Κυκλάδες - Κ. Μονογυϊού: Συνάντηση με Δημήτρη Αθανασούλη, τα είπαν για τη "Νησίδα Μουσείων" της Νάξου

"Ο κ. Αθανασούλης ενημέρωσε την κυρία Μονογυιού για τον προγραμματισμό την διαχείριση και την εκτέλεση των αρχαιολογικών έργων της Υπηρεσίας στις Κυκλάδες. Προτεραιότητα της Εφορείας Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού είναι η ανάδειξη, η συντήρηση και η αποκατάσταση των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων των Κυκλάδων".

 Αυτό αναφέρει σε δελτίο Ενημέρωσης, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυϊού μετά την συνάντηση με τον Διευθυντή Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Δημήτρη Αθανασούλη (στα γραφεία της Εφορείας στην Πλάκα, Αθήνα) όπου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν του την συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων στις Κυκλάδες. Κι ανάμεσά τους και το πρόγραμμα "Νησίδα" που έχει ως στόχο την αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων στο Κάστρο της Νάξου... 

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο της κας Μονογυϊού αναφέρει: 

"Στο πλαίσιο των επαφών με υπηρεσιακούς φορείς, η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού συναντήθηκε την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στην Πλάκα με τον Διευθυντή κ. Δημήτριο Αθανασούλη. Ο κ. Αθανασούλης ενημέρωσε την κυρία Μονογυιού για τον προγραμματισμό την διαχείριση και την εκτέλεση των αρχαιολογικών έργων της Υπηρεσίας στις Κυκλάδες. Προτεραιότητα της Εφορείας Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού είναι η ανάδειξη, η συντήρηση και η αποκατάσταση των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων των Κυκλάδων. 

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε η κυρία Μονογυιού, σχεδιάζει περιοδική έκθεση στο νησί της Μυκόνου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση προς τιμήν της Μυκονιάτισσας ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένους . Επίσης ενημερώθηκε για τα εν εξελίξει έργα στο Μουσείο Κύθνου, στην Επισκοπή Σικίνου καθώς και τα αναστηλωτικά έργα στη Δήλο καθώς και στον αρχαίο Πύργο της Αγίας Μαρίνας Κέας. Συζητήθηκε η πορεία του μεγάλου έργου της Νησίδας μουσείων στο Κάστρο χώρας Νάξου, ενώ συζητήθηκε και ο σχεδιασμός της βελτίωσης πρόσβασης στις κατακόμβες Μήλου, αλλά και τα έργα που προτείνει η Εφορεία να ενταχθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο. 

Γιατί το Υπουργείο Πολιτισμού, οι Υπηρεσίες του και το προσωπικό με το έργο του, είναι οι θεματοφύλακες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News