Κυριακή, 3 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - ΚΚΕ: "Η απουσία νησιωτικής πολιτικής φάνηκε στην Κύθνο"

Κυκλάδες – ΚΚΕ: “Η απουσία νησιωτικής πολιτικής φάνηκε στην Κύθνο”

|

Τι αναφέρει σε ενημέρωσή της η τομεακή επιτροπή Βορείων Κυκλάδων του ΚΚΕ για τα κρούσματα κορονοϊού στη Κύθνο – Πως εξηγεί τα περί … γύμνιας του συστήματος

Η Κύθνος βρίσκεται στο επίκεντρο δράσεων του ΕΟΔΥ… Από χθες βρίσκεται στο νησί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να έχουμε σωστή αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορωνοϊού (δέκα συνολικά) με μείωση της διασποράς… Με αφορμή όμως, το ειδικό καθεστώς στο οποίο περιήλθε η Κύθνος, η ΤΕ Βορείων Κυκλάδων του ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους, τους τοπικούς φορείς των νησιών να διεκδικήσουν μέτρα αποφασιστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας κόντρα στην κυβερνητική πολιτική.

«Ακόμα μία φορά αυτές τις μέρες οι νησιώτες γίνονται μάρτυρες των επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και όλων των προηγούμενων, για την Υγεία η οποία αφήνει ουσιαστικά απροστάτευτα τα νησιά εν μέσω πανδημίας. Η αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κύθνο έδειξε τη γύμνια του συστήματος, αφού το Κέντρο Υγείας του νησιού δεν είχε κανένα μέσο ώστε να αντιμετωπίσει τα περιστατικά», αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή Βορείων Κυκλάδων του ΚΚΕ, με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού στην Κύθνο.

Αποδεικνύεται, και με αυτό το περιστατικό, υπογραμμίζει, «πως η θέση του ΚΚΕ για ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με Κέντρα Υγείας πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι επίκαιρη όσο πότε. Ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας που οι απαιτήσεις των νησιωτών για σύγχρονες και δωρεάν παροχές υγείας είναι πιο αυξημένες».

Η ΤΕ Βορείων Κυκλάδων του ΚΚΕ, «καλεί τους κατοίκους, τους τοπικούς φορείς των νησιών να διεκδικήσουν μέτρα αποφασιστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας κόντρα στην κυβερνητική πολιτική».

Η εικόνα ίσως περιέχει: αυτοκίνητο και υπαίθριες δραστηριότητες


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟΚ: Κρατάει το βασικό κορμό, μένουν οι Μάκαρης, Προδρόμου, Αρτσάνος, Κρανιάς

Ο Πανναξιακός «χτίζει» πάνω στην εμπειρία και τη σταθερότητα – Τέσσερις βασικοί παίκτες συνεχίζουν για τη νέα σεζόν στη National League 2.

Εντατικοί έλεγχοι πυρασφάλειας στα πλοία με εντολή Κικίλια

Διπλοί ετήσιοι έλεγχοι στα επιβατικά-οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν δρομολόγια Ελλάδας–Ιταλίας, με ενίσχυση των μέτρων ενεργητικής και παθητικής πυρασφάλειας.

Η πόλη που νίκησε τα τροχαία – Ένας χρόνος χωρίς θύματα στο Ελσίνκι. Πως τα κατάφεραν

Με στοχευμένα μέτρα και αλλαγή νοοτροπίας, η φινλανδική πρωτεύουσα κατάφερε να μη χάσει καμία ανθρώπινη ζωή στους δρόμους της επί 12 μήνες.

Ιούλιος 2025: Δεύτερος θερμότερος μήνας στη Βόρεια και Στερεά Ελλάδα από το 2010

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι παρατεταμένοι καύσωνες και οι υψηλές θερμοκρασίες καθόρισαν τον φετινό Ιούλιο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μυθική “πτήση” Καραλή: Πανελλήνιο ρεκόρ στα 6,08μ., στην ελίτ του παγκόσμιου επί κοντώ (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε ο 4ος αθλητής στην ιστορία που ξεπερνά τα 6,08 μέτρα στο επί κοντώ – Θρυλικό άλμα μπροστά σε χιλιάδες θεατές στο Πανθεσσαλικό.

Άνδρος – Λειψυδρία: Τέσσερις μονάδες αφαλάτωσης και χρηματοδότηση 190.000 ευρώ

Με σχέδιο άμεσης παρέμβασης, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου επιχειρεί να ανακουφίσει το νησί από την οξεία λειψυδρία, μέσα από μονάδες αφαλάτωσης και γεωτρήσεις.

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Beach Party 2025 στον Αμμίτη για καλό σκοπό – Επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ!

Στις 5 Αυγούστου στην Παραλία Αμμίτης – Πολιτιστικοί Σύλλογοι ενώνουν δυνάμεις σε ένα καλοκαιρινό πάρτι με μουσική, φαγητό και φιλανθρωπική διάθεση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 39 Δήμοι της Ελλάδας λόγω λειψυδρίας, SOS από το Αιγαίο και την Κρήτη

Η Ελλάδα «στεγνώνει»: Δήμοι από το Αιγαίο μέχρι τη Θράκη ζητούν βοήθεια – Η ανεπάρκεια νερού γίνεται καθημερινή απειλή για πολίτες, γεωργία και τουρισμό

Νάντια Σαλτερή: «Ο Μητσοτάκης έχασε τους ψηφοφόρους του Κέντρου – Επιστρέφουμε με αίτημα Προανακριτικής»

Η Τομεάρχης Ισότητας του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. για την κάλυψη Βορίδη – Αυγενάκη και κατήγγειλε πολιτική υποκρισία και θεσμικό ευτελισμό.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.