Κυκλάδες - Αντ. Γάκης: "Το οφείλουμε στα νησιά μας, ήρθε η καθοριστική ώρα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία"

Γακης - Τσίπρας

"... Σήμερα πλέον έχει ανατείλει μια νέα μέρα για την Μεγάλη Δημοκρατική Συμμαχία που συγκροτείται με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και αδιαμφισβήτητο ηγέτη της τον Αλέξη Τσίπρα, τον πιο χαρισματικό ηγέτη του 21ου αιώνα στην Ευρωπαϊκή Αριστερά. Ήρθε η καθοριστική ώρα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία να αποτελέσει την μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αγκαλιάσει και θα μπολιάσει στον κορμό του τις προκλήσεις της νέας Εποχής. Είναι ένα παλλαϊκό κάλεσμα και μια ιστορική επιταγή... "

Μέρος από την σημερινή ανακοίνωση του Αντώνη Γάκη - μέλους του Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία - και η οποία έρχεται με την συμπλήρωση 25 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο κος Γάκης θεωρεί ότι είναι η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικό Συμμαχία και κυρίως μιλάει στους Κυκλαδίτες τονίζοντας ότι "  Ειδικά εμείς οι Κυκλαδίτες έχουμε πολλούς λόγους παραπάνω να σταματήσουμε την απαξίωση της νησιωτικοτητας από τους αδέξιους άριστους της Νέας Δημοκρατίας με ένα κοινό βηματισμό παλαιών και νέων συντρόφων , όλων των προοδευτικών δυνάμεων! Το οφείλουμε στα νησιά μας! Στον πολιτικό μας πολιτισμό! Στους ήρωες των νησιών μας, στον Μανώλη Γλέζο στον Νικηφόρο Μανδηλαρά στον κάθε γνωστό και άγνωστο αγωνιστή που θυσιάστηκε για τη Δημοκρατία !"

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κου Γάκη αναφέρει: 

Σαν σήμερα ,ένα τέταρτο του αιώνα  που έφυγε ένας χαρισματικός  πολιτικός που σημάδεψε  και δημιούργησε μια ολόκληρη Νέα εποχή , ο Ανδρέας Παπανδρέου, που κατάφερε το 1981 να φέρει την πρώτη μεγάλη αλλαγή και ένωσε την Αριστερά με το Κέντρο την Πολιτική Οικολογία με τον Δημοκρατικό  Σοσιαλισμό !

Σήμερα πλέον έχει ανατείλει  μια νέα μέρα για την Μεγάλη Δημοκρατική Συμμαχία που συγκροτείται με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και αδιαμφισβήτητο ηγέτη της τον Αλέξη Τσίπρα , τον πιο χαρισματικό ηγέτη του 21ου αιώνα στην Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Ήρθε η  καθοριστική ώρα του ΣΥΡΙΖΑ   Προοδευτική Συμμαχία να αποτελέσει την μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αγκαλιάσει και θα μπολιάσει στον κορμό του τις προκλήσεις της νεας Εποχής. Είναι ένα παλλαϊκό κάλεσμα  και μια ιστορική επιταγή !

Η κοινή  πορεία μέσα από τις όποιες διαφοροποιήσεις   των δυνάμεων  της παραδοσιακής Αριστεράς, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού , της Πολιτικής Οικολογίας και κάθε προοδευτικής κίνησης είναι η μοναδική μας δυνατή και βιώσιμη απάντηση απεναντι στις δυνάμεις της συντήρησης, του νεοφασισμού και της οπισθοδρόμησης!

Με ανοιχτή αγκαλιά και ιδεολογικό συναπάντημα μέσα από ανοιχτές διαδικασίες να καλέσουμε την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία να συμμετασχει στις διαδικασίες της ανασυγκρότησης μας.

Να γίνει συμμέτοχος   ο κάθε προοδευτικός πολίτης στο νεο κάλεσμα της ιστορίας!

Η Αριστερά πάντα και μόνο μέσα από συμμαχίες κατάφερε να γίνει πρωτοπόρα και μαζική!

Μαζί με τα κινήματα, τους εργαζόμενους, τους νέους , τους ελεύθερους επαγγελματίες, την μεσαία τάξη, τους αληθινούς πατριώτες , την εργοδοσία που ξέρει να σέβεται και να ανταμείβει τον κόπο του λαού . Κανείς δεν περισσεύει !!

Χωρίς ιδεολογικά τείχη διαχωρισμών  , χωρίς πιστοποιητικά καταγωγής αλλά με κοινό όραμα , με κοινές αξίες για το αύριο , αφήνοντας τα λάθη και τις διάφορες   του χθες και αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες του σήμερα.

Ειδικά εμείς οι Κυκλαδίτες έχουμε πολλούς λόγους παραπάνω να σταματήσουμε την απαξίωση της νησιωτικοτητας από τους αδέξιους άριστους της Νέας Δημοκρατίας  με ένα κοινό βηματισμό παλαιών και νέων συντρόφων , όλων των προοδευτικών δυνάμεων!

Το οφείλουμε στα νησιά μας!

Στον πολιτικό μας πολιτισμό!

Στους ήρωες των νησιών μας, στον Μανώλη Γλέζο στον Νικηφόρο Μανδηλαρά  στον κάθε γνωστό και άγνωστο αγωνιστή που θυσιάστηκε για τη Δημοκρατία !

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News