Κόρωνος: Οι καταγγελίες έφεραν επιτέλους έργα (χλωρίωση)

Δυστυχώς και ο Άγιος φοβέρα θέλει. Αλλά όταν φτάνει να χρειάζεται …φοβέρα σημαίνει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και ενδεχομένως να μην είναι και αναστρέψιμη. Μιλάμε για την καταγγελία που έγινε από συμπολίτη μας (κο Δημήτρη Μανδηλαρά) προς την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά και προς το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με θέμα το ακατάλληλο νερό ύδρευσης στην Κόρωνο Νάξο. Και ξέρετε; Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο. Εδώ και δύο χρόνια μίνιμουμ τόσο οι δεξαμενές όσο και τα αντλιοστάσια είχαν μείνει στο έλεος του θεού. Τόσο οι πρόεδροι των χωριών στην ορεινή Νάξο όσο και ο αρμόδιος υπάλληλος είχαν καταθέσει σχετικές αναφορές με αποδείξεις για την κακή συντήρηση των χώρων αλλά εις μάτην.

Στην πόρτα του κουφού όσο θέλεις βρόντα. Έπρεπε να φτάσουμε λοιπόν στην απόλυτη ταπείνωση, να έχουμε νερό χρώματος καφέ και παράξενης οσμής να τρέχει από τις βρύσες, να έχουμε μόνιμες διακοπές του όποιου …νερού για αρκετές ώρες την ημέρες και κυρίως να έχουμε κρούσματα γαστρεντερίτιδας όπως αναφέρει στη καταγγελία του ο εν λόγω συμπολίτης μας για να ανοίξει σιγά σιγά η πόρτα. Και όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό. Έπρεπε να πάρει διαστάσεις και στα ΜΜΕ το θέμα ώστε η τεχνική υπηρεσία να ανοίξει επιτέλους τη πόρτα και να δει το πρόβλημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις χθες μετά από δύο χρόνια έγιναν εργασίες ώστε το νερό να έχει καλύτερη ποιότητα (χλωρίωση) ενώ θα γίνει και περαιτέρω έλεγχος για να διαπιστωθεί ποια και που είναι τα κενά απώλειας του νερού. Αλλά όταν φτάνουμε στο σημείο τα ΜΜΕ να παίζουν το του «κακού» τότε το πρόβλημα είναι μεγάλο.

Και όταν οι διοικούντες αρνούνται να ακούσουν τους προέδρους ή τους υπαλλήλους που αποδεικνύουν το πρόβλημα και χρειάζεται να φτάσουμε στο αμήν και να μπαίνουν στη πρώτη σειρά οι καταγγελίες, τότε σίγουρα οι … πόρτες χρειάζονται καλύτερες πετούγιες για να ανοίγουν… Και όχι αυτές των καταγγελιών ή των δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ.

Παραθέτουμε την σχετική καταγγελία (με την υπογραφή του κου Δημήτρη Μανδηλαρά) με θέμα «ακατάλληλο νερό ύδρευσης στην Κόρωνο Νάξου».

Προς: Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Περιφέρειας Ν. Αιγαίου…

"Κατά το μήνα Αύγουστο, στην Κόρωνο, παρατηρήθηκε το νερό της ύδρευσης να έχει χρώμα καφετί. Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε πολλούς κατοίκους του χωριού.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος του χωριού μας τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με το αντλιοστάσιο, όπου μεγάλη ποσότητα νερού χάνεται λόγω της χαλασμένης αντλίας.

Επίσης, υπάρχουν σοβαρά κενά στα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής της δεξαμενής και των αντλιοστασίων, που ενισχύουν την πιθανότητα της μόλυνσης.

Μου φάνηκε απίστευτο το γεγονός και γι αυτό το λόγο επισκέφτηκα ο ίδιος τα αντλιοστάσια και τη δεξαμενή, όπου είδα την κατάντια και την αλληγορία των υπεύθυνων του Δήμου και μη.

Σας στέλνω συνημμένα μερικές από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν στις 26 και 27 Αυγούστου 2016 και παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας, απευθυνόμενος πρωτίστως στην Υγειονομική Υπηρεσία γιατί η καταλληλότητα του νερού χρήζει άμεσου υγειονομικού ελέγχου και στον αρμόδιο Δήμο για την αντιμετώπιση του υδρευτικού προβλήματος της Κορώνου.

Αναμένω αριθμό πρωτοκόλλου και τις άμεσες ενέργειες σας  για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς επίσης και τις απαντήσεις εντός των νομίμων προθεσμιών".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News