Κως: Στις 18 Ιανουαρίου θα έχουμε εξελίξεις και ανακοινώσεις για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Ξεκινάμε από τα ...φρέσκα κουλούρια όσον αφορά το Μεταφορικό Ισοδύμανο και όπως διαβάζουμε "  Παρατείνεται εκ νέου έως τη Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την τρίτη φάση 2019 του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Αυτό αναφέρεται στην ιστοσελίδα metaforikoisodynamo.gr, όπου τονίζεται ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης για την 3η φάση 2019 του Μεταφορικού Ισοδύναμου και ορίζεται νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης η Δευτέρα 17/2/2020. Σημειώνεται ότι η δυνατότητα υποβολής παρέχεται στους δικαιούχους που υπάγονται στα οριζόμενα της ισχύουσας Πρόσκλησης".

Ομως εξελίξεις αναμένεται να έχουμε για το σύνολο του Μεταφορικού Ισοδύναμου, όπου τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, από την Μυτιλίνη, όπου βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες για κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας.. Κι εκεί ανάμεσα στα άλλα είχε τονίσει " δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης, αλλά εξορθολογισμού προς όφελος των νησιωτών" Πως μεταφράζεται αυτό; Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει... 

Κάνοντας όμως μία βόλτα στο διαδίκτυο βρήκαμε ένα δημοσίευμα που μπορεί να ρίξεις. Ερχεται από την Κω και την σελίδα vimatisko.gr που μας αναφέρει ότι υπάρχει πρόβλημα πληρωμών αλλά και ότι στις 18 Ιανουαρίου σε συνάντηση στην Κω ενδεχομένως να έχουμε απαντήσεις... Τι αναφέρει το δημοσίευμα; Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις εξακολουθούν να παρουσιάζονται στις πιστώσεις χρημάτων από το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τους ταξιδιώτες κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία για τυχόν κατάργηση του μέτρου . Όπως προκύπτει από δικαιούχους και αναδείξαμε τις προηγούμενες ημέρες μέσω του «ΒτΚ», δεν έχουν καταβληθεί χρήματα από ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν Οκτώβρη, Νοέμβρη και Δεκέμβρη άρα ουσιαστικά υπάρχουν εκκρεμότητες και οφειλές για το 2019ο.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την ειδική τηλεφωνική γραμμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, μας απάντησαν ότι πραγματικά υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές και αναμένουν τα χρήματα από το Υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να πιστωθούν.

Η βουλευτής της ΝΔ κα. Μίκα Ιατρίδη σε δηλώσεις της στο «ΒτΚ» εμφανίζεται καθησυχαστική και διαβεβαίωσε ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες πληρωμής και μάλιστα είναι θέμα ημερών. « Η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα. Χριστίνα Καλογήρου με διαβεβαίωσε ότι έχουν δρομολογηθεί οι πληρωμές και έχουν μπει σε μία σειρά. Το Μεταφορικό Ισοδύναμο προχωρά κανονικά και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους συμπολίτες μας νησιώτες».

Υψηλόβαθμη πηγή της ΝΔ μας μετέφερε πάντως ότι στην ημερίδα που διοργανώνει το Υπουργείο Ναυτιλίας στις 18 Ιανουαρίου στην Κω, θα γίνουν πολλές ανακοινώσεις γύρω από το συγκεκριμένο μέτρο και μάλιστα ήταν αισιόδοξη, για βελτιωτικές ενέργειες προς όφελος των νησιωτών. Μάλιστα, ο υπουργός κ. Πλακιωτάκης φέρεται να εξετάζει ο ίδιος τις αλλαγές που γίνουν στο Μεταφορικό Ισοδύναμο".

Αρα; Κάτι κινείται, έτσι δεν είναι;