Κυκλάδες - Γ. Βλασερός: Αναβάθμιση τώρα στο Νοσοκομείο Σύρου

Βλασερός

Το Σάββατο 25η Ιουλίου ο Γιάννης Βλασερός, Αν. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, παρευρέθηκε στην ολομέλεια της Τοπικής Οργάνωσης Σύρου.

Στην παρέμβαση του αναφέρθηκε στην έκρηξη του προβλήματος της υγειονομικής περίθαλψης των Κυκλάδων με επίκεντρο το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σύρου στο οποίο προ ημερών σταμάτησαν τα χειρουργεία λόγω της έλλειψης Βιοπαθολόγου ιατρού. Παράλληλα,  η ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) είναι εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού,και  η Καρδιολογική  Κλινική ετοιμάζεται να κλείσει καθώς ο υπάρχων καρδιολόγος (εκ των τριών προβλεπομένων) είναι υπό αποχώρηση  λόγω συνταξιοδότησης.

Υποστελεχωμέναδυστυχώς είναι και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου. Απογοητευτικό συμπέρασμα: Tο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Σύρου πού καλύπτει υγειονομικά τους κατοίκους των νησιών των Κυκλάδων και χιλιάδες τουρίστες της καλοκαιρινής  και όχι μόνο περιόδου είναι υπό κατάρρευση.

Αιτία η τραγική υποστελέχωση που προκύπτει από την απαράδεκτη καθυστέρηση των  διαδικασιών για την  συμπλήρωση των κενών θέσεων  του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού  καθώς και την έλλειψη κινήτρων που θα προσελκύσουν περισσότερους ενδιαφερόμενους.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην μεγάλη ανάγκη το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σύρου να αναβαθμιστεί σε πραγματικό Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο  που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες περίθαλψης των ασθενών των Κυκλάδων .

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή  το  Νοσοκομείο Σύρου γίνεται σε σοβαρές περιπτώσεις ενδιάμεσος σταθμός διακομιδής πολλών  ασθενών προς το κέντρο που προέρχονται και από τα νησιά συνήθως μέσα από ένα πρόχειρο και επικίνδυνο τρόπο διακομιδών, ο οποίος πρέπει να αντικατασταθεί με κατάλληλα στελεχωμένα και εξοπλισμένα  εναέρια η πλωτά μέσα τα οποία θα συντονίζονται από έναπεριφερειακό ΕΚΑΒ.

Έθεσε δε σαν πρώτο στόχο αναβάθμισης του Νοσοκομείου τη δημιουργία μίας σύγχρονης Καρδιολογικής Κλινικής, η οποία θα διαθέτει αιμοδυναμικό εργαστήριο, απαραίτητο για την διάγνωση και την θεραπεία των στεφανιαίων επεισοδίων (όπως εμφραγμάτων) με καρδιακό καθετηριασμό  με δυνατότητα αγγειοπλαστικής και τοποθέτησηςstent εάν χρειασθεί. Έτσι, δεν θα χάνεται πολύτιμος χρόνος για την διακομιδή του ασθενούς στο κέντρο (μάλιστα διπλής διακομιδής, όταν ο ασθενής προέρχεται από νησί) που είναι κρίσιμος και για τη ζωή του.

«Τελειώνοντας θα ήθελα ως ιατρός και ειδικά ως Καρδιολόγος να θέσω εαυτόν στην διάθεση του Νοσοκομείου στην μεθόδευση των μεταβολών», ανέφερε ο κ. Βλασερος κλείνοντας την παρέμβασή του.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News