ΚΚΕ: "Μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ τώρα, για όλα τα νησιά, ανεξάρτητα από το Προσφυγικό"

Προεκλογική χαρακτηρίζει την αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ, καλώντας τον λαό των νησιών να μην «παγιδευτεί από την προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», ενώ κάνει λόγο για «ψεύτικη αντιπαράθεση με τη ΝΔ και το ΚΙΝ.ΑΛΛ». Παράλληλα, τονίζεται πως «όλοι τους έχουν ψηφίσει μαζί στο τρίτο μνημόνιο και έχουν δεσμευτεί απέναντι στην ΕΕ για την αύξηση του ΦΠΑ στο Αιγαίο και υποκρίνονται γιατί φοβούνται την αγανάκτηση των νησιωτών».

Το ΚΚΕ επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες στα κόμματα αυτά επειδή συνδέουν την αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ με το προσφυγικό και χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη λογική του οικονομικού αντισταθμίσματος και τονίζει «Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα, που όταν επιτεύχθηκε η ικανοποίησή του δεν υπήρχε Προσφυγικό. Είναι ένα μέτρο απάλυνσης των συνεπειών, λόγω του μεγάλου μεταφορικού κόστους και άλλων δυσμενών παραγόντων που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση τονίζει:

«Ο λαός των νησιών δεν πρέπει να παγιδευτεί από την προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την οποία συνοδεύει την προεκλογική τύπου εξάμηνη αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ μόνο για τα νησιά που έχουν χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και από την ψεύτικη αντιπαράθεση με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.

Όλοι τους έχουν ψηφίσει μαζί στο τρίτο μνημόνιο και έχουν δεσμευτεί απέναντι στην ΕΕ για την αύξηση του ΦΠΑ στο Αιγαίο και υποκρίνονται γιατί φοβούνται την αγανάκτηση των νησιωτών.

Ακόμα αυτά τα κόμματα έχουν μεγάλες ευθύνες, επειδή συνδέουν την αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ με το προσφυγικό. Είναι απαράδεκτη η λογική του οικονομικού αντισταθμίσματος με την αποδοχή των επικίνδυνων και αντιδραστικών επιλογών της ΕΕ, που μετατραπεί τα νησιά σε μόνιμο χώρο διπλού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών.

Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα, που όταν επιτεύχθηκε η ικανοποίησή του δεν υπήρχε προσφυγικό. Είναι ένα μέτρο απάλυνσης των συνεπειών λόγω των μεγάλου μεταφορικού κόστους και άλλων δυσμενών παραγόντων που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών.

Το ΚΚΕ, το οποίο πρωτοστάτησε στους αγώνες και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες, για να υπάρξει ο μειωμένος συντελεστής, καλεί το λαό των νησιών να συνεχίσει πιο αποφασιστικά την πάλη του για:

- Μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα νησιά χωρίς να συνδέεται με το προσφυγικό.

- Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και ο ΕΝΦΙΑ.

- Δραστική μείωση όλων των εισιτηρίων κατά 50%.

- Αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ.

- Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια».

Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ NEWS 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News