Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚόρωνος: Οι καταγγελίες έφεραν επιτέλους έργα (χλωρίωση)

Κόρωνος: Οι καταγγελίες έφεραν επιτέλους έργα (χλωρίωση)

|

Για μία ακόμη φορά ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αντέδρασε κατόπιν εορτής – Χρειάστηκε να φτάσουν οι κάτοικοι της Κορώνου στα όρια τους, να δουν το νερό να τρέχει από τις βρύσες με χρώμα …καφέ, να έχουμε κρούσματα γαστρεντερίτιδας όπως καταγγέλλουν και να φτάσουν τα …χαρτιά στο Δήμο και στα τμήματα Υγεινής ώστε να δοθεί λύση μετά από δύο χρόνια απραξίας 

Δυστυχώς και ο Άγιος φοβέρα θέλει. Αλλά όταν φτάνει να χρειάζεται …φοβέρα σημαίνει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και ενδεχομένως να μην είναι και αναστρέψιμη. Μιλάμε για την καταγγελία που έγινε από συμπολίτη μας (κο Δημήτρη Μανδηλαρά) προς την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά και προς το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με θέμα το ακατάλληλο νερό ύδρευσης στην Κόρωνο Νάξο. Και ξέρετε; Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο. Εδώ και δύο χρόνια μίνιμουμ τόσο οι δεξαμενές όσο και τα αντλιοστάσια είχαν μείνει στο έλεος του θεού. Τόσο οι πρόεδροι των χωριών στην ορεινή Νάξο όσο και ο αρμόδιος υπάλληλος είχαν καταθέσει σχετικές αναφορές με αποδείξεις για την κακή συντήρηση των χώρων αλλά εις μάτην.

Στην πόρτα του κουφού όσο θέλεις βρόντα. Έπρεπε να φτάσουμε λοιπόν στην απόλυτη ταπείνωση, να έχουμε νερό χρώματος καφέ και παράξενης οσμής να τρέχει από τις βρύσες, να έχουμε μόνιμες διακοπές του όποιου …νερού για αρκετές ώρες την ημέρες και κυρίως να έχουμε κρούσματα γαστρεντερίτιδας όπως αναφέρει στη καταγγελία του ο εν λόγω συμπολίτης μας για να ανοίξει σιγά σιγά η πόρτα. Και όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό. Έπρεπε να πάρει διαστάσεις και στα ΜΜΕ το θέμα ώστε η τεχνική υπηρεσία να ανοίξει επιτέλους τη πόρτα και να δει το πρόβλημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις χθες μετά από δύο χρόνια έγιναν εργασίες ώστε το νερό να έχει καλύτερη ποιότητα (χλωρίωση) ενώ θα γίνει και περαιτέρω έλεγχος για να διαπιστωθεί ποια και που είναι τα κενά απώλειας του νερού. Αλλά όταν φτάνουμε στο σημείο τα ΜΜΕ να παίζουν το του «κακού» τότε το πρόβλημα είναι μεγάλο.

Και όταν οι διοικούντες αρνούνται να ακούσουν τους προέδρους ή τους υπαλλήλους που αποδεικνύουν το πρόβλημα και χρειάζεται να φτάσουμε στο αμήν και να μπαίνουν στη πρώτη σειρά οι καταγγελίες, τότε σίγουρα οι … πόρτες χρειάζονται καλύτερες πετούγιες για να ανοίγουν… Και όχι αυτές των καταγγελιών ή των δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ.

Παραθέτουμε την σχετική καταγγελία (με την υπογραφή του κου Δημήτρη Μανδηλαρά) με θέμα «ακατάλληλο νερό ύδρευσης στην Κόρωνο Νάξου».

Προς: Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Περιφέρειας Ν. Αιγαίου…

“Κατά το μήνα Αύγουστο, στην Κόρωνο, παρατηρήθηκε το νερό της ύδρευσης να έχει χρώμα καφετί. Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε πολλούς κατοίκους του χωριού.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος του χωριού μας τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με το αντλιοστάσιο, όπου μεγάλη ποσότητα νερού χάνεται λόγω της χαλασμένης αντλίας.

Επίσης, υπάρχουν σοβαρά κενά στα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής της δεξαμενής και των αντλιοστασίων, που ενισχύουν την πιθανότητα της μόλυνσης.

Μου φάνηκε απίστευτο το γεγονός και γι αυτό το λόγο επισκέφτηκα ο ίδιος τα αντλιοστάσια και τη δεξαμενή, όπου είδα την κατάντια και την αλληγορία των υπεύθυνων του Δήμου και μη.

Σας στέλνω συνημμένα μερικές από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν στις 26 και 27 Αυγούστου 2016 και παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας, απευθυνόμενος πρωτίστως στην Υγειονομική Υπηρεσία γιατί η καταλληλότητα του νερού χρήζει άμεσου υγειονομικού ελέγχου και στον αρμόδιο Δήμο για την αντιμετώπιση του υδρευτικού προβλήματος της Κορώνου.

Αναμένω αριθμό πρωτοκόλλου και τις άμεσες ενέργειες σας  για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς επίσης και τις απαντήσεις εντός των νομίμων προθεσμιών”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Τροποποίηση δρομολογίου “Σαόνησος” λόγω κακών καιρικών συνθηκών

Δείτε πως διαμορφώνεται το δρομολόγιο (19-20 Μαρτίου) του "Σαόνησος" λόγω κακών καιρικών συνθηκών (πίνακας)

Το εγκώμιο της Τήνου πλέκει o Guardian

Αυτό το ελληνικό νησί εξυμνεί ο «Guardian» και προτείνει διακοπές εκεί την άνοιξη

ΑΔΜΗΕ – Καλώδιο μήκους 560 χλμ. θα ηλεκτροδοτήσει τα Δωδεκάνησα

ΑΔΜΗΕ – Με υποθαλάσσιο καλώδιο 560 χλμ. θα ηλεκτροδοτηθούν τα Δωδεκάνησα - Το χρονοδιάγραμμα της ...αυτονομίας

Κύθνος: Το Αιολικό Εργοστάσιο και ο πετρελαϊκός κολοσσός Total

Ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός TOTAL απειλεί το νησί της Κύθνου με αιολικό εργοστάσιο! - Η αντίδραση του Δήμου

ΠΝΑι: Οι επιχειρηματίες έχουν τον πρώτο λόγο και καταθέτουν την άποψή τους

The Rhodes Co-Lab: Στην plastic-free εποχή η γνώμη των τοπικών επιχειρήσεων μετράει

Σαντορίνη: Παράταση για οικοδομικές εργασίες και βέβαια πρόστιμα

Έως και 3.600 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν όσοι θα παραβούν τον κανονισμό Καθαριότητας και Εκτέλεσης Οικοδομικών Εργασιών

Χατζημάρκος: Μικροπολιτική επιλογή όσων μιλούν για “εμπάθεια” της Περιφέρειας προς τη Νάξο (video)

Ο Γιώργος Χατζημάρκος - Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - μιλάει στη "Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3" για τις προτάσεις σχετικά με τις βάσεις του ΕΚΑΒ και τη σχέση Περιφέρειας - Νάξου (video)

Πατ. Θωμάς Συνοδινός: Η μεγάλη ευθύνη να είσαι καλός παπάς και η Αμοργός

Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Αθήνας, π. Θωμάς Συνοδινός, μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στην Αμοργό, τη γνωριμία του με τον μακαριστό Χριστόδουλο και στιγμές που έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη του

Νάξος: Αδεια για ένα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο νησί

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή

Νοσοκομείο Νάξου: Επιασε δουλειά ο Γυναικολόγος, και πάλι στη Νάξο ο Κων/νος Πατσούρας

Μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου μετά από αναζήτηση ετών.

Πανναξιακός ΑΟ: Το αντίο στην “ψυχάρα” τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Ο Πανναξιακός ΑΟ αποχαιρετά τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη - Πως θα τον τιμήσει

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βαθρακοκοίλης

Πένθος στη Νάξο για την απώλεια του Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Αγιος Αρσένιος – Πολιτιστικός Σύλλογος: Πρόσκληση (17/03) για χορό με τους Κορδελάτους

Οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου προσκαλούν τους φίλους σε χορό στην πλατεία του χωριού..

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων : Κυριακή στις Τρίποδες με Κορδελάτους (video)

Στις Τρίποδες σήμερα (17/03) χορεύουν οι Κορδελάτοι (video)

Νάξος – Απείρανθος: Κουδουνάτοι σε …δράση το μεσημέρι της Κυριακής (video)

Η Γαλήνη Μπαρδάνη μας μεταφέρει μέσω της "Ραδιοφωνίας Κυκλάδων" στην Απείρανθο για το έθιμο των Κουδουνάτων - Η πρόσκληση από την Ελένη Ελευθερίου μέσα από τα κοτσάκια της

Νοσοκομείο Νάξου: Αύριο (15/03) αναλαμβάνει υπηρεσία ο μόνιμος γυναικολόγος

Αναλαμβάνει από αύριο 15/3 υπηρεσία ο μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου

Αποκριές 2024: Ολες οι εκδηλώσεις του τετραημέρου στη Νάξο

Παρασκευή 15 Μαρτίου - Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου .. Ολες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Aegean Air: Από 1η Ιουνίου απευθείας σύνδεση Νάξος – Θεσσαλονίκη

Νέες συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με Νάξο και Άμστερνταμ μέσω της Aegean Air