Κυκλάδες - Ανδρος: Αμεση αστυνομική ενίσχυση ενόψει καλοκαρινής περιόδου

Λύση βρέθηκε. Αλλωστε, όταν ψάχνει και θέλει κάποιος θα βρει την άκρη. Ετσι δεν είναι;  Αναφερόμαστε στο θέμα της αστυνόμευσης της Ανδρου που όπως όλα δείχνουν βαδίζει σε καλό δρόμο. Αιτία; η συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον δήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη στο υπουργείο το μεσημέρι της 1ης Ιουλίου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός θα σταλούν στην Άνδρο για αστυνόμευση εκτάκτως το καλοκαίρι 7 δόκιμοι αστυφύλακες και ένας υπαξιωματικός, ενώ από το φθινόπωρο η υπόσχεση είναι για τέσσερις μόνιμους αστυφύλακες. Με την συγκεκριμένη δέσμευση η αστυνομική δύναμη του νησιού που σήμερα είναι αποδυναμωμένη (8 αστυφύλακες στη Χώρα και 4 στο Γαύριο) θα αυξηθεί αρκετά με στόχο να μπορούν να βγαίνουν οι υπηρεσίες και οι περιπολίες.

Αναλυτικά, το δελτίο ενημέρωσης από το Δήμο Ανδρου αναφέρει:

Για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Αστυνομίας Άνδρου και την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων στο λιμάνι της Ραφήνας συναντήθηκε την Πέμπτη, 1η Ιουλίου 2021, ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοϊδη.

Ο κ. Λοτσάρης ανέδειξε στον Υπουργό τις ανάγκες του Αστυνομικού Τμήματος σε προσωπικό, για την κάλυψη των ζητημάτων της Άνδρου, νησιού με εκτεταμένη οδική και πληθυσμιακή διασπορά, καθώς και με απαιτητικό γεωγραφικό ανάγλυφο.

Στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στο λιμάνι της Ραφήνας, συμβάλλοντας στην ασφαλή διαχείριση των ροών επιβατών, που επιθυμούν να κινηθούν προς την Άνδρο, ιδίως την τρέχουσα περίοδο υψηλής επισκεψιμότητας και έχοντας σε ισχύ τα υγειονομικά πρωτόκολλα έναντι  της Covid-19.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε αφενός για άμεση ενίσχυση του ΑΤ Άνδρου εν μέσω καλοκαιριού με επτά (7) δόκιμους αστυφύλακες και ενός (1) υπαξιωματικού και για τέσσερις (4) μόνιμους αστυφύλακες από το φθινόπωρο, αφετέρου για την αυστηροποίηση των ελέγχων στην Ραφήνα, τη μοναδική πύλη εισόδου στην Άνδρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News