Κεντροαριστερά: Και το όνομα αυτού: Κίνημα Αλλαγής

Σε πολύ καλό κλίμα, ως αναμενόταν, πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με την Φώφη Γεννηματά στο γραφείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο συντονισμός των δυο κοινοβουλευτικών ομάδων και ο προγραμματισμός για τις επόμενες κινήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» μεταξύ άλλων αποφασίστηκε κοινή συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα των Κ.Ο ΔΗ.ΣΥ και Ποταμιού, ενώ το συντονιστικό συνέδριο τοποθετείται την Ανοιξη. Όπως διευκρινίστηκε υπό αυτή την «ομπρέλα» θα λειτουργούν ΔΗΣΥ, Ποτάμι και όλα τα κόμματα και οι κινήσεις του χώρου.

Οσον αφορά το νέο όνομα η εισήγηση της προέδρου κ. Γεννηματά είναι το «Κίνημα Αλλαγής», το οποίο βρίσκει σύμφωνο τόσο τον Στ. Θεοδωράκη, όσο και τον Γ. Παπανδρέου με τον οποίο η κ. Γεννηματά είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία.  «Για αντιπολίτευση επί… δύο» μίλησαν Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης.  «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε αποτελεσματικά ώστε να ανταποκριθούμε στην καθαρή εντολή των πολιτών για ενότητα, αλλαγή πολιτικών συσχετισμών και προοδευτική διακυβέρνηση» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά την πρώτη επίσημη μετεκλογική συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ποταμιού στο γραφείο της στη Βουλή.

«Ειμαστε αποφασισμένοι να γεννήσουμε κάτι νέο» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η νοοτροπία που οδήγησε στην επιλογή του ονόματος είναι στο πρώτο συνθετικό να αποτυπώνει την συλλογικότητα έξω από τα στενά κομματικά όρια ενώ η λέξη Αλλαγή, έχει σαφώς άρωμα Ανδρέα Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα «Κίνημα Αλλαγής» θα εμφανίζεται από δω και στις εξής και στις δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News