Κυκλάδες - Φόρτωμας: Η παρέμβαση για το θέμα του λιμανιού της Ηρακλειάς

Ηρακλειά

Το αναφέραμε και χθες... Καλά νέα για τις υποδομές στις Μικρές Κυκλάδες... Και όταν λέμε υποδομές, συνήθως εννοούμε τα λιμάνια. Ηδη τα Κουφονήσια έχουν αναβαθμιστεί, στην Δονούσα γίνονται εργασίες ενώ στη Σχοινούσα το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο... Για την Ηρακλειά χθες Τετάρτη 2 Ιουνίου είχαμε το πρώτο βήμα..

Στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) είχαμε την συζήτηση και έγκριση για την μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όσον αφορά την νομιμοποίηση των υφιστάμενων λιμενικών έργων και αποκατάσταση ζημιών του λιμανιού στον Αγιο Γεώργιο... Και η νομιμοποίηση φέρνει έργα...  

Και λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι υπήρξε παρέμβαση από τον βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππου Φόρτωμα... Που όπως μας ενημερώνει " Με τη συνδρομή του βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα,μετά από ενέργειες του Προέδρου της Κοινότητας Ηρακλειάς κ. Δημήτρη Γαβαλά και τουΑντιδημάρχουκ. Ιωάννη Γαβαλά και σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου, συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ),  η  Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με τίτλο «Εκπόνηση μελετών για τη νομιμοποίηση των υφιστάμενων λιμενικών έργων και την αποκατάσταση ζημιών λιμένα Ηρακλειάς». Η εν λόγω Μελέτη είχε κατατεθεί από τον αρμόδιο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και σήμερα επετεύχθη η έγκρισή της. Με την καθαρογραφή της σχετικής απόφασης, θα ανοίξει και επίσημα ο δρόμος για το διαγωνισμό κατοχύρωσης αναδόχου του έργου και για τηνυλοποίησή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News