Κυκλάδες - Φόρτωμας: "Εμείς προχωράμε μπροστά, ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει παιχνίδια εντυπώσεων"

Την απόλυτη στήριξή του προς το πρόσωπο του Χρήστου Σταϊκούρα εξέφρασε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βάρος του Υπουργού Οικονομικών, η οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία το βράδυ της Κυριακής.

Όπως είπε στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του ο κ. Φόρτωμας, ο ΣΥΡΙΖΑ από την ώρα που πέρασε στα έδρανα της αντιπολίτευσης, αδυνατεί να αναπτύξει δυναμική «εναλλακτικής λύσης», θυσιάζεται σ ένα άλογο παιχνίδι εντυπώσεων και βρίσκεται σε πλήρες πολιτικό αδιέξοδο.

Η πρόταση μομφής κατατέθηκε με αφορμή την ανάληψη πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση για τον πτωχευτικό νόμο και την προστασία των αδυνάμων, με την οποία ρυθμίζεται συνολικά ένα μείζον, χρόνιο και ακανθώδες οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα, που αφορά την πρώτη κατοικία για 130 χιλιάδες νοικοκυριά δανειοληπτών, τα οποία δεν καλύπτονται από τις προβλέψεις του νόμου 4605/2019 που ψηφίσθηκε επί κυβέρνησης Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον κ. Φόρτωμα το σχέδιο νόμου για τη “Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας” το οποίο κατέθεσε η σημερινή κυβέρνηση, θέτει για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα έγκυρης νομιμοποίησης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο δικαίωμα υπαγωγής της εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών τους και αποτελεί μια ορθή νομοθετική πρωτοβουλία γεγονός που αποδέχονται ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίστηκε πανηγυρικά από τον ελληνικό λαό στις εκλογές του Ιουλίου 2019, έτσι θα καταψηφιστεί η πρόταση δυσπιστίας κατά του Χρήστου Σταϊκούρα από τη Βουλή.

Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει, τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε αυτή τη συγκυρία είναι πάρα πολλά και αυτή η κυβέρνηση πρέπει και οφείλει να προχωρήσει», σημείωσε στην ομιλία του ο κ. Φόρτωμας.

Δείτε το σχετικό video με την ομιλία του κου Φόρτωμα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News