Κυκλάδες: χωρίς νέα πρόσωπα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ενόψει εκλογών;

Μπορεί οι εκλογές να είναι μακριά σε θεωρητικό επίπεδο (βλ 2019) όμως είναι πιο κοντά σε σχέση με ότι νομίζουμε και η Νέα Δημοκρατία (αλλά και τα άλλα κόμματα) είναι σε κατάσταση ετοιμότητας. Βέβαια η φημολογία καλά κρατεί και δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για συμμετοχή αιρετών στα ψηφοδέλτια. Είτε μιλάμε για τον Γιώργο Χατζημάρκο, τον Περιφεριεάρχη Νοτίου Αιγαίου που όμως τα έχει διαψεύσει έως τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Μαργαρίτη (σ.σ. επίσης τα έχει διαψεύσει) ή άλλους αιρετούς από τις Κυκλάδες… Και βέβαια έχουμε δει και το όνομα του Φίλιππα Φόρτωμα, πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ να συμπεριλαμβάνεται στους υποψηφίους…

Το περασμένο Σάββατο πάντως, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» παρουσίασε 65 νέα ονόματα σε όλη την επικράτεια που έχουν προκριθεί ως υποψήφιοι για την επόµενη εκλογική αναµέτρηση. Και όπως σημειώνεται είναι πρόσωπα που διακρίθηκαν στο Μητρώο Νέων Πολιτικών Στελεχών της Ν.∆. και οδεύουν προς τα ψηφοδέλτια του κόµµατος στις επόµενες εκλογές, µε τη διευθύντρια ανθρώπινου δυναµικού της Πειραιώς, Ρεβέκκα Πιτσίκα, να «τρέχει» το σχετικό πρόγραµµα αξιολόγησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξάλλου, έχει δηλώσει ότι «τουλάχιστον ένα νέο πρόσωπο» θα υπάρχει σε κάθε ψηφοδέλτιο.
Και ενδιαφέρον έχει ότι σ΄ αυτή την πρώτη αναφορά υπάρχουν νέα πρόσωπα στα Δωδεκάνησα όχι όμως στις Κυκλάδες.

Ας δούμε ποια είναι τα τρία νέα πρόσωπα στα Δωδεκάνησα και ποια δήλωση έχουν κάνει πάνω στο σχετικό δημοσίευμα… «στο ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου εξετάζεται να ενταχθούν ο Αντώνης Ασπράς, σύμβουλος επιχειρήσεων με ειδίκευση στη στρατηγική και την αναδιοργάνωση εταιριών, κυρίως του χρηματοπιστωτικού τομέα, η 33χρονη δικηγόρος Ελένη Μαυρόγαλου και ο διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Στέφανος Δράκος». Για τον κο Ασπρά να σημειώσουμε ότι έχει καταγωγή από τη Κάσο, έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη, είναι σύμβουλος επιχειρήσεων με ειδίκευση στη στρατηγική και την αναδιοργάνωση εταιρειών και κυρίως του Χρηματοπιστωτικού Τομέα και είναι από τους πρώτους που εντάχθηκαν στο πυρήνα των νέων μελών του κόμματος.

Και στην εφημερίδα «Ροδιακή» έχουμε δήλωση τόσο του κου Δράκου όσο και της κας Μαυρογάλου… Ο κος Δράκος τόνισε «Να σε επιλέγουν γι’ αυτό που είσαι και για όλα όσα έχεις επιτύχει, να σε διακρίνουν και να σε προκρίνουν γι’ αυτά, να σε θεωρούν τμήμα μιας αξιοκρατικής πολιτικής ανανέωσης που βασίζεται σε όλα όσα σχεδιάζονται για ένα δημιουργικό και ουσιαστικό αύριο, αυτό δεν αποτελεί απλά μία τιμή. Προκαλεί ιερό καθήκον, να φανείς αντάξιος, συνεπής. Ευχαριστώ και συνεχίζω. Συνεχίζω, συνεχίζουμε με πράξεις και με τελικό κριτή τον πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Και η κα Μαυρογάλλου πρόσθεσε «Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή, αλλά ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη του να συμμετέχω στην προσπάθεια της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη στην αλλαγή σελίδας που απαιτεί επιτακτικά η τρέχουσα δυσμενής κατάσταση στη χώρα μας.  Με όλες μας τις δυνάμεις οφείλουμε να σταθούμε άξιοι συνοδοιπόροι στην επιδίωξη αυτή γιατί η χώρα μας, τα νησιά μας, οι συμπολίτες μας και τα παιδιά μας αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα!”

Οσο για τις Κυκλάδες; Δεν υπάρχει καμία πληροφορία.. .Κάτι που δεν ξέρουμε εάν σημαίνει κάτι ή ότι θα υπάρχουν εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες. Με βάση τις προηγούμενες εκλογές, η Νέα Δημοκρατία στο ψηφοδέλτιό της είχε έξι πρόσωπα, τον πρώην υπουργό Εργασίας Ναξιώτη Γιάννη Βρούτση, τον Συριανό Γιώργο Βακόνδιο, την Μυκονιάτισσα Κατερίνα Μονογυιού, τον Σαντορινιό Μπάμπη Δαρζέντα, τον Γιώργο Χριστόπουλο (με καταγωγή από τη Τήνο) και την Μαρία Μπουκουβάλα (από την Ανδρο)… Και το ερώτημα που τίθεται είναι: θα δούμε έκπληξη εδώ ή θα πάμε με βάση την συγκεκριμένη εξάδα;

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε όλο το Αιγαίο εκτός από τα Δωδεκάνησα στο σχετικό δημοσίευμα έχουμε πληροφορίες και για τη Χίο όπου όπως σημειώνεται «υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο Αιµιλιανός Ευαγγελινός, που διατέλεσε διευθυντής ∆ΙΕΚ και γυµνασίων, ο γιατρός Κωνσταντίνος Τροµπούκης, που έχει ιδρύσει διαγνωστικό κέντρο απεικονίσεων στο νησί, και ο αξιωµατικός του Λιµενικού Χαράλαµπος Μπουρνιάς».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουμε ακόμη δρόμο..