Κυκλάδες - Eurolife FFH: Σε Κουφονήσι και Ανάφη δράσεις εναντίον της υπογεννητικότητας

Παιδικός Σταθμός - Λειψοί

Το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας είναι μείζον και η παροχή καλύτερων συνθηκών στους γονείς για τα παιδιά τους είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Έρευνες και μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύουν ότι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που συνδέονται με το φαινόμενο της υπογεννητικότητας είναι το κόστος και η έλλειψη υποδομών για την προσχολική φροντίδα. Η υποστήριξη για τη δημιουργία των σχετικών έργων στους δήμους και δη σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας αποτελεί μεγάλης αξίας κοινωνική προσφορά.

Οι συνεργασίες, και σε αυτήν την περίπτωση, έρχονται για να συνδράμουν ουσιαστικά τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας. Η Eurolife FFH, ο Δήμος Λειψών, η Ομάδα Αιγαίου και η HOPEgenesis, ένωσαν τις δυνάμεις τους και, έτσι, το Σάββατο 2 Ιουλίου εγκαινιάστηκε στους Λειψούς ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός. Παιδιά προσχολικών ηλικιών αποκτούν πλέον τον δικό τους χώρο για ανάπτυξη δεξιοτήτων και κοινωνικοποίηση.

H Eurolife FFH και η HOPEgenesis «συμπορεύονται» από το 2019 με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από το δημογραφικό πρόβλημα, καθώς και τη στήριξη των οικογενειών που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά σε ασφαλές περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, η Eurolife FFH έχει «υιοθετήσει» 10 συνολικά απομακρυσμένες περιοχές της χώρας (Πάτμος, Άγραφα, Καστελλόριζο, Ανάφη, Άνω Κουφονήσι, Νίσυρος, Χάλκη, Κάσος, Τήλος και Λειψοί) και δημιουργεί από έναν παιδικό σταθμό σε καθεμία. Οι αριθμοί αναδεικνύουν την επιτυχία της πρωτοβουλίας: μέσα από το πρόγραμμα έχουν μέχρι στιγμής γεννηθεί 88 παιδιά και αναμένονται άλλα 31 το επόμενο διάστημα. Παράλληλα με τους τρεις παιδικούς σταθμούς που έχουν παραδοθεί, συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή των υπόλοιπων επτά.

Μετά την Πάτμο και τα Άγραφα, το ακριτικό νησί των Λειψών είναι ο τρίτος προορισμός στον κατάλογο των περιοχών που διαθέτουν πλέον ένα σημαντικό έργο για το μέλλον των παιδιών τους.

«Αξία για εμάς στη Eurolife FFH έχει να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των ανθρώπων και να είμαστε δίπλα σε όσους χρειάζονται τη βοήθειά μας», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, με αφορμή τα εγκαίνια του παιδικού σταθμού στους Λειψούς, ενώ πρόσθεσε:

«Και επειδή τα παιδιά χρειάζονται παιδιά για να μεγαλώσουν, δε σταματάμε εκεί, αλλά έχουμε δεσμευτεί να δημιουργήσουμε από έναν παιδικό σταθμό στις περιοχές που έχουμε «υιοθετήσει». Πράξεις που βοηθάνε τους τόπους αυτούς να αποκτήσουν ξανά ζωή, στηρίζουν τη βιωσιμότητα της ελληνικής περιφέρειας, πράξεις που τελικά επιστρέφουν αξία στην κοινωνία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News