Κυκλάδες - Φόρτωμας: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή

Συνάντηση εργασίας για τα ζωτικά θέματα υποδομών των Κυκλάδων, πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους ο κ. Φόρτωμας ενημέρωσε τον Υπουργό για τα σημαντικότερα έργα υποδομής των νησιών, η υλοποίηση των οποίων θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των νησιωτών, θα διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή  και ταυτόχρονα θα συνεισφέρει στην  αναπτυξιακή πορεία των Κυκλάδων. 

Πιο συγκεκριμένα ο Βουλευτής  Κυκλαδων αναφέρθηκε στους λιμένες Τήνου, Σαντορίνης, Νάξου και τον λιμενιοβραχιονα Θηρασιάς, τα αεροδρόμια Σύρου, Πάρου, Μήλου, Νάξου και Σαντορίνης αλλά και για το κτήριο που στεγάζει το Γυμνάσιο & Λύκειο στο Λιβάδι Σερίφου, έργο πρώτης προτεραιότητας για το νησί. Ειδική μνεία έγινε για το νησί της Άνδρου που έπληξε η θεομηνία του περασμένου Οκτωβρίου και αφορούσε αίτημα χρηματοδότησης αποκατάστασης υποδομών. Ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στην καθοριστική σημασία που παίζει η επιτάχυνση των έργων όπου αυτά έχουν, από άποψη διαδικασιών, δρομολογηθεί. 

Ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε τον κ. Φόρτωμα πως προτεραιότητα του Υπουργείου και της Κυβέρνησης είναι τόσο η επιτάχυνση των διαδικασιών, όπου αυτή είναι εφικτή, όσο και η δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέπουν στους κατοίκους των νησιών να μη νιώθουν απομονωμένοι και αποκομμένοι από την υπόλοιπη Ελλάδα. 

Στο τέλος της συνάντησης ο Βουλευτής Κυκλαδων δήλωσε : «Σταθερή προτεραιότητά μου είναι να βελτιωθούν οι υποδομές των Κυκλάδων και να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι παρεμβάσεις και τα έργα που θα αλλάξουν το τοπίο της καθημερινότητας των νησιωτών. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για τη συνεργασία μας αλλά και για την ουσιαστική στήριξή του στην πραγματοποίηση έργων ζωής για τα νησιά μας». 

 

Δελτίο Τύπου

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News