Κυκλάδες - Φόρτωμας: Τι έκανε σε Νάξο και Σύρο;

Επίσκεψη στη Νάξο και τη Σύρο  πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, το διάστημα από 14 έως 19 Ιουλίου, όπου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων και επαφών με τους τοπικούς φορείς και συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου Αγίου Νικοδήμου στη Νάξο καθώς και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Νεώριο Σύρου για την παρουσίαση του νέου project της επιχείρησης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Φόρτωμας στις 14 Ιουνίου επισκέφτηκε τη Νάξο και συμμετείχε στον εορταστικό Εσπερινό και την περιφορά της εικόνας του πολιούχου του νησιού Αγίου Νικοδήμου, με παρουσία πλήθος πιστών και των τοπικών αρχών. Τον εσπερινό και τη λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος.

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νάξου κ. Δημήτρη Λιανό, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για τα σημαντικά θέματα που αφορούν το νησί  όπως η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, της επέκτασης του αεροδιαδρόμου και το ζήτημα των σμυριδεργατών, θέματα που ο κ. Φόρτωμας έχει ως προτεραιότητα.  Στην προ ημερών συνάντηση του μάλιστα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, είχε συζητήσει μαζί του το ζήτημα του αεροδρομίου και ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε πως μέλημα της Κυβέρνησης είναι η υλοποίηση έργων υποδομής για τα νησιά μας.

Τέλος, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Νάξου, όπου συζήτησε με την Αναπληρώτρια Διοικήτρια κ. Καλή Φραγκίσκου και τον Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Βασίλη Ραπτάκη, για την ετοιμότητα τους σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται εξαιτίας της πανδημίας σε συνέχεια των  αφίξεων των επισκεπτών και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Στη συνέχεια ο κ. Φόρτωμας μετέβη στη Σύρο όπου την Παρασκευή συμμετείχε στην εκδήλωση που έγινε στο Νεώριο, για τη σηματοδότηση της αλλαγής σελίδας και το μελλοντικό πλάνο λειτουργίας υπό τη διοίκησης της ONEX A.E., που θα προσφέρει 700 θέσεις εργασίας στο νησί. Παρόντες  στην εκδήλωση ήταν οι Υπουργοί Ανάπτυξης, Άμυνας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής  και Εργασίας, καθώς και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Βουλευτής Κυκλάδων εκπροσώπησε την Βουλή των Ελλήνων και τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Τασούλα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία,  για την έναρξη των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος Σύρου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τίτλο «Σύρος –Πολιτισμός». Νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Σύρου, όπου συζήτησε τα κτηριακά θέματα που τους απασχολούν και τη συντήρηση του κτηρίου καθώς επίσης και για το φλέγον ζήτημα του επιδόματος του ΟΑΕΔ.

Ο κ. Φόρτωμας απευθυνόμενος προς τους ομοτράπεζούς του, τους επιβεβαίωσε πως βρίσκεται δίπλα τους και αντιλαμβάνεται τους προβληματισμούς τους και δεσμεύθηκε να προωθήσει αρμοδίως τα θέματα.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Σύρου και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο Λευτέρη Βαρθαλίτη και τον πρώην πρόεδρο, Λεονάρδο Ρούσσο, με τους οποίους συζήτησε θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως επίσης, είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Σύρου.  

Δελτίο Τύπου

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News