Κεντροαριστερά: Σχεδόν 110.000 ψηφοφόροι στις κάλπες μέχρι το μεσημέρι

Πολύ υψηλή συμμετοχή καταγράφεται έως τώρα στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου επικεφαλής στην κεντροαριστερή παράταξη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η συμμετοχή στις 14:00 υπολογίζεται περί τις 105.000 ψηφοφόρων, ενώ πάνω από 800 άτομα να έχουν ψηφίσει στις κάλπες του εξωτερικού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η προσέλευση είναι πολύ μεγάλη που υπολογίζεται κατά μέσο πως εγγράφονται περί τα 1.500 άτομα ανά 5 λεπτά.

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο είναι πως στις 10.30 η συμμετοχή ήταν στις 20.000. Ο θετικός αυτός «πονοκέφαλος» ανάγκασε την Επιτροπή Αλιβιζάτου να προτρέψει για τύπωμα νέων ψηφοδελτίων.
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, το πλήθος των ψηφοφόρων έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον αριθμό των πολιτών που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2015 (περίπου 55.000).
Ενδεικτικό είναι ότι στην Πάτρα ψήφισαν, μέχρι τις 11:00, 1000 άτομα την στιγμή που αυτός ο αριθμός ήταν που είχε ψηφίσει συνολικά στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές.
Όσο για τη Νάξο; Με βάση τη πληροφόρηση που είχαμε από τον κο Γιάννη Βλασερό «έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 200 έως τις 2 το μεσημέρι και αναμένεται ακόμη περισσότερους καθότι τώρα έχει σταματήσει λίγο η κίνηση».  Να σημειώσουμε ότι υπεύθυνος για την εκλογική αναμέτρηση της Νάξου είναι ο γνωστός δικηγόρος κος Γιώργος Καραμανής ενώ το εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο θα είναι ανοιχτό έως τις 8 το βράδυ 

Με τα δεδομένα που καταγράφονται έως τώρα υπάρχει αισιοδοξία πως ο τελικός αριθμός συμμετεχόντων μπορεί να προσεγγίσει ακόμα και τις 200.000 ψηφοφόρους.
Να σημειώσουμε ότι στην Ρόδο επέλεξε να ψηφίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης – ένας εκ των υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστέρας - λέγοντας  «Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την προοδευτική παράταξη και πάνω από όλα για την πατρίδα μας. Θέλω να καλέσω τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν συνιδρυτές αυτής της προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που μπορεί να νικήσει την συντήρηση και τον λαϊκισμό που τα τελευταία χρόνια παίζουν σημαντικό ρόλο στην πατρίδα μας»

Μεταξύ των χιλιάδων ψηφοφόρων και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Στο ίδιο εκλογικό κέντρο αναμένεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ εκεί ψήφισε νωρίτερα και ένας εκ των υποψηφίων ο Γιώργος Καμίνης.
Τη ψήφο των πολιτών διεκδικούν οι εξής εννέα υποψήφιοι (με αλφαβητική σειρά): Οι κ. Νίκος Ανδρουλάκης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης διεκδικούν στον πρώτο γύρο που διεξάγεται σήμερα, την ηγεσία του νέου φορέα.
Ο β' γύρος θα διενεργηθεί εφόσον κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50%+1 ψήφο.

Ευχαριστούμε τον κο Βλασερό για τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του στα social media