Κουφονήσια - Αντ. Κωβαίος: "Τώρα οφείλουμε να δείξουμε μεγαλύτερη ευθύνη"

Κουφονήσια - Κυκλάδες - naxospress

"... Κάνουμε έκκληση να συνεχίσετε με υπομονή , επιμονή και ακόμη μεγαλύτερη υπευθυνότητα να τηρείτε ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα , τις οδηγίες και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Τώρα είναι ακόμη μεγαλύτερη η ανάγκη να μην χαλαρώσουμε καθόλου , αντίθετα να δείξουμε περαιτέρω ευθύνη !..." 

Η δημόσια έκκληση που γίνεται διά στόματος Αντώνη Κωβαίου, του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησιών προς πολίτες και επισκέπτες ενόψει της τελικής ευθείας για την τρέχουσα τουριστική περίοδο. Τα Κουφονήσια, το μεγαλύτερο "διαμάντι" από το κολιέ που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη Νάξο και αφορά τις Μικρές Κυκλάδες, για μία ακόμη χρονιά έγινε ο απόλυτος προορισμός για τους επισκέπτες.. Μάλιστα, πρόσφατα ο κος Κωβαίος μιλώντας στα ΜΜΕ είχε αναφέρει ότι οι πληρότητες πηγαίνουν καλά έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ομως, οφείλουν όλοι να προσέξουν γιατί ο χειμώνας πλέον έρχεται... 

Τι αναφέρει στην πλήρη αναφορά που έχει κάνει μέσω της προσωπικής του σελίδας στα social media; 

"Βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου με σταδιακή αποκλιμάκωση των επισκεπτών τα μέσα Σεπτεμβρίου . Όλοι μας θεσμικοί παράγοντες , φορείς , ιατρικό προσωπικό, αστυνομική αρχή , υπηρεσίες , επιχειρηματίες , κοινωνία και επισκέπτες με κατανόηση , αλληλεγγύη και υπευθυνότητα δίνουμε τη μάχη και έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε τα Κουφονήσια ασφαλή.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την προσπάθεια όλων μας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία .

Η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα και ιδιαίτερα των Κυκλάδων δεν είναι ενθαρρυντική. Καθημερινά δεχόμαστε εκατοντάδες επισκέπτες τόσο από κεντρικά λιμάνια όσο και από τα γύρω νησιά .

Κάνουμε έκκληση να συνεχίσετε με υπομονή , επιμονή και ακόμη μεγαλύτερη υπευθυνότητα να τηρείτε ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα , τις οδηγίες και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Τώρα είναι ακόμη μεγαλύτερη η ανάγκη να μην χαλαρώσουμε καθόλου , αντίθετα να δείξουμε περαιτέρω ευθύνη !

Παρακαλούμε θερμά τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα : το προσωπικό τους να συμμορφώνεται πλήρως με τις οδηγίες, να φορούν άπαντες και ορθά μάσκα (δεν είναι διακοσμητική), να πραγματοποιούν συχνή καθαριότητα ατομική με αντισηπτικά και των χώρων ιδιαίτερα των κοινόχρηστων wc . Αποφεύγουμε τις χειραψίες και τη στενή επαφή με πελάτες, στα καταστήματα παραμένουμε καθήμενοι, κρατάμε ικανοποιητικές αποστάσεις...Προσπαθούμε να μη δημιουργείται συνωστισμός...

Τώρα όσο ποτέ χρειάζεται από όλους μας συλλογική και ατομική ευθύνη .

Σας ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση και την ευθύνη που έχετε επιδείξει όλοι σας .

Με τη βοήθεια του θεού και της Παναγίας μας ευχόμαστε καλή λευτεριά , καλή υπομονή και δύναμη για τη συνέχεια !

Τα Κουφονήσια και η κοινωνία τους θα καταφέρουν να κερδίσουν και αυτή τη μάχη ώστε να μας βρει ανέπαφους και ασφαλής η χειμερινή περίοδο ! Είμαστε ευγνώμονες "

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News