Κουφονήσια: Ορκωμοσία με μήνυμα ενότητας και όραμα μία βιώσιμη ήπια ανάπτυξη

Πρώτη για το Δημοτικό Συμβούλιο της κοινότητας Κουφονησίων και ο Αντώνης Κωβαίος ανανέωσε τη θητεία του για τέσσερα ακόμη χρόνια. Και όπως ανέφερε και στο μήνυμά του "Θα συνεχίσουμε έχοντας ως βάση την ήπια βιώσιμη ανάπτυξη!!"... Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα Κουφονήσια είναι από τους προορισμούς που χαρακτηρίζονται ως top ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου, τα τελευταία χρόνια και αυτό που θα πρέπει να προσέξει η δημοτική αρχή και βέβαια η κοινότητα είναι η "ήπια" ανάπτυξη ώστε να μην αλλοιωθεί η μορφή των δύο νησιών...  Να σημειώσουμε ότι στην πρώτη συνεδρίαση το παρών έδωσε και ο νέος αντιδήμαρχος Ιωάννης Ταγκούλης που θα αποτελέσει το σύνδεσμο της Κοινότητας με το Δήμο, ενώ ο πρόεδρος κος Κωβαίος παρέλαβε και αναμνηστικό δώρο (ένα ρόδι) από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Συλλόγου Εν Αθήναι Κουφονησιωτών "Αγιος Γεώργιος" με την ευχή ότι όλα θα πάνε καλά στη συνέχεια...  

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αντώνη Κωβαίου σχετικά με την σχετική πρώτη συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίων 

Με την ευλογία του Πάτερ Μιχάλη και της εκκλησίας μας ξεκινήσαμε τη νέα Δημοτική περίοδο και την πρώτη τακτική συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου, κοινότητας Κουφονησίων. Στον αγιασμό συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Ταγκούλης, ο πρόεδρος και τα μέλη της Κοινότητας, εκπρόσωποι των συλλόγων του τόπου μας και κάτοικοι.

Ο πρόεδρος στην σύντομη ομιλία του είπε:

"Αγαπητέ μας αιδεσιμότατε, αξιότιμε αντιδήμαρχε, αγαπητοί μου συνάδελφοι – σύμβουλοι της κοινότητας - απερχόμενοι και νυν. Εκπρόσωποι των συλλόγων μας. Φίλες και φίλοι μας Κουφονησιώτες.

Σας ευχαριστούμε θερμά, που με την παρουσία σας, μας τιμάτε σε αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή. Όπου έκλεισε η πενταετή δημοτική περίοδο 2014 - 2019 και ξεκινάμε εγώ και οι συνεργάτες μου σε τοπικό επίπεδο μια νέα αρχή, μια νέα δημοτική τετραετή περίοδο από το 2019 ως το 2024.

θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους, όσους στάθηκαν δίπλα μας, μας εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την προσπάθεια μας όλα αυτά τα χρόνια. Όπως επίσης και όλους τους Κουφονησιώτες για την συνεργασία, την υπομονή και την κατανόηση τους.

Ιδιαίτερα όμως ευχαριστώ και τους Κοινοτικούς συμβούλους που μαζί πορευτήκαμε σε αυτή την διαδρομή, τον Ιωάννη Ταγκούλη, Την Κατερίνα Δούγκαρη, Την κατερίνα Πρασίνου, Τον Ιωάννη Συμιγδαλά & τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Φωστιέρη.

Που σε μια πολύ δύσκολη αλλά παράλληλα εποικοδομητική πενταετία, συνεργαστήκαμε άριστα, ενωμένοι, χωρίς διχασμούς και πόλωση. Με αλληλοκατανόηση και σεβασμό κρατήσαμε τοπικές ισορροπίες και πέτυχαμε πάρα πολλά για την περιοχή μας, για τους κατοίκους και για τους επισκέπτες της. Πετύχαμε πολλά και σημαντικά που βελτιώνουν αισθητά τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας.

Με σχεδιασμό, επιμονή, σκληρή δουλειά, με προσωπική εργασία πολλές φορές, αλλά κυρίως με ταπεινότητα, εντιμότητα και ήθος. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την κοινότητα μας (χωρίς τα επαρκή εργαλεία, με περιορισμένους πόρους, χωρίς αυτονομία & αυτοδιαχείριση) οραματισθήκαμε, προωθήσαμε, απαιτήσαμε, διεκδικήσαμε και καταφέραμε - μέσα στον ενιαίο Δήμο - όχι μόνο να ανταπεξέλθουμε στις ιδιαίτερα αυξημένες προκλήσεις της περιοχής μας - καθώς το νησί μας αποτελεί έναν ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό - αλλά πετύχαμε σχετικά σε σύντομο χρόνο να αποδώσουμε πολύ σημαντικό και σπουδαίο έργο.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Φωστιέρη & την Κατερίνα Δούγκαρη - που επανέρχονται στην προσωπική τους ζωή - για όσα πρόσφεραν σε εμάς και στον όμορφο τόπο μας και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια και κάθε καλό σε ότι κάνουν. Είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσουν να είναι δίπλα μας και για εμάς θα είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι.

Αγαπητοί μου συνεργάτες
Παλαιότεροι και νέοι νιώθω συγκινημένος και βαθιά την ευθύνη που οι συμπολίτες μας Κουφονησσιώτες μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας δίνουν την δυνατότητα να συνεχίσουμε να υπηρετούμε και να προφέρουμε στον τόπο που μεγαλώσαμε, ζούμε και αγαπάμε.

Είμαι βεβαίως πως όπως προεκλογικά υπήρξε αυτή η σπάνια σύνεση και η κοινή συνεργασία, στο να σχηματίσουμε ένα ενιαίο τοπικό συμβούλιο κοινής αποδοχής - έχοντας στο μυαλό μας το γενικό όφελος και την πρόοδο και ευημερία του τόπου μας – έτσι εύχομαι ενωμένοι να πορευτούμε και στο μέλλον. Ως θεσμικά όργανα οφείλουμε να λειτουργήσουμε με σύνεση, με περίσκεψη, με κοινωνική δικαιοσύνη, με αγάπη προς τους συμπολίτες μας, αλλά και προς τον ευλογημένο τόπο μας.

Σε αυτή τη νέα περίοδο που σήμερα ξεκινά για τα Κουφονήσια μας και τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, με καπετάνιο το Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό, έχουμε την εμπειρία και την δυνατότητα όλοι μαζί να κάνουμε πάρα πολλά ακόμη. Γιαυτό σας καλώ να ενώσουμε τα χέρια και τις δυνάμεις μας και να υποσχεθούμε ότι θα αγωνιστούμε ενωμένοι για το καλό των Κουφονησιωτών, της περιοχής μας αλλά και των επισκεπτών.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή θητεία"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News