Κωμιακή: αποκαταστάθηκε η βλάβη στο νερό, έρχεται και η Λαϊκή Συνέλευση

Βρισκόμαστε στην κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου και στην Κωμιακή χθες είχαμε ένα μικρό ατύχημα. Κάποιοι το χαρακτηρίζουν ως συνηθισμένο... Λόγω της πίεσης που παρουσιάζεται από την ανάγκη για μεγαλύτερη κατανάλωση νερού… Όπως καταλάβατε μιλάμε για την ύδρευση. Και μάλιστα λίγες μέρες μετά την φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Κορωνίδας…. Όπως μας ενημέρωσαν, το απόγευμα της Δευτέρας (Παραμονή της Παναγιάς) υπήρχε βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης που είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή και μάλιστα αρκετά μεγάλη στην πάνω πλευρά του χωριού. Και αυτό είχε ως συνέπεια να κλείσει η δεξαμενή για να μην αδειάσει.

Νωρίς το πρωί, περίπου στις 8.30, ανήμερα της Παναγίας, συνεργείο του Δήμου, βρέθηκε στην Κωμιακή για να αποκαταστήσει τη βλάβη όπως και έγινε μετά από λίγες ώρες… Και λίγο μετά το μεσημέρι, η παροχή νερού όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Giorgos Komiaki ομαλοποιήθηκε. Μάλιστα, για να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε ήρθε και υδροφόρα ώστε να μην υπάρξει άλλο πρόβλημα…

Λαϊκή Συνέλευση στις 20/08

Κι ενώ το πρόβλημα αυτό λύθηκε, έρχεται η ανακοίνωση από την Τοπική Κοινότητα Κορωνίδας (φέρει την υπογραφή του προέδρου κου Δημητρίου Κορρέ) να μας υπενθυμίσει το ρόλο που έχουν οι Λαϊκές Συνελεύσεις και την ανάγκη να πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να γνωρίζουν οι κάτοικοι και τα μέλη της Κοινότητας τι συμβαίνει. Και όπως διαβάζουμε ανάμεσα στα άλλα «μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει την παραμικρή απάντηση σε συνολικά 79 αποφάσεις του τοπικού μας συμβουλίου και σε πάνω από 150 έγγραφα τα οποία έχουν αποσταλεί προς τη δημοτική αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες» Και βέβαια στα έγγραφα αυτά υπάρχει αναφορά στα καθημερινά προβλήματα της κοινότητας. Και ο πρόεδρος κος Κορρές συγκαλεί Λαϊκή Συνέλευση την προσεχή Κυριακή 20 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας της Θεοσκέπαστης…

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει…

«Τρία χρόνια τώρα, από την ανάληψη των καθηκόντων μας, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια εφαρμογής του Καλλικράτη, ο οποίος ήρθε ως συνέχεια των καποδιστριακών δήμων, φάνηκε και έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρη η απαξίωση των Τοπικών Συμβουλίων, τα οποία δεν έχουν πλέον καμία σχέση με τις παλιές κοινότητες όπως τις γνωρίσαμε πριν μερικές δεκαετίες. Τα τοπικά συμβούλια πλέον, δεν διαχειρίζονται ούτε ένα ευρώ. Δεν έχουν πια καμία αρμοδιότητα, έχοντας απλά και μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Σε συνδυασμό με την κατακρεουργημένη χρηματοδότηση από την πολιτεία και τον τρόπο που ο δήμος την κατανέμει δεν μπορείς ούτε τα πιο μικρά ζητήματα να λύσεις.

Σαν Τοπικό Συμβούλιο από την πρώτη κιόλας στιγμή προσπαθήσαμε και προσπαθούμε, τόσο μέσα από τις αποφάσεις, όσο και με έγγραφα τα οποία έχουν αποσταλεί κατά καιρούς στη δημοτική αρχή, να δοθούν λύσεις σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν τον τόπο μας. Παρόλα αυτά μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση από την πλευρά του δήμου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το οποίο δείχνει την αδιαφορία και την κοροϊδία της δημοτικής αρχής, είναι πως, παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένη να απαντάει σε κάθε απόφαση που της αποστέλλεται από το τοπικό συμβούλιο και μάλιστα εντός 30 ημερών, για το τι προτίθεται να κάνει για το καθένα από αυτά, μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει την παραμικρή απάντηση σε συνολικά 79 αποφάσεις του τοπικού μας συμβουλίου και σε πάνω από 150 έγγραφα τα οποία έχουν αποσταλεί προς τη δημοτική αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Έγγραφα και αποφάσεις που αφορούν μεγάλα, σοβαρά και σημαντικά προβλήματα του τόπου μας, αλλά και μικρότερα προβλήματα της καθημερινότητας.

Προβλήματα όπως :

· Το θέμα της ύδρευσης και αποχέτευσης συνολικά στην Τοπική μας Κοινότητα

· Η τιμολόγηση του νερού

· Οι αγροτικοί δρόμοι

· Η αποκατάσταση καταστροφών στον Απόλλωνα και η οριστική λύση του προβλήματος των «λιμενικών εγκαταστάσεων»

· Το θέμα της καθαριότητας

· Τα δημοτικά κτήρια και υποδομές,

είναι μερικά από αυτά, τα οποία έχουμε αναδείξει τόσο μέσα από τις αποφάσεις των Λαϊκών μας Συνελεύσεων, όσο και μέσω των εγγράφων και αποφάσεων που έχουν αποσταλεί προς το δήμο, αλλά και με την φυσική παρουσία και απευθείας συζήτηση με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και που μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό για την επίλυση τους.

Σαν τοπικό συμβούλιο, αλλά και από την πλευρά μου ως πρόεδρος της Τ.Κ. Κορωνίδας, στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου, έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δοθούν λύσεις σε όλα τα μικρά και μεγάλα αυτά προβλήματα, χωρίς φυσικά καμία ανταπόκριση. Γεγονός που δείχνει πλέον καθαρά πως μόνο η οργανωμένη παρέμβαση και ο κοινός αγώνας κατοίκων και φορέων μπορεί να δώσει λύσεις. Είναι ξεκάθαρο πια πως χωρίς την ενεργό συμμετοχή όλων μας δεν γίνεται τίποτα. Η ιστορία άλλωστε αυτό μας διδάσκει όλα αυτά τα χρόνια. Πως τίποτα δεν μας δόθηκε, τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Ότι κερδήθηκε τα προηγούμενα χρόνια ήταν αποτέλεσμα της δράσης και του οργανωμένου αγώνα του ίδιου του λαού. Από αυτό θα πρέπει να αντλούμε συμπεράσματα και να διδασκόμαστε.

Για το λόγο αυτόν προχωράμε και φέτος στη σύγκλισης της ετήσιας Λαϊκής Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Αυγούστου 2017, στις 20:00 μμ στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας της Θεοσκέπαστης, στην Κωμιακή, για την ενημέρωση του κόσμου, την καταγραφή προβλημάτων και την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος για το 2018.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την παρουσία όλων των κατοίκων του τοπικού μας διαμερίσματος, μόνιμων και παραθεριστών, προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τη δράση μας για το επόμενο διάστημα, ώστε να δοθούν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».