Κουφονήσια: Μπήκαν οι υπογραφές για τη βελτίωση ασφάλειας του λιμανιού

".... Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής έργου: “Η/Μ εγκαταστάσεις χερσαίας ζώνης λιμένα Κουφονησίων” μεταξύ του Δημάρχου οποίος εκτελεί και χρέη προέδρου του Δ.Λ.Τ. Νάξου  Δημήτριου Λιανού και του ανάδοχου έργου. Το συμβατικό κόστος του έργου μετά την έκπτωση ανέρχεται στις 231.000€. Μετά την πολυετή προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2014 ένα ακόμη σπουδαίο και απαραίτητο έργο για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του λιμένα και της Χ.Λ.Ζωνης Κουφονησίων μπαίνει επιτέλους σε φάση υλοποίησης".
 
Είναι η είδηση που έρχεται μέσα από τη σελίδα στα social media, του Προέδρου της Κοινότητας Κουφονησίων, Αντώνη Κωβαίου, και στην οποία ευχαριστεί τα πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο ... " Ευχαριστούμε θερμά τον δήμαρχο και πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου Δημήτρη Λιανό & όλους τους διατελέσαντες προέδρους. Τους εμπλεκόμενους φορείς και όργανα που συνέβαλαν και ιδιαίτερα την άξια και ικανή μηχανικό του Δ.Λ.Τ κα Κωνσταντίνα Ιωαννίδου για την μακροχρόνια συνεργασία μας και την σημαντικότατη συνεισφορά της σε θέματα των Κουφονησίων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της".
 
Εμείς να σημειώσουμε ότι πέρυσι τον Μάρτιο, η  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, είχε εγκρίνει την απόφαση εκτέλεσης έργου με τίτλο " Η/Μ εγκαταστάσεις χερσαίας ζώνης λιμένα Κουφονησίων"..  Και με βάση την περιγραφή, είχαμε τα εξής έργα... Tο έργο θα εκτελεστεί με ιδίους πόρους και αποφαινόμενα όργανα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου ως Προϊσταμένη Αρχή και την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ως Διευθύνουσα Υπηρεσία».

Και τι περιλαμβάνει;

- την επαύξηση και μεταφορά-αντικατάσταση ηλεκτρολογικού πίνακα διανομής

- τοποθέτηση pillars,

- την αναβάθμιση του δικτύου

-ηλεκτροφωτισμού,

- υδροδότησης

- πυρασφάλειας,

- Δίκτυο σωλήνων και αντλία αναρρόφησης λυμάτων,

- την υποδομή Η/Μ για την κατασκευή κτηρίου τουαλετών εντός του λιμένα,

- την τοποθέτηση μεταλλικών ιστών ανάρτησης προβολέων εντός κεντρικού λιμένα,

- Παραλιακό δίκτυο φωτισμού,

- την υποδοχή και τοποθέτηση σωστικών μέσων και σκαλών εξόδου από το νερό....

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News