ιδιαίτερες ανάγκες αποκομιδής απορριμμάτων, εντός των οικισμών του νησιού} και εκφράζει επίσης τις ευχαριστίες του προς τον βουλευτή Κυκλάδων Νικόλαο Μανιό για τη συμβολή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News