Κυκλάδες - Φόρτωμας: Έρχονται εξελίξεις για τα αεροδρόμια Νάξου, Πάρου και Μήλου

Συναντήσεις εργασίας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Καραγιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κ. Ξιφαρά πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη διάρκεια των οποίων έθεσε το θέμα της επέκτασης και βελτίωσης των αεροδρομίων της Μήλου, της Νάξου της Πάρου και της Σύρου, αλλά και το φλέγον θέμα για το έργο ανάπτυξης του λιμένα της Τήνου. Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Κυκλάδων ζήτησε ενημέρωση από τους αρμόδιους, αναφορικά με την πορεία των εν λόγω έργων και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς την υλοποίηση και ολοκλήρωσή τους.

Ο κ. Καραγιάννης διαβεβαίωσε τον κ. Φόρτωμα πως και τα πέντε αυτά έργα έχουν δρομολογηθεί. Συγκεκριμένα, το έργο της επέκτασης και βελτίωσης του αεροδρομίου της Νάξου είναι σε πολύ ώριμο στάδιο, πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 – 2020, ενώ, αναφορικά με τις απαλλοτριώσεις, εκκρεμεί ο ορισμός δικασίμου στο  αρμόδιο Μονομελές Πρωτοδικείο προκειμένου να εκδοθεί σχετική απόφαση καθορισμού προσωρινής τιμής μονάδος αποζημίωσης. Αναφορικά με το αεροδρόμιο της Μήλου, ο κ. Φόρτωμας ενημερώθηκε ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα επικαιροποιηθεί η μελέτη για την επέκταση και βελτίωση του διαδρόμου, οπότε και θα ενταχθεί επίσης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 – 2020, με το ποσό των 8.000.000 ευρώ. Στην Πάρο, ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο αφορά την κατασκευή νέου κτιρίου αεροσταθμού, περιβάλλοντα χώρου αυτού κι εσωτερικού υπηρεσιακού οδικού δικτύου, την επέκταση διαδρόμου προσαπογειώσεων και άλλα αναπτυξιακά έργα, ανέρχεται στα 46.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 43 εκατ. θα καλυφθούν από το Π.Δ.Ε και τα υπόλοιπα 3 εκατ. από ιδιωτική συμμετοχή της Υ.Π.Α.  Τέλος, αναφορικά με το έργο του αεροδρομίου της Σύρου και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και πρέπει να ξεπεραστούν οι όποιες αγκυλώσεις, ώστε να δρομολογηθεί η επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων.

Αναφορικά με το έργο ανάπτυξης του λιμένα της Τήνου, ο κ. Καραγιάννης συμφώνησε με τον κ. Φόρτωμα ότι πρέπει να προωθηθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την εύρυθμη λειτουργία του λιμένα, σύμφωνα και με τις παρατηρήσεις των τοπικών φορέων και στη συνέχεια ο Βουλευτής Κυκλάδων ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών εισαγωγής των προτάσεων του Master Plan στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων.

Τέλος, αναφορικά με την Τήνο, ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών για τη διασφάλιση χρηματοδότησης, σχετικά με την αποκατάσταση βατότητας οδού Αγίου Φωκά, ποσού 275.000 €, καθώς και για την αποκατάσταση βατότητας οδού πρόσβασης στον οικισμό «Βουρνή», ποσού 150.000 €. 

Δελτίο Ενημέρωσης από το Γραφείο Τύπου του κου Φόρτωμα 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News