ΚΙΝΑΛ - Εστίαση: "Φαρσοκωμωδία" η στάση της Κυβέρνηση

"Μόνο με φαρσοκωμωδία μοιάζει η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην εστίαση.Το πρωί απαγορεύεται το take away, το μεσημέρι επιτρέπεται”, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημας Αλλαγής, αναφορικά με την παραλαβή από το κατάστημα στην εστίαση. “Ο αρμόδιος υπουργός ζητά τα κλειδιά των μαγαζιών, και μετά αρχίζει τις συγγνώμες. Ο πρωθυπουργός δεν έχει κουράγιο να μιλήσει με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και φωνάζει μερικούς φίλους του για να τους πει ότι όλα καλά. Στο μεταξύ οι επιχειρήσεις απειλούνται με αφανισμό και οι εργαζόμενοι με ανεργία” σημειώνει και προσθέτει: “Να σοβαρευτούν επιτέλους. Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής δείχνουν το τι πρέπει να γίνει”.

Τι λέει όμως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων; Με ανακοίνωση της η ΠΟΕΣΕ διά ...χειρός του Περιφερειάρχη Κυκλάδων Γιάννη Παπαδόπουλου μας ενημερώνει για την συνάντηση - επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) στο Γκάζι ...

"Επίσκεψη στην περιοχή του Γκάζι (Αθήνα) πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 από αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής την Πρόεδρο κ. Φώφη Γεννηματά, τον Βουλευτή κ. Μιχάλη Κατρίνη και τον Εκπρόσωπο Τύπου κ. Παύλο Χρηστίδη. Από την πλευρά της ΠΟΕΣΕ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Καββαθάς και το Μέλος του ΔΣ κ. Ανδρέας Ανδριανάκης.

Η επίσκεψη είχε σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της εστίασης και τον κίνδυνο για λουκέτα σε μεγάλο ποσοστό του Κλάδου (4 στις 10 επιχειρήσεις), αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης του.

Ο Κλάδος παραμένει σε κατάσταση lockdown (για 160 ημέρες σε σύνολο 291 ημερών από το πρώτο lockdown 14/3/2020).

Κατά τη συζήτηση η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ενημερώθηκε από την Διοίκηση της ΠΟΕΣΕ για όλα τα προβλήματα του Κλάδου και την κινητοποίηση «ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» που έχει προγραμματιστεί σε πανελλαδική εμβέλεια για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News