Κυκλάδες - Ιος: Αποκάλυψη προτομής (07/08) στη μνήμη Μαγκάκη

Ιος - Κυκλάδες

«Η μητέρα του Μαγκάκη ήταν από την Ίο, το γένος Κορτέση. Θέλουμε να βάλουμε την προτομή του στο λιμάνι μας γιατί ήταν ένας άνθρωπος που άφησε το στίγμα του. Θέλουμε να τον τιμήσουμε στο νησί και αυτό θα κάνουμε. Μέσα στον Ιούλιο θα είμαστε έτοιμοι να τον τιμήσουμε έτσι όπως του αρμόζει».  Αυτό είχε αναφέρει ο Δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 "η φωνή του Αιγαίου" και στην εκπομπή Cyclades On Air... 

Μπορεί να έπεσε λίγο έξω, αλλά την προσεχή Κυριακή 7 Αυγούστου θα έχουμε τα αποκαλυπτήρια... Η ενημέρωση μας ήρθε μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιητών που αναφέρει " Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ίου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να παρευρεθούν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του συμπατριώτη μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΓΚΑΚΗ που θα γίνουν στο λιμάνι της Ίου (Πλατεία Άγκυρας) την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 και ώρα 19:30". 

Επίσης διαβάζουμε και την σχετική ανακοίνωση  που σημειώνει 

magkakis.jpgΜε πρωτοβουλία των φίλων και συνεργατών του ΓΙΩΡΓΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΓΚΑΚΗ, τη στήριξη και συνεργασία του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου Ιητών, διοργανώνεται στην Ίο ειδική εκδήλωση την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022, ώρα 19.30, κατά την οποία θα γίνει και η αποκάλυψη της προτομής του σε ειδικό χώρο στο λιμάνι της Ίου.

Όπως είναι γνωστό, φέτος τιμώνται τα 100 χρόνια από τη γέννησή του (1922), ειδικά στη Νάξο και στην Ίο, απ΄ όπου καταγόταν ο πατέρας του (Νάξος) και η μητέρα του (Ίος), τόποι τους οποίος ο Γ.Α. Μαγκάκης αγάπησε και με πολλούς τρόπους τίμησε.

Ο Γιώργος Αλέξανδρος Μαγκάκης, ο οποίος πήρε μέρος στην εθνική και αντιδικτατορική αντίσταση, υπήρξε κορυφαίος επιστήμονας της νομικής επιστήμης, διακεκριμένος διεθνώς ποινικολόγος, καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Χαϊδελβέργης, βουλευτής και Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και άνθρωπος του πολιτισμού.

Την προτομή φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιώργος Ρούσσης. Την εκδήλωση θα τιμήσουν οι αρχές της Ίου και των Κυκλάδων, κύριοι ομιλητές έχουν κληθεί, ο π. Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Πουσαίος και ο π. Υπουργός και συγγραφέας κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News